ATP пусна 5 неща, които трябва да знаем за Гришо

Кои думи най-добре описват Григор Димитров?
27 май 2020 21:30, Красимир Ангелов
3

Най-добър сезон - този през 2017. Вкус за мода - нестандартен. Треньор и капитан в едно. Според ATP тези думи най-добре описват първата ни ракета в тениса - Григор Димитров.

Пет неща, които трябва да знаем за Григор Димитров. С това заглавие сайтът на ATP изтъква най-важните и отличаващи първата ни ракета моменти в професионален и личен план.

На първо място, разбира се, е сезонът през 2017 г., който е определен за най-добрия му досега. Тогава Григор спечели половината от 8-те си титли - в Бризбейн, София, първия си Мастърс 1000 в Синсинати и трофея от финалите на ATP в Лондон.

Към сметката му можем спокойно да добавим и полуфиналите на Australian Open. Под номер 2 е 2019 година, когато след проблеми с контузии Гришо успя да се завърне към най-добрата си форма на US Open.

Една от най-ценните му победи тогава беше именно срещу неговия кумир Роджър Федерер, припомня Bulgaria ON AIR.

В класацията си ATP изтъква като важен и нестандартния стил на обличане на българина. Едно от най-смелите му попадения беше по време на тазгодишното издание на Australian Open, когато се яви с поразителен тъмно лилав и жълт анцуг.

Паметен момент в кариерата на Гришо е и двойната роля, която изпълняваше на първото издания на ATP Cup. Тогава той беше нещо като треньор и играещ капитан в едно, а страхотното представяне на България подсказа за класата му.

Последно, но не и по-важност - от ATP изтъкват подкрепата, която Григор оказа на родния си град Хасково по време на пандемията от коронавирус. Бившият №3 в света дари респиратори на местната болница в търсене на начин да помогне в борбата с вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
До минусСлагачите преди 3 години
Имаше стар Холивуд филм:"Белите не могат да скачат"Аз бих добавил и съвсем Новия филм на Холивуд дето изключително здравите и непобедими физически тела на АфроАмериканците биват открадвани от белите расисти.... които неумеят да играят нито баскетбол,нито футболФилмът е истинскиИ изводът е истински защо с една тренировка стават не само за нашия националенВ Западни Държави дори бяха въвели задължителни квоти за бели деца щот не се дореждатЕм им ЗАВИЖДАТЕЕм работите за самоубийството си
1
0
 
3
 
! Отговори
Част 2 Преди края преди 3 години
Има вероятност Римската Империя да си съществаваше и сега ако на онзи с корени от град УКУБИ не му бяха заразили Рим с чума защото му признавам че е бил на прав път като учен да набие канчетата на продажните и корумпирