Протест в Берлин под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония"

Демонстрацията е срещу промяна на името на Македония
1 юни 2018 14:25, Елка Василева
141
Протест в Берлин под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония"
Снимка: архив, Reuters

Македонски националисти ще протестират в редица европейски градове утре срещу промяна на името на Македония и в защита на идентичността, съобщава скопският вестник "Вечер".

Македонската общност в Берлин ще организира протест пред Бранденбургската врата в 13 часа утре под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония". Проявата ще бъде в знак на подкрепа към македонците, които в същия ден ще протестират в 20 часа пред сградата на правителството на Македония.

"Заедно в защита на името на държавата Македония и идентичността на македонската нация", се казва във възвание на македонската общност в Берлин.

Македонци в Италия също организират утре антиправителствен протест в подкрепа на македонския народ, в защита на името и идентичността. Протестът ще се състои пред македонската църква в Нейве, Италия.

Във Франция сходна демонстрация ще има в 14 часа на площад "Трокадеро" в Париж под мотото "Нашето име е Република Македония".

Македонската общност в Австрия организира мирен протест в 13 часа пред сградата на Обединените нации във Виена за защита на правата и свободите на македонците по света.

Македонците в Европа настояват за безусловно прекратяване на разговорите за промяна на името на държавата и идентичността на нацията и безусловно продължаване на членството в Обединените нации и във всички международни организации под държавното име Македония. Те искат да бъде отхвърлен законът за употреба на езиците, анулиране на договора за добросъседство с България "за промяна на историята на македонския народ", помилване на всички задържани във връзка със събитията в парламента на 27 април 2017 г., пише скопският вестник "Вечер", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
12
 
! Отговори
Македонец преди 5 години
Смърт на анонимния страхливец и предател, който пише лъжи и глупости под името "Благоевград"! Помнете, че у нас няма "македонска" пропаганда и никога не е имало - има руска пропаганда! Русия създаде фалшивата македонска "нация", Русия разделя нашето Българско отечество чрез фалшиви нации, а русофилските предатели най-много се страхуват от нас, македонците!
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tezi gi organizirat ot Moskva, iskat restart I vrashtane, na poslushniya, na Kremal-Gruevski. Sabotirane na pregovorite s ES, za evroatlanticeskoto badeshte na Makedoniya.
115
3
 
13
 
! Отговори
Тервел Български преди 5 години
И да не вземат сЪрбоманчетата да вземат да буйстват у Немско, че Немци като нищо ще им щракнат белезниците, пък тогава като излезе, че са с Български паспорти... Голям майтап ще падне!
114
5
 
10
 
! Отговори
Тервел Български преди 5 години
До Анонимен 103- Поне доказваш, че си коминтерно-сърбомански продукт на все още действащата в маЙмунодониЯ Юго-сЪрбоманска УДБА! Господ ви направи БЪЛГАРИ, а тито мЪкедонци-маЙмунодонци! На всички вас, които взехте трябва да ви се отнеме Българското гражданство!
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонските фашисти в действие.
112
4
 
2
 
! Отговори
Маке-Балге преди 5 години
Верно,оти воздуха е по-нов од Македонците: првите Македони во Петричко дишаа само ракиja и тутун!
111
2
 
10
 
! Отговори
Слнчова маjка преди 5 години
Простете: татко ми се зовеше "Македон" а дедо ми- Блгар!!
110
2
 
2
 
! Отговори
Слнчова маjка преди 5 години
Не е верно: татко ми се зовеше "Македон"!
109
3
 
13
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Тия всички "Македонци" дето ще протестират из Европа, със какви ли лични карти са?
108
7
 
7
 
! Отговори
АЛЕКСАНДАР ОХРИДСКИ преди 5 години
Смятам, че прокуратурата трябва да се самосезира заради писанията на този "Благоевград"
107
39
 
7
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
В земята в която трябва да сме господари,ние Македонците сме роби.Алтернативите на тази система в България не са по-привлекателни от одродяването - социална деградация,емигриране , физическа смърт, или безнадеждна съпротива в неравен двубой с чуждата българска власт.Македонецо , не забтавяй своята Родина Македония нейните борби и правото и да бъде свободна !
106
33
 
9
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Искаме в Пиринска Македония да се проведе консултативен Референдум за Автономия под мотото ,,Искаме да бъдем стопани в своя дом,,.Допитванията да имат само консултативен характер и не задължават София да предприема каквито и да е действия.
105
28
 
8
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Крайно време е България да признае Македонското малцинство и съдът да регистрира Македонска Партия за да можем ние Македонците от Пиринска Македония и Македонците в България да гласуваме на избори за наши Македонци Кметове и Депутати в София.
104
4
 
38
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
Ние нямаме нужда от този договор, вие имате нужда от него. Защото поне някой да ви подкрепя и уважава. Ние сме всепризната държава с хилядолетна история. А вие? Дори име си нямате! БЮРМ! Какво е това? Вие сте дърво без корен, защото отричате, че коренът ви е български.
103
5
 
37
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
Направи си ДНК-анализ и ще разбереш каква кръв имаш. Македонци няма от 2000 години, а вие псевдо-македонци и изгубени души и умове, сте 100% българи! За съжаление! Защото да си българин е гордост, а вие сте срам за България!
102
6
 
31
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
Като е гръцки цар, какво прави на площада в Скопие? Да бяхте сложили Тито - и без това си нямате друг цар. И пиши на кирилица!
101
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ako sme bile eden narod,zashto ste sakale da ja delate Makedonija predi Balkanskata vojna so srbi i grci? Zashto ne sakavte da ima avtonomija tamu?
100
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aleksandar e grcki car,a nie sme sloveni.Toa go znaj sekoj so dva drama mozok.100 godini bevme so srbite,zatoa sto bugarite bea se gubitnici.Koj vi e kriv deka ste luzeri.
99
2
 
21
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
Вие македонци или славяни сте? На какъв език е говорил и писал Александър Велики?
98
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pa nie ne sme sakale da izlazame od Jugo nikogash.I den danas vo Makedonija ima mnogu spomenici na Tito,sakame si go.