Меган почете Даяна, после и гроба на Незнайния воин

Булката имаше и незабравки в букета си - любими на покойната принцеса
20 май 2018 20:22,
57
Меган почете Даяна, после и гроба на Незнайния воин
Снимка: Reuters

Еуфорията от кралската сватба продължава и след като тя вече се състоя преди ден. Булчинският букет на Меган Маркъл ще бъде положен на гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство в Лондон, каквато е традицията, водеща началото си от кралицата-майка, съобщи Би Би Си. Букетът обикновено се полага на гроба в деня след сватбата.

Със своя букет Меган отдава почит и на майката на принц Хари - принцеса Даяна, като включи любимите й незабравки. В него имаше и цветя, откъснати лично от принц Хари в градините на двореца "Кенсингтън".

Дизайнерката Филипа Крадок, на която беше поверено и озеленяването на храма "Сейнт Джордж", спази традицията и включи в букета мирта от посадената от кралица Виктория в Озбърн хаус на о-в Уайт, както и от растение, отгледано от миртата в букета на кралица Елизабет Втора през 1947 г.

В букета на Меган Маркъл имаше също момини сълзи, астилбе, жасмин, астранция. Момините сълзи са символ на любовта, астилбето - на търпението и предаността, а астранцията - на силата и куража. Придържа ги копринена панделка.

Кралицата-майка поставя начало на традицията да положи булчинския си букет на гроба на Незнайния воин в Уесминстърското абатство през 1923 г., когато се омъжва за херцога на Йорк, който по-късно става крал Джордж Шести. Херцогинята на Кембридж Катрин също спазва традицията през 2011 г.

В гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство са положени тленните останки на войник, загинал във Франция през Първата световна война.

Още по темата
Британската преса посвети много страници на сватбата на принц Хари, като дитирамбите си съперничеха в коментарите на церемонията, предаде АФП.

"Под разкошното майско слънце, сватбата на новия херцог и херцогиня на Съсекс отразяваше най-характерното за тях - непринудена двойка, изпълнена с грация и блясък, направо прекрасна. Това беше триумф" - написа в. "Сънди телеграф", който на първа страница постави снимката с целувката на младоженците пред храма "Сейнт Джордж".

"Булката беше прекрасна - допълва консервативният вестник, според който "дори Дисни не би могъл да създаде по-добра принцеса".

"Най-хубавата от всички кралски сватби - пише от своя страна в. "Сън он сънди" и определя този съюз като "историческа промяна" за монархията". - Това е ден, който дълго ще остане в паметта ни, чудесен символ за страната ни, която се е променила".

В. "Сънди мирър" с умиление пише, че сватбата въплъщава "днешна Великобритания - модерна, с много култури, мулитрасова".

С по-малко ентусиазъм в. "Гардиън" призовава евентуалното значение на този съюз да не бъде преувеличавано. Макар и да са модерни по дух, що се отнася до родителите им, няма нищо "революционно" ново у Хари и Меган. Вестникът напомня, че булката се е отказала от кариерата си, а принц Хари "не е показвал да иска да има такава".

"Като при всички сватби има надежда за нещо ново и дори оптимизъм - продължава в. "Гардиън". - Утре обаче ще ни занимава отново Брекзит."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Яко ме отвращаваше цялата дандания около тази сватба, но то си имало защо.Над милиард са изкарали островитяните от ТВ излъчвания на канали от цял свят. Само наще Бай *** бяха около десетина канала.И защо са отишли там? И сега ще ги редуваме Кейт родила , Меган родила и голяма работа станала. А на наша територия с изключение на милионерите народът цъфнал та вързал. Откраднаха ни и киселото мляко, и розовото масло ще затрием и мартениците ни ги правят в Китай , а ние се хилиме на сватби.
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все се чудя що за празен живот трябва да има човек, че да се вълнува силно и постоянно от живота на едни хора, които не познава. И които дори не говорят свободно по медиите, че да им се установи поне умствения багаж. Та това са просто някакви хора от друга държава, за Бога! Какво толкова се е случило, че двама от тях се били оженили?
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Униформата цепи мрака. Якичка с дантелки и нещо като пагони (или изплезени езици) чак до топките.
39
1
 
