Турция купува от Русия хеликоптери Ка-32

Машините са многофункционални – за транспорт, при спецоперации
8 фев 2018 09:50, Елка Василева
89
Турция купува от Русия хеликоптери Ка-32
Снимка: архив, Reuters

Хеликоптери руско производство тип Ка-32 ще бъдат доставени в Турция.

Договорът за сделката е бил подписан между руската Росавиация и турската Генерална дирекция за гражданско въздухоплаване по време на изложението Nais-2018.

Споразумението фактически създава подходящи условия за лицензиране на вноса на руски въздухоплавателни машини на турския пазар. Първата пратка хеликоптери Ка-32 ще бъдат доставени в Турция през тази пролет.

С лиценза и останалата документация, които турската страна е дала за хеликоптерите Ка-32 на Росавиация, тя възнамерява да осигури режим на сигурност на руските машини като този на машините собствено производство.

Преди това от руския хеликоптерен холдинг бе съобщено, че през тази година ще бъдат доставени 3 броя пожарогасителни хеликоптери Ка-32, единият от които е за фирмата Каан-Еър.

Хеликоптерите от типа КА-32 са многофункционални, ползват се за гасене на пожари, превози, за транспорт на болни и ранени, а също и при специализирани операции.

Русия продава хеликоптери от този тип на Канада, Испания, Португалия, Швейцария, Китай, Южна Корея и Индонезия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
рд 170 преди 6 години
До АнонименСравнително свестни а....Значи онези будали Швейцарците си купуват ''сравнително свестни хеликоптери'' eи така за по евтино.Но ти си бачкай,бачкай си......
62
0
 
0
 
! Отговори
Alarak(the truth) преди 6 години
А бе ***, това горе на снимаката си е блек хоук? Кой ти даде право да пишеш статии?
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък ще купувам МОСКВИЧ.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a nie typacite schte kupim ot usa 3 upotreba na zlatna cena
59
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от малкото руски, сравнително свестни машинки.
58
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ехх ЕкспертииВ момента са разпространени масово 3 схемиКласическа - Хеликоптерите са с опашен винтНадлъжна като Американския ЧинукСъосна - Запазената марка на КамовКласическата има енергетични загуби за опашния винтНадлъжната осигурява огромен вътрешен обем но маневреността е посредствена като вече ги няма енергетичните загуби за опашния винт(не гледайте какво правят на авиошоу тези машини празни)Но има Аеродинамични загубиСъосната няма загуби по мощност +компактност +свръхманевренос
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Куха лейкаКуха и пробита лейко, ракетите са измислени от китайците. Върни се в началното школо! От оръжие разбираш колкото старите ми чехли. "Лада", отначало се казваше "Жигули", ама ти още не си се бил пръкнал, е лицензионно копие, купено от фирмата, на FIAT-124, автомобилна годината. А не крадено - ти, с душичка и мисъл на крадец, не случайно използваш тази дума!
56
1
 
3
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Така се смях ,за малко да "пукна" !!! 57 е написал Ц със съчетано -Т, З и С ! Уникално -уникално -обичам те партньоре -ти си величие -и ***... никога няма да забравят !!! И някой ще твърди , че не сме велик богоизбран "народ" -умен и комбинативен !?!?!?
55
2
 
15
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Защо говориш глупоsти, само да потвърдиш мнението за теб ли? Турците правят един посредствен атак-хеликоптер съвместно с италианците (Augusta). Италианският Т-129 се нарежда на последното 10 място в една от класациите, колкото и субективни да се те! По-добри от руските! Те американците признават качествата на руските хеликоптери, а наш ГУРБЕТЧИЯ - не! Смешен си с мотивите на Ердо да купува руски машини!
54
19
 
4
 
! Отговори
ГРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Хеликоптерите от типа КА-32 са многофункционални,Е МНОГО ЖАЛКО ,МИРИЗЛИВИТЕ Ф.ЕСОВЕ НЕ МОЖАХА ДА КУПЯТ ПАТЕНТ ОТ ЗАПАДА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПОДОБНИ ХЕЛИКОПТЕРИ , А И АКЪЛ НЯМАТ САМИ СА ИЗМИСЛЯТ ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ТОВА ! ТО С ЧЕТЕНЕ НА КОРАНА И БРАКОВЕ МЕЖДУ РОДНИНИ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ НЕ СЕ ПОСТИГАТ !
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 52Добре, че само скърца със зъби, а не е хванал да си скубе косата! Вчера видях снимка, в която се вижда черепът му! Смях! Вятърът разкри най-добре пазената тайна на Америка.
52
17
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТУРЦИЯ ИМА СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО НА ХЕЛИКОПТЕРИ ,ДОРИ ПО-ДОБРИ ОТ РУСКИТЕ ,НО ЕРДОГАН НЯМА ИЗБОР И ЗА ДА СЕ ПОДМАЗВА НА ПУТИН ,ЩЕ ТРЯБВА ДА КУПУВА РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ И ДА ПЪЛНИ ДЖОБА НА ПУТИН ! ПРОСТО НЯМА ДРУГ ИЗБОР ,ЕРДОГАН НАПРАВИ ТАКА ,ЧЕ ТУРЦИЯ ДА БЪДЕ ИЗОЛИРАНА ОТ ЕС ,НАТО И ОТ ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ДЪРЖАВИ !
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Друже, това е запазена марка на "работилата по статията" дама. За нея важно е снимката да е от Ройтерс, пък може да е и на дирижабъл. Толкова може! Въртолетът на снимката е "Блек Хок". Почти всички хеликоптери на бюрото "Камов" са по съосна двувитлова схема, нещо което никой друг не умее да прави, а има огромни предимства. Изключение е само красавецът Ка-60 "Касатка", направен по традиционната схема.Ю.Корея е купила над 60 Ка-32 за пожарни, патрулни,военни, комерчески цели.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Тръмп скърца със зъби, изпочупи си имплантите.
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че френските мистрали бяха предвидени да се оборудват с руски хеликоптери. Като ги продадоха на Егжипат, сега Египет купува руските хеликоптери, за да оборудва мистралите.А пък руснаците си отдъхнаха с облекчение, че няма да купуват тези метални грамади и с кеф заведоха дело срещу Франция за неспъзени договори. Вследствие на това корабостроителницата в Сен Назар фалира и сега май ще я купят китайците...
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белгийците нали ни продадоха две бракувани фрегати, производство 1960 г., които плуват само до 5 мили от брега. Уж сме от едно "семейство" ха-ха-хаИ за две фрегати имаме четирима адмирали.
47
1
 
15
 
! Отговори
ИЗЛЯЗОХА БОК,ЛУЦИ преди 6 години
А Кугърите, дето ги купи Боко се скапаха, вече никой не лети и4 няма резервни части.
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но рашите купуваха! (Франция им спря последната доставка) френски кораби е следствие на факта, че те ИЗОБЩО не са в състояние да ги произведат.---------Ти добрели си със КОФАТА изобщо ?Значи руснаците в космуса правят чудеса а една лодка немогат така ли ?Бързо посети някой специалист по .....
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натовски предатели. Нямат водачи като Плевелиев и Паси.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, днес.бг, в случая снимката, която сте качили не е на КА-32...