Българинът свикнал с Борисов! ГЕРБ, Патриоти, Воля... или?

Първан Симеонов смята, че може и да се стигне до правителство на БСП
27 мар 2017 10:45,
306

Най-възможната конфигурация на управляваща коалиция е ГЕРБ-Обединени патриоти-"Воля". Тук има две големи "но" - няма го естествения партньор - реформаторите. Второ, патриотите да участват официално в управление е доста по-различно от това да го подкрепят. Европа току-що се зарадва, че България е потвърдила европейската си принадлежност.
Още по темата

Това каза в "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Според него аритметиката показва много възможности за съставяне на кабинет и повечето са в дясното пространство. Симеонов е на мнение, че може да се стигне и дотам БСП да състави правителство.

"Борисов трудно би се отказал от премиерския пост, но обстоятелствата биха го отказали", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Резултатите на двете водещи партии от парламентарните избори социологът коментира по следния начин:

"Много добро представяне на ГЕРБ. Формация, която се съвзе от негативната инерция от президентските избори. Удивително е, че участват във властта без да търпят негативи. Удивително добро представяне на БСП, те удвояват своя резултат. БСП върна усещането в обществото за два полюса и баланса на силите".

Според Първан Симеонов възможността от промяна е уплашила българите.

"Толкова сме свикнали с Бойко Борисов, че не можем да си представим политиката без него", поясни социологът.

Той добави, че в даден момент БСП се е държала малко по-радикално от това, което обществото може да понесе. 

"Патриотите засега успяват в своя вечен стремеж да бъдат трета сила. ДПС запазва контролна воля в българския политически процес. Една от новините на тези избори - ДПС не е в добра политическа форма и губи монопола при гласовете в Турция", каза още Симеонов.

Той е на мнение, че десните формации колективно са се потопили, а "Воля" на Веселин Марешки се е представила под очакванията, което по думите му важи и за "Обединени патриоти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙ СИ... преди 7 години
ОВЦЕ СМЕ И ТОВА Е.....НЕ НАРОД А М......КАКТО Е КАЗАЛ ПОЕТА.......ЕМИ.....БЛЪСКАЙТЕ СИ ГЛАВИТЕ.......СЕГА ТИКВАТА ЩЕ НИ НАБУТА В ЕВРОЗОНАТА И ВСИЧКО МИНАВА В ЕВРО......Е ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ.....?
246
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ниска активност , корпоративен и купен тъмен вот, и те така.
245
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го изтърпим още 2-3 г. Той пак ще се откаже. Дадоха му власт да граби още. Пак ще останат доходите малки
244
0
 
4
 
! Отговори
Гер преди 7 години
Свикнахме ние Българите да нямаме парички и това е
243
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е гласувалите за мафиотската фирма герб да ви е честито и да не ревете че сте бедни то е защото сте глупави теглете си каиша и мизерстваите
242
4
 
0
 
! Отговори
Г-н Симеонов преди 7 години
не еОНОВА, което казвате:"Толкова сме свикнали с Бойко Борисов, че не можем да си представим политиката без него", поясни социологът.НР искаме ПРОМЯНА към Путин, Промяна към БКП'БСП, водени от Кирчо Добрев, К.Нинова, Йотова, Йончева. Искаме в ЕС, където е мястото ни, без агресиите на горепосочените от столетницата.Това е.Предпочитаме дясното, но като го няма Костов- искаме ГЕРБ, който е за ЕС! Без агресиите на БКП/БСП, които се разиграха.
241
1
 
10
 
! Отговори
маверик преди 7 години
Два мандата/непълни/ и пак избрахме режещия лентички.Наистина няма такава ДЪРЖАВА.Ще си носим кръста.
240
0
 
1
 
! Отговори
бонг преди 7 години
о, бизнесмени, всеки се натиска на местенцето осигурено от герб, нали сега се виждало кой е кадърен и кой не - защо тогава ги е страх да не ги изритат от администрацията? защо не се втурнат да правят бизнес много кадърните и образованите, ами стоят на една заплатка и послушно се усмихват на камерите?
239
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой си е мислел,че България има някакво бъдеще извън Европа - греши,без значение кой ще победи на изборите.Ние нямаме сметка да сме извън ЕС.Хубавото е,че има представители на патриотите в управлението на страната,които ще защитават и българските интереси.
238
0
 