2
 
! Отговори
La France преди 5 години
Да живее Републиката! Vive la France! Ние, франкофилите, не признаваме *** (монарси)!
38
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нивото на Кейт, висока топка, абе, хора, ***, с които ни проглушиха ушите, се усмихват и ръкомахат. Дори не ГОВОРЯТ по медиите. Не знаете нищо за това какви са, нищичко, защо ги обожествявате? А Даяна, Бог да я прости, имаше само завършено основно образование и беше почти неграмотна. За средно беше скъсана на всички изпити. Сама си казваше искрено, че ако не беше дъщеря на лорд, е щяла да стане най-много лелка в детска градина, защото толкова си може.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Que ***, ***.
36
10
 
8
 
! Отговори
Тоягата преди 5 години
Аз пичове Едно не мога да разбера тая девойка нито съм я виждал нито съм я чувал нито съм я гледал но чисто статистически вече е била женена веднъж разведена и сега Малкия принц ще прави дукеса Еми Извинявай ама от всичките госпожици на света тоя пич се натресе на една паднала ябълка вярно може и да е много лъскава ама все пак е паднала колкото и да е вече се е женила един път а това е Принц Не може така щом бабата е казала да явно нещата са сериозни Еми дано ама съмняваме малко цялата
35
10
 
11
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
Курввата ги излъга. Като се усетят ще я бошумират
34
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дала си е дупето за пари, ама това ще и излезе през носа.Първо пари и свобода няма да види. Хубав секс няма да я огрее. Щастлива връзка няма да има и за разкош като почне да мрънкя след 2 години ще си я думнат без да питат. После ще си пийнат по една лондонска рикия и продължаваме напред.Той кобрата си го каза
33
6
 
11
 
! Отговори
БИЧ ПЛИЙ_С преди 5 години
кво ни занимавате с тия съсели?единия рептил, другото порно-джудже дето ще онре "случайно" до 5 годиниАРЕ БАСТА
32
3
 
30
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Слънцето отдавна залезе над Британската Империя, а медиите дращят ли дращят истерично за сватбата на два паразита, все едно годината е 1921г., и британците държат 1/4 от света. Единствената нормална от това семейство от влечуги беше Даяна и то защото не беше една от тях. И от страх да не разкаже някои тайни я убиха.
31
8
 
7
 
! Отговори
§ преди 5 години
Добре де цвета на страна. Тази не е от потекло на царе крале или императори та какъв ще е Хари или най вече неговите деца полу-селяни?
30
12
 
25
 
! Отговори
Констатация преди 5 години
Меган няма нивото на Кейт.И много евтинее, в сравнение с онези от предишните му приятелки, с които той имаше по-продължителни връзки.
29
3
 
9
 
! Отговори
Констатация преди 5 години
Меган няма нивото на Кейт.И много евтинее, в сравнение с онези от предишните му приятелки, с които той имаше по-продължителни връзки.
28
5
 
26
 
! Отговори
Ще поживеем,ще видим преди 5 години
Даяна беше висока топка, много висока. Кралското семейство щеше само да спечели, ако я бяха запазили!Кейт съумя да бъде на ниво, без да се самоизтъква и без да дразни. Избра да е лъчезарна и успя.А Меган ...
27
2
 
15
 
! Отговори
Казах ли ви аз, преди 5 години
че Меган е хитруша?
26
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не харесва Хари и Мегън е хейтър и ***! Българите са хейтъри, за това са на това положение и живеят в мизерия.
25
10
 
23
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
Хахах, англичанчетата са платили 40 милиона за тоя чалга кич и после се кефят колко яко било. Това е все едно правителството да даде 40 милиона лева на новата Мис Плеймейт---------------1.в самата сватба на Хари и Меган нямаше никакъв кич, а типично в английски стил финес, елегантност и величие. Не можеш да сравняваш събитие в Английския кралски двор с изяви на българска плеймейтка! 2.Чалгата и кичът са само у нас. Когато БНТ плати милиони от данъците ни, за да участва в долнопробно гейско зрелище като Евровизия и ни кара да се гордеем с бездарници - това е кич! Англия поне е богата.
24
13
 
19
 
! Отговори
Rali преди 5 години
Леле колко омраза има в някой хора.. нищо чудно, че българите толкова рано се сбръчкват.... спрете се бе хора, сипете си една студена вода да се успокойте!
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край на близкородствените бракове.Напредък е