ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!

ДПС към ГЕРБ: Няма насилие, дискредитирате ни!
Обновена: 2 сеп 2011 15:36 | 2 сеп 2011 15:36,
207
ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ настоява ДПС да се разграничи от кметовете и общинарите си в Кърджалийския регион, "които си позволиха да опетнят с кръв правото на избор на онези, които смятат за опоненти".

Това се посочва в декларация на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена в пленарната зала във връзка с "упражненото физическо насилие върху активисти и симпатизанти на ГЕРБ в кърджалийските общини Черноочене и Джебел".

В края на август избухна скандал между симпатизанти на управляващите и хора на Доган в селска кръчма в чернооченското село Дядовско.

Тогава стана ясно, че подстрекател на мелето е бил братовчед на кмета на Черноочене Айдън Осман от ДПС. Собственикът на кръчмата пък е член на ГЕРБ, бивш кандидат за кмет през 2007 г.

"Българската демокрация е прекалено крехка, за да я налагаме с юмруци", зачете днес декларацията депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

По думите й ГЕРБ възразяват остро срещу опитите да се нагнети напрежение в навечерието на местните избори и превръщането на региона в огнище на политически стълпотворения, провокирани на етническа основа.

Още по темата

Депутатката призова колегите си в парламента да направят така, че законът, а не "местните феодали да раздават правосъдие" в смесените региони.

От ГЕРБ декларираха още, че ще продължават да се противопоставят на всички прояви на дискриминация, установяване на местен монопол и саморазправа на политическа, верска, етническа основа.

"Насилието е оръжие на слабите, което вирее в сянката на страха и предизвиква ново насилие, и затова, ако ние, българските законотворци, не спрем тази завихряща се лавина, тя ще катурне в грешна посока цялата ни политическа класа", посочи Караянчева.

По думите й религията не може да се използва като разменна монета за постигане на политически цели.

На свой ред от ДПС нарекоха твърденията на ГЕРБ за насилие в Кърджалийско "несъстоятелни и неверни".

"ГЕРБ искат да ни дискредитират, защото се страхуват от резултата ни на предстоящите местни избори", каза Юнал Лютфи.

От ДПС заявиха още, че категорично няма да се разграничат от свои кметове, както призоваха от управляващата партия.

Той посочи още, че от т.нар. възродителен процес партията им е защитавала правата и свободите само с мирни цели и демонстрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев се изцепи по Нова телевизия, че в България ПОЧТИ НИКОЙ не се интересувал от темата на деня Катуница: Почти никой в България не се интересува от тази тема Катуница. Вчера бях на среща в Бургас, хората искат само да стиснат ръката на кандидата.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 200! Има, има и това е Национален фронт заспасение на България!
187
0
 
2
 
! Отговори
ТОВА Е ОРЪДИЕТО..... преди 12 години
.....ЗА ИЗБОРИТЕ НА БКП/БСП И ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ370......КРЪВ И СТРАХ
186
0
 
2
 
! Отговори
ззз преди 12 години
кюрдистанци кво сте се разквичели гледайте си кюрдтурция с 25-те милиона кюрди там с по 7 деца докато имате 3 юе след 20 години няма да ви има
185
2
 
6
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
184
1
 
6
 
! Отговори
IrD преди 12 години
Човекът е обществено животно. Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и свобода. Утре, утре, винаги утре и така минава животът за теб.Цялата власт произтича от народа. И никога не се връща към него.Искате ли да си купите много неща ще трябва да се продадете.Политиците умеят да говорят дълго без да кажат нищо, служейки си с много лъжи, които представят за истина.Търговците продават това което не са направили, крадците и политиците - това което не е тяхно, проститутките -това което не би трябвало да продават.Кой още твърди, че светът не се крепи на търговията и избори?Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост?Ако сте решили да биете дузпата на политиците, побързайте преди да Ви скрият топката. Отначало ли е нищо - и нататък нищо. Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле. Докогато това е истина,това ще е истината!
183
8
 