8
 
! Отговори
Хм... преди 7 години
В интернет има информация колко струват два пъти предсрочни избори, предизвикани, знаете от кого. Десетки милиони за задоволяването на огромното его на един човек. Хайде сега познайте кой е плащал и продължава да плаща за масрафа. И после "нямало пари". Поне да бяха намалени депутатите наполовина, даже и 120 са много за 6-милионна България. В 17-милионна Холандия си имат сАмо 150 депутати.
237
0
 
4
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
E... nisto novo vo BG...... Zaklucok : Za site mazohisti- Posle izborite spremete si KUFERITE. Prolet e ima rabota vo zemjodelieto i vo Spanija i vo Francija......
236
0
 
9
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Това с терминалите на летището вече не върви. Всъщност - ако има желаещи да берат магданоз в Испания за 10 евро на ден мога да съдействам:) Там е много хубаво. На брега на морето, с коня в спалнята:) Квартирата е за ваша сметка , но ще сте в Испания:) Никой няма да ви знае и във Файсбука може да качвате яко снимки, как в Испания е супер , а не като в тъпата България:) Успех на всички успяли въпреки или поради ГЕРБ. Това само доказва , че можете! Останалите просто си търсят извинение:)
235
0
 
6
 
! Отговори
гларус преди 7 години
избора между десет кофи с *кии да избереш най малко миризливата е тъжната действителност в страната ни.само лапачи,престъпници и лакеи на чужди посолства се мотат из българския парламент.всичко им се пише там горе.
234
7
 
3
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Ама там пък кофти - искат езици, искат да можеш и най-кофтито искат да се бачка! Брат ми е програмист в чужбина. Взима по 500 евро на ден! Който иска да вярва. Работи по 12 часа на ден при 7 часов работен ден. Без никой да го кара, прави го заради себе си. Така че , ако можете и сте кадърни - няма значение кой управлява и къде живеете! Ако ли не чакаме БСП да ни оправи. ГЕРБ също не са стока - просто аз смятам , че са направили повече за мен от другите. Пък било то и само с една градинка!
233
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
със когото и да се коалира тиквата,той пак няма да изкара пълен мандат,това на два пъти го доказа.
232
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 257Да-да, пред губеха "заради" Станишев а сега Нинова ви е виновна.И все за Тиквата гласувате.Да не съм ви чул да се оплаквате!!!Ама еб*ът ви......ДРЕМЕ ми!Ама бедни сте.......ДРЕМЕ ми!Ама обират ви........ДРЕМЕ ми!!Ще се научите да живеете с ПОСЛЕДИЦИТЕ на постъпките си!!!!!!!И като ви наричм *** искам да чувам САМО : "-Да, шефе"
231
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чух че ще снимат нов филм - Бягство от България! Нещо подобно на Бягство от Ню Йорк с Кърт Ръсъл на времето. Дано се предотврати ама като гледам простотията ще прогони всички тотално!
230
6
 
2
 
! Отговори
Митко преди 7 години
260 ми аз не смятам за провал най-ниска безработица и най-голям ръст на икономиката за последните 28 години. И да лъжат в цифрите все нещо има вярно. По ми е кофти Корни да ми казва как ще обложи 7хил. с данък 2 пъти по-голям и ще помогне с тия пари на 250 хил. млади семейства. С колко с 2,50 ли ще им помогне?? Аз продължавам да се очудвам не кой за кого и защо гласува! Учудва ме защо все чакате някой да ви оправи, а не се оправите сами??? Като тук ви задушават - границите са отворени!
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът е свикнал на ко-зависимост от край време! Ако не се намери някой да го върже и пляска с камшиче няма да е "българин"! А защо , да кажем, швейцарците не страдат от тази необратима ко-зависимост? Някой може ли да ни отговори? :))))))
228
2
 
3
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Та да продължа:) Няма как да гласувам за някого , който ми казва , че ще ми вдигне данъците?!?!? За да храним още роми?? За съжаление никой не каза това което мен ме вълнува - До кога ромите ще са безнаказани, ще има толкова голяма битова престъпност, ще се плащат инвалидни пенсии за фалшиви ТЕЛК? Не знам точните цифри , но със сигурност не са малки. До кога ще има безнаказаност по пътищата - без книжки, пияни, дрогирани, неспазващи никакви закони баш майстори!

Спонсорирани публикации