Москва отрече: Не са унищожени руски самолети в Сирия!

Загинали са обаче двама военни при обстрел на Хмеймим
4 яну 2018 11:30, Елка Василева
131
Москва отрече: Не са унищожени руски самолети в Сирия!
Снимка: архив, Reuters

Министерството на отбраната в Москва опроверга информацията във в. "Комерсант", според която седем руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база Хмеймим в Сирия на 31 декември, предаде ТАСС.

Съобщението за уж "фактически унищожени" седем руски военни самолета във въздушната база Хмеймим е фейк. Руската авиогрупа в Сирия е в бойна готовност и продължава да изпълнява задачите си, заяви събеседник на агенцията в московското министерство.

Още по темата

При внезапен минометен обстрел срещу летище Хмеймим от страна на диверсионна група на 31 декември след падането на нощта са загинали двама военнослужещи, уточни руското министерство на отбраната.

Руският вестник "Комерсант" цитира по-рано източници, според които на 31 декември бойци от терористична групировка са обстреляли с миномети базата Хмеймим и са унищожили четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35С, един транспортен самолет Ан-72 и един склад за муниции. По данни на изданието възможно било да са пострадали и над 10 руски военни.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
антиислямист real преди 6 години
Абе българите уж са против ислямистите, пък като избухна антиислямска революция в Иран, изведнъж българските патриоти се оказа, че са против тая антиислямска революция. Защо така бе, патриоти?
87
6
 
2
 
! Отговори
запознат преди 6 години
Да, то и Чернобил беше "фейк", и подводницата Куркс в първите дни нямаше проблеми и всичко друго. Тия защо винаги лъжат и защо лъжават им винаги се хваща?
86
6
 
3
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
Россия с всичките си ресурси и богатства си остава една недоразвита бананова република.Поне и с България да се гордееше така,както се гордееш с тея антифризаджии.
85
4
 
9
 
! Отговори
LOVE RUSSIA преди 6 години
РУСИЯ Е НАЙ ВЕЛИКАТА И СИЛНА СТРАНА В СВЕТА АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ РУСИЯ ИМА ВСИЧКО А ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НЯМАТ ВСИЧКО КОЕТО ПРИТЕЖАВА РУСИЯ ГОВОРЯ ЗА ВСИЧКИ ЦЕННОСТИ И БОГАТСТВА КОИТО ПРИТЕЖАВА ЛЮБИМАТА МИ РУСИЯ ОБИЧАМ РУСИЯ. LOVE RUSSIA.
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и ще му седнат на съответния.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега много ще идат при алаха даже само заради тъпите им хвалби.
82
10
 
18
 
! Отговори
С РУСИЯ ЗАВИНАГИ преди 6 години
АЗ СЪМ ЗА РУСИЯ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ И СТРАШНО МНОГО ОБИЧАМ РУСИЯ И ВЛАДИМИР ПУТИН САМО РУСИЯ И НИКОЙ ДРУГ.
81
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един миномет се носи от двама, още 10 човека охрана с по 2 мини в раниците - 14-15 човека.От 20 мини само 5 да паднат между самолетите, работата е готова.С Новьйм годом, уродьй!
80
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че самолетите им са надупчени и изгорели не значи че са унищожени. Това е логиката на космическите сили.
79
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След няколко месеца джуджето пак ще обяви бляскава победа в Сирия. До сега победите са 3 чакайте 4-та.
78
23
 
8
 
! Отговори
Едно време преди 6 години
Масква не вярваше на сълзи, а сега никой не вЕрва на масква...
77
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен, (уж де) преди 6 години
"На 31.12 след падането на ноща ...." както се казва в статията не става ясно дали е имало трезви руски военнослужащи в базата.
76
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължавам! Възбудих се! Ние, които сме се клели на НР България, които ме носили оръжие обещаваме, че ще направим Татковината отново чиста и приветлива, а българинът няма и да мисли за Терминал 2. В момента тече война, макар и без изстрели. Някакви платени негодници постоянно, всекидневно вбиват клинове между нас, българите! По чужда поръчка! Uncle Дьорд иска да ни изгони от земята на дедите ни, да я насели с петата си колона, която после лесно ще разкара, за да насели новата Обетована земя!
75
7
 
20
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Не се чудете на извратената радост на НПО троловете. Те изпадат в екстаз при всеки терористичен акт на ислямистите в Сирия или Русия. В това обаче няма нищо чудно - те са братя по финансиране. Финансовите им благодетели са едни и същи.
74
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 84С голямо неудоволствие и искрено съжаление ще кажа, че *** е нашата мила Татковина! Такава я направиха "демократите" - димящи бунища със скитащи като плътеници римляни, събиращи туй-онуй, за да преживеят, с потекли контейнери за смет, с разкъртени тротоари, с улици и шосета, надупчени като след бомбардировка и най-важното - с такива деграденти като теб, безмоzъчни и агресивни. С нагли новобогаташи, яхнали скъпи коли, укриватели на данъци, жонгльори с ДДС, експлоататори, лъжци
73
3
 
22
 
! Отговори
Кукловодът преди 6 години
Я ми кажете за тези дето са били казарма ,за другите няма какво да коменитраме защото те ходят да свалят гаджета с майите си :) . Ние като давахме караули по колко човека давахме ? Какво означва 2 *** човека караул да спрят цяла деверсиона група ? Нима миномет се носи от 1 човек ? По най-*** разчет това са минимум 5-7 човека и са били спрени от 2 ***, които са загинали за да запазят стотици + техника . Браво това се казва геройство , ама как да го разберат *** *** младежи
72
4
 
16
 
! Отговори
Кукловодът преди 6 години
Аз друго не разбрах . На кое се радват русофобите след като се оказа че сутринта други русофоби ги подведоха за носа и ги направиха за посмесище ? Това ми прилича на вица за ония дето говорил за нещо ама то не било за Компютрите ами за Компотите . А ако се интересувате има достатъчно филми в които руснаците обясняват че може да се извърши акт на нападение срещу базата им ,но той е обречен на неуспех или най-много да причени минимални жертви.
71
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвате ли се на временните успехи на ислямистите? Сигурно се радвате, защото се приближават към Вас!? Номера е на Вуте да му зле, от години сме царе в омразата към ближния и брата си, едни братоубийства от Освобождението ,че и преди това. Най-лошото нещо, което може да се случи на един българин в чужбина е да срещне друг българин.
70
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** да си обират крушите и да си отиват в ***.
69
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русофобчета, вие на какво се кефите!? Просто невероятно, българи ли сте, християни ли сте? Що ли питам! Вие не разбирате ли на къде отива светът!? Какво против имате срещу една силна християнска , бяла армия!? Вие нормални ли сте!? И да ви успокоя - " ...иранска пролет " - няма да има!!!