7
 
! Отговори
Генади преди 12 години
Кой е Плевнелиев? Едно време е получавал пари от това да праща българи в чужбина, да ги прави гастарбайтери. Ако стане президент с една ръка ще прати всички кадърни хора извън граница. Стига сме се заблуждавали! Този човек няма политическо виждане. Национално отговорна политика се прави от политици, не от бизнесмени-милионери. Само патриот може да поведе тая държава. Ще се окаже, че това е Волен Сидеров. Пет години му следя развитието, единствения мислещ политик.
182
5
 
1
 
! Отговори
TR преди 12 години
До 185, абе тикво проста , Аспарух да не е идвал със сол и хляб...
181
7
 
2
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
"Turcite v turcia!" - научи се да пишеш на кирилица, после се научи да мислиш и накрая изразява мнение, но да е кадърно поне..... некадърник такъв
180
3
 
4
 
! Отговори
ico преди 12 години
mejdu drugoto i za bulgari i za mislmani edinstvenia svetul lu4 za bude6teto e GERB.drugite 20 godini dokazaha 4e ne sa izmamnici ili golemi igra4i a NEKUDURNICI
179
5
 
6
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Що е това ГЕИБ-банда песоглавци и мутри-бивши кумундета накрали и уяли се за тези година-*** миризлива!!!
178
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
долу герб
177
17
 
21
 
! Отговори
Айше преди 12 години
Въпреки,че ДПС правят какво ли не от..СТРАХ, хората от електората им вече СЕ ОСЪЗНАХА и....НЯМА да гласуват за ТЯХ!!!!Малко са хората,които може Доган да маниполира!!!!!!!ГЕРБ е най-добрата алтернатива за България!!!!
176
10
 
14
 
! Отговори
Ataka преди 12 години
Turcite v turcia!
175
13
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Уважаеми Тикви Герберски, спорно е кой кого заплашва и кой се опитва да залага на страха народен. Плашилото Цеко и така става да плаши гаргите, а ми се струва, че вие го направихте едновременно шеф на МВР и шеф на предизборен щаб! Не ви ли е срам? Знам, че сте патологични лъжци и сте имунизирани против срам, но поне малко се погледнете! Половината ви 'кадри" са местни дерибеи, *** от най-ниското звено на БКП/БСП, платени доносници, мафиоти и кукувици, сменили по 5-6 партийни гнезда преди Г?
174
9
 
9
 
! Отговори
Boz Kurt! преди 12 години
I posledno, blagodarenie na Osmanskoata imperiq wse oste sysstestvuvate, kato narod...!Ayde, grijete se dobre za sebe si...!:)
173
6
 
9
 
! Отговори
Boz Kurt! преди 12 години
A be, pishite gluposti po tiq forumi! Turcite doshli s qtagan, prabylgarite s med i maslo.... Ako beshe taka, kakto go e napisal oni chekist, to pomislete realno - steshe li da ima gradowe, s izcqlo bylgarski jiteli. Zmislete se (ako tova vi se otdava), zasto e bilo taka...Ne moje da si predstravite s kolko mnogo lyja e izpletena bylgarskata istorq, za moje da si vdigate potypkanoto samochustvie( ot samite bylgari) i da se pravite na shizofrenichni patrioti...
172
9
 
3
 
! Отговори
до БГ преди 12 години
Да гласуваме!? и така ще станем истински българин...ХА, ок старши значи стройно и дисциплинирано ще гласуваме за ДПС - нали? :) или пък ти ще кажеш....
171
8
 
20
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Всеки, който не гласува всъщност гласува за турците. Тъй като избирателната активност при ДПС е 100%, то колкото по-малко българи гласуват, толкова тежестта на турско-*** гласове е по-голяма. И обратно ако 80% от българите излязат да гласуват, то турците няма да влязат в парламента. ГЛАСУВАЙТЕ (по това се познават истинските българи)!
170
20
 
20
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
НА ТОЗИ ДЕН ПРЕДИ 126 г. БЪЛГАРИЯ СИ Е ВЪРНАЛА ЗЕМИТЕ ОТ ТУРЦИТЕ! ТУРЦИТЕ СА ДОШЛИ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ С ЯТАГАН И МЕЧ. ЗАТОВА СЕГА НАШАТА ТОЛЕРАНТНОСТ Е НУЛЕВА КЪМ ВСИЧКО ТУРСКО!