Над 30 хил. наши сънародници гласували в Турция

В южната ни съседка води ДОСТ, следвана от ДПС
27 мар 2017 09:15, Анисия Иванова
22
Над 30 хил. наши сънародници гласували в Турция
Снимка:Bulgaria ON AIR

Без напрежение приключи изборният ден в Бурса и в цяла Турция, но не така протече самият изборен ден. Над 30 хил. наши сънародници в Турция упражниха правото си на глас. Само в Бурса са над 5 хил.

ДОСТ печели в повечето от секциите в Турция, а в Бурса в почти всички, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

3 хил. гласа са за ДОСТ, 1400 са за ДПС в града. Останалите 600 гласа се разпределят между другите партии. Такава е конфигурацията във всичките общо 35 секции в южната ни съседка.

Един от проблемите, които възникна вчера в изборния ден, бе броят на секциите, който хората смятаха за много малък, но такива са изискванията на закона за страни извън Европейския съюз.

На вчерашните парламентарни избори гласувалите са с 10% по-малко от тези на президентските избори миналата есен.

Изборният ден премина с редица нарушения, в някои от изборните секции членовете на комисията говориха на турски език, инструктираха избиратели как да попълват своите декларации, което не е разрешено. Големи опашки от чакащи да дадат своя вот се извиваха пред секциите.

Също така имаше и агитации, появи се информация и за представители на общината в Бурса, които са били в района на секциите. В двора на една от секциите в града бе стоварена купчина с безплатен партиен вестник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Щом турците с български паспорти са ни "сънародници", защо не дадат български паспорти и на бесарабските българи, на българите от Западните покрайнини, на тези от Македония, от Беломорска Тракия и те да идват да гласуват? Те поне са истински бъгари!
19
6
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
За найсти път питам,защо когато трябва Първанов да бъде избран ,няма драма с турските гласове,няма намеса, сега когато палачинката се обърна и Турция си промени позицията изведнъж проблем.
18
6
 
10
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Забрана на турските партии в България
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двойного гражданство не проблем - имаме 3 милиона емигранти които живеят постоянно в чужбина. Бели българи, като много от тях вече са с двойно гражданство. Въпросът е в постоянното пребивавне. Ако не си бил последните 5 години постоянно пребиваващ в България за поне 6 месеца. Тоест поне в една година си си плащал данъците в България, без право да гласуват. В Англия има такова ограничение. Лесно и просто. Другото е да се си въведе мажоритарното гласуване, както си му е ред след референдума
16
6
 
13
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Чак пък наши сънародници...
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До12По Живково време имаше виц.Защо да се сменят името на българско направо на руско. Тогава тия от ДС си останаха с турските имена. Който не желаеше заминаваше за еднопосочно за Турция.
14
9
 
13
 
! Отговори
jen преди 7 години
Трябва спешно да се забрани двойното гражданство
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 11 След няколко десетилетия по законите на ЕС ще стигне до Москва: финансово,военно,политическил Територията България ще е административна както сега са другите държави в ЕС Роми, гагаузи,кюрди, каракачани и други етноси пак ще ги има които няма да се интегрират.Както и сега има в Германия, Австрия, Франция, Италия
12
5
 
11
 
! Отговори
спомен преди 7 години
На времето си спомних, че Тодор Живков каза-"Ще ме споминате относно турския въпрос".
11
7
 
23
 
! Отговори
НЕбългарин преди 7 години
След няколко десетилетия двойното гражданство няма да има никакво значение, ако ще да е премахнато. Защото 50% от населението ще са роми и още след толкова ще са мнозинство и можеби ще се появят още етнически партии. Така, че тия гласове от Турция ще ви се виждат бял кахър
10
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не сме били един народ с турците! Те може все още да са български граждани, което е злина за нас и трябва да се работи решително за прекратяване на двойното гражданство.
9
14
 
32
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Какви сънародници пък са ми тия. В Турция са пък избират нашия парламент. Това е смехотворно. Най *** е че няма партия която да забрани двойното гражданство. А е крайно време. Тоя изборен туризъм взе вече да нагарча.
8
11
 
29
 
! Отговори
месара преди 7 години
кой , кой плаче там ......ааааааа, това било местан .....! за какви наши " сънародници " се говори тук !? къв сънародник може да ми е човек който не знае да говори и пише на български !? тия за които пишете са с турско самосъзнание !
7
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DOST SA ISTINSKI BULGARI , NE SA PUSKI PRODAJNIZI.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До AnonimenТози закон може да се вкара лесно от другите партии. Незнам защо не го правят.
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласовете на ДОСТ в Турция , са много повече от тия на ДПС ,но за това не е споменато.
4
17
 
33
 
! Отговори
тотко преди 7 години
ЗАБРАНА НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО !ЗАБРАНА ЗА ГЛАСУВАНЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ!
3
14
 
34
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Няма наши сънародници от Турция, Гърция и др. Балкански държави. Трябва да вкарат, закон само българи, които живеят на територията на България да имат право на глас, но българи чиста нация. Не роли, не турци, не гърци.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние в махалата се питаме по колко им плащат на тях за глас.
1
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция живеят ТУРЦИ!!!Аз в Туркия сънародници НЯМАМ!!!!!!!!!!