Между живота и смъртта сред жени и бикове: "Манолете"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
18 юни 2017 10:48, Петя Славова
6
Между живота и смъртта сред жени и бикове: "Манолете"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историята на легендарния матадор Мануел Лауреано Родригез Санчез, познат като Манолете (Ейдриън Броуди) ни разказва Мено Мейджес във филма "Манолете“.

Той живее едва 30 години, но оставя в историята на Испания следа със стила си в бикоборството. Неговите грациозни движения сред биковете и начина му да ги побеждава оставя в този спорен спорт ясен знак, който го разделя на периода преди неговата поява и след това.

И докато срещу биковете Манолете е смел и непобедим, то в живота героят е стеснителен.

Мейджес ще ни разкаже чрез множество ретроспекции за него и любовта му към една жена – Лупе Сино  (Пенелопе Крус) , не по-малко опасна от рогатите животни, с които се бори той.

Героинята има тъмно минало, което излиза постепенно наяве. Страстната афера между двамата се равнява на боевете с бикове, а подобен сюжет предизвиква и гнева на борещите се за правата на животните активисти във Франция и Испания.

В повечето случаи тези сцени са изпълнени с множество фрагменти и близки планове, които доближават зрителя до случващото се на терена, за да се усети емоцията, когато човек и животно се намира между живота и смъртта.

Гледайте „Манолете“ на 18 юни от 19.50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Лупе и Манолете преди 6 години
Тъжен филм сякаш не вярваха ,че могат да са нормално семейство,сякаш искаха да докажат любовта си.Той й каза с какво ще се занимавам,ако не с борба с бикове.Ами ще се занимавате с по-ниско платена работа.Ще ги пускате на арената,ще се грижете за тях,а не само да ги убивате,ще сте фамилия.Ако Манолете беше алпинист щеше да си остане на някой връх,защото сред нас има неказана заповед да не се отказваме ,а да гоним нови и нови постижения
3
0
 
0
 
! Отговори
you fools преди 6 години
Интересно,когато се гледа уморен и ранен бик в очите дали матадорът се унася и той в подобни на неговите очи.При някои наркотици е така,само видът на наркозни очи те замъглява.Филмът е с достойнства определено,но трябва да е много по-дълъг като време с много природа и разговори между двамата,а и не само те.Приятелите му са силни характери,които не се покозаха.Не се разбра наистина защо е тази битка с животно като бик и защо е тази традиция с костюмите и движенията им на арените.Тъжен филм сякаш
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много е странно, бих казал неразбираемо, толерантното отношение на европа, към езическия ритуал практикуван и до днес в еспаня - да се умъртвяват беззащитни животни на арени препълнени с хора от всякаква възраст! значи не може тричане и мечки да играят в бг, а у еспаня може да мъчиме и убиваме бикове - понеже кво? понеже са пълни ***!
1
1
 
1
 
! Отговори
аз съм дзле преди 6 години
Ще го изгледам заради предположението,че тежък махмурлук му коства живота