Топ тенденции в банята през 2016 година

Ако сте решили да я обновите, вижте няколко ценни съвета
Спонсорирано съдържание | Обновена: 15 авг 2016 13:53 | 15 авг 2016 09:07, Екип на Dnes.bg
4

Снимка: HomeMax

Лятото е време за почивка, но и за ремонти. Ако сте решили да обновите банята си представяме ви полезна информация за актуалните тенденции при обзавеждането на баня през 2016 година.

1. Металът

Металическите отблясъци ще бъдат акцент в основните интериорни тенденции не само през тази, но и през следващите няколко години. Металните повърхности отразяват светлината, като създават усещане за лукс и ефектно контрастират с естествените материали като дърво и камък. Смесители, аксесоари, рамки на огледала, осветителни теладръжки на шкафове, изработени от месинг, са предпочитан избор.

2. Бяло

Бялото е сред водещите цветове, когато става дума за обзавеждане, осветление и аксесоари. Използвайте матови бели осветителни тела или аксесоари, за да придадете модерен минималистичен завършек на помещението.

3. Нестандартно осветление

Забравете за това единствено осветително тяло, и то поставено над огледалото в банята. Изберете нестандартен подход и монтирайте два аплика от двете му страни, а в допълнение поставете деликатни луни в окачен таван. Скритото осветление може да внесе неповторима атмосфера в банята Ви. Изберете LED ленти или LED осветителни тела – те Ви гарантират ниска консумация на електроенергия и дълъг живот на телата.

4. Индустриален шик

Съчетайте естествените материали като дърво и камък с мазилки, наподобяващи бетон или плочки в същия цвят, поставени на пода или на стените. Повече уют ще постигнете, ако добавите меки постелки на пода или хавлиени кърпи в топли цветове.

5. Растения в банята

Актуална тенденция е внасянето на живи растения в банята. Ако разполагате с естествена светлина, можете да поставите саксия с благоуханен жасмин или непретенциозна сансевиера или аспидистра. Растенията вече са не просто декорация, а неразделна част от интериора.

6. Нюанси на розовото

Ако сте любители на ярките цветове, ще Ви зарадваме с предложението за розови аксесоари, като акцент в банята. Можете да внесете този цвят чрез хавлиите и аксесоарите си. Ако не сте почитатели на розовия цвят, заменете го с лилав.

7. Големи плочки

Дребните мозайки и малките размери плочки в различни геометрични форми отстъпват място на големите квадратни или правоъгълни плочки.

8. Паравани с място за сядане

Параваните за баня продължават да са предпочитани пред обикновените душ кабини. Тази година обаче, параваните приютяват и практична пейка, изработена от подходящ дървен материал. Можете да направите и пейка, облицована със стъклокерамична мозайка, за да внесете спа атмосфера в помещението.

9. Нов тип атмосфера

Банята вече не е чисто функционално помещение, а място, в което можете да избягате от ежедневието и да се отдадете на различни процедури за разкрасяване, тонизиране и релакс, затова се доверете на специалистите и на собствения си усет, когато избирате обзавеждане за банята.

Още актуални тенденции в обзавеждането на банята можете да видите тук:

За да ремонтирате и обзаведете банята си можете да потърсите за съвет консултантите в магазините на HomeMax, а ако ви е нужно финансиране за вашата мечта, може да е доста по-лесно, отколкото си мислите! Вижте как!

И не забравяйте да ни изпратите снимки, защото в Месец на ремонтите с Dnes.bg сме ви приготвили страхотни награди. А вие имате още малко време, за да ги спечелите.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


4
Още по темата: Месец на ремонтитеHomeMax
Още от
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако жена ти каже значи ПАК
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи тенденцията за интериора е много динамична.Миналата година сложих ситни плочки тип "римска мозайка",сега да съм в крак с модата треби да сложа големи плочи
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе всяка година ли да сменям банята? Миналата година ремонтирах и едва издържах, сега пак ли?