Туристи от САЩ активно резервират почивки в Европа за 2022 г.

Резервациите достигнали нивата през октомври 2019 г.
30 окт 2021 17:45, Анисия Иванова
39
Туристи от САЩ активно резервират почивки в Европа за 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Все повече пътници започват отново да мислят за ваканции. След дълъг период на предимно краткосрочни пътувания, записванията за пътувания за 2022 г. се увеличават, според данни на хотели и анализатори от туристическата индустрия. Цените на резервациите започват да се доближават до нивата преди пандемията, съобщава Wall Street Journal.

Шона Хъфман Оуен, президент и главен изпълнителен директор на Huffman Travel в Чикаго, съобщава за увеличение на дългосрочните резервации през последните седмици. "В гласовете на хората преди имаше чувство на безпокойство, а сега го няма", каза тя.

Много пътници все още се опитват да използват ваканционните дни преди края на годината, като резервират вътрешни и международни пътувания. Туристическите експерти казват, че през последните седмици повечето пътници са планирали пътувания през пролетната ваканция и за следващото лято.

През 2022 г. мнозина пътуващи се насочват към Европа, където някои правителства предприемат дългосрочни и по-меки начини за управление на Covid-19, тъй като вирусът усилва влиянието си в някои части на континента.

Една четвърт от северноамериканските хотели на Best Western и една трета от хотелите в Европа изпреварват резервациите за 2019 г. за следващото лято, според президента и главен изпълнителен директор Дейвид Конг. Според него много гости все още предпочитат да резервират по-близки във времето пътувания, но от компанията казват, че очакват тези проценти да нараснат през следващите седмици и месеци. Това важи особено за дестинации като Европа, тъй като границите се отварят и ограниченията за пътуване се вдигат.

По-дългосрочното планиране показва нарастващото доверие на пътниците, тъй като сроковете за изпълнение на резервациите в хотели започват да се приближават до нивата от 2019 г., казва Кейти Моро, вицепрезидент на Amadeus, компания за туристически технологии. В разгара на пандемията през първото тримесечие на 2021 г., 72% от резервациите в САЩ за бизнес и почивка са направени в рамките на седем дни от датата на пътуването. Тази цифра намалява до 55% и вече е близо до онези 49% през 2019 г., казва Моро.

През последните седмици Marriott International Inc. отбеляза нарастване на резервираните нощувки през лятото на 2022 г. за своите хотели в САЩ и Канада, казва говорителка на компанията. От октомври InterContinental Hotels Group PLC отбеляза, че резервациите за лятото на 2022 г. са достигнали почти същия процент като през октомври 2019 г., казва говорителка.

Много пътници резервират повторно отменени пътувания за 2020 или 2021 г., като използват компенсациите си от отменени пътувания. Блум твърди, че пътуванията за следващата година бележат силен ръст особено в различни сектори като речните круизи в Аляска и Европа, например.

Някои от най-популярните дестинации за следващата година включват Италия, Хърватия, Гърция и Франция.

Авиокомпаниите се подготвят за очакваното търсене. United Airlines Holdings Inc. добавя нови трансатлантически полети до Аман, Йордания; Берген, Норвегия, Португалските Азорски острови, както и испанските Палма де Майорка и Канарските острови. Превозвачът също планира да разшири услугата си за следващата пролет до големите европейски градове, включително Берлин и Рим, от някои от големите американски летища.

Отвъд Европа туроператорите казват, че хората се насочват към Карибите и Галапагоските острови. Много семейства все още се чувстват най-сигурни да предприемат вътрешните пътувания и планират екскурзии до Дисниленд и круизи извън щата Флорида, казва г-жа Блум.

Целият анализ - на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да е така, какво променя това?
28
3
 
4
 
! Отговори
преди 2 години
Лелеее а за 2022 кво са ни спретнали не ми се мисли... Който попадне на коментара ми, поне ще е подготвен за събитието, което следва догодина...
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
америка мое влиза без виза, българина не може
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете, а кога ще напишат статия за голямата стачка в Ню Йорк!? Защо крият информация?
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи няма нужда от пари за сектора.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте задръстени с тоя вирус. Сега па скивам неква реклама за утроби-от първия до последния ден се проблеми-май год? Утроба...ай, ай, ай, бла, бла, бла.... А сетне си турете паммперси, които нищо не пропускат
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А КОЛКО КРАВАРЕ ЩЕ ДОЙДАТ НА СЛЪНЧАКАИ ДРОГА ИМА?
22
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа забрави за пандемията, всичко отворено, животът тече, дори Америка се оттърсва от кошмара . Ваксинацията направи възможно връщането към нормалното. Само ние ще агонизираме още десетилетия напред заради страха от ваксините. Да благодарим на мангъровци и сие.
21
3
 
4
 
! Отговори
ъ преди 2 години
Ъъъъ, като чета саму бълг медии мислех че вече ядат корени и кактусови листа?? Утре чакаме статия-срив на Хамериканската икономика и американците разпродават на безценица имоти, за да си купят чай и традиционната Гмо пържола
20
11
 
6
 
! Отговори
Без коментар преди 2 години
Имат пари - почиват, коъто няма - злобее
19
3
 
12
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна приема неваксинирани посетители И МАСКИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАЗИ ГОДИНА ВЕЧЕ ТРЯБВА МОТРИТЕ ДА ФАЛИРАТ!
17
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Плащам на всеки българин 100лв, ако отиде в Гърция и пропусне България!
16
3
 
7
 
! Отговори
Турист в България преди 2 години
Единственият обект, който си струва са къщите за гости в Неофит Рилски - добри цени, изключително вежлив персонал(бях си забравил промоционалната карта и въпреки това ми зачетоха намалението на добра воля), прекрасна храна и страхотен парк! Строен от честни,малки предприемачи, а не от мутри с мръсни пари и грозен бетон! Тази година пак сме там! Ще дойдат и много наши чриятели от София на които Гърция им е омръзнала вече.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички български хотели трябва да бъдат съборени!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се забрани на туристи да идват тука!
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука никой няма да стъпи, защото ни вкараха в тъмночервената зона, заради ниска ваксинация! 2022ра ще е по-зле от 2021ва!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходете в Гърция и не стъпвайте в България!
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Албена очаква 600 американски туристи!