Как да бъдем в хармония през есента с Аюрведа?

Съвети, за да се предпазим от "сезона на замирането"
4 окт 2017 17:30, Екип на Tialoto.bg
2
Как да бъдем в хармония през есента с Аюрведа?
Източник: pexels.com

Според мъдростта на Аюрведа, трябва да се грижим за здравето на духа и тялото си съобразявайки се с циклите на природата. Вижте как да преодолеем есенната умора и да повишим имунитета си.

В древността хората са ценили сезонните ритуали и празници, облекчаващи прехода от едно време на годината към друго. Събирайки се заедно, те изпълнявали специални обреди, готвили празнични блюда и по този начин се подготвяли за промените. В наше време тези важни ритуали стават все по-редки, но не са и съвсем забравени.

Представяме ви пътеводителя на една от най-известните преподавателки по йога и аюрведа – Кейти Силкокс, как да преминем здрави и спокойни през есента. Разбира се, това са общи препоръки, които зависят и от мястото, на което живеете. Но където и да сте – в тропиците или в Сибир, ще можете да се почувствате по-добре и да настроите организма си към смяната на сезоните.

Сезонът на замирането – есента и началото на зимата

През есента преобладава елементът въздух. Това е сезонът на ветровете, на опустелите улици, на усещането за суровост на природата. Вслушвайки се в себе си, ние разбираме, че физически и емоционално в този период ни се иска да се „сгушим“, да се притаим. Така и трябва да сторим. При нарушение на вътрешния баланс през зимата се обострят състоянията на страх, безпокойство, безсъние, сезонна депресия, болки в ставите, сухота на кожата. Всички те са свързани с недостатъчната слънчева светлина. Това, как вие ще се грижите за себе си през есента, ще определи способността на вашия организъм да бъде здрав през зимата. 

Препоръките на Силкокс четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: йогааюрведа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз прилагам нашенски методи, правя преходи в ниското на планините, приготвих сладко от тревист бъз, спя повече... По нашите земи има хилядолетна лечебна традиция - топли минерални бани, билкови рецепти и пр.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се занимавайте с окултизъм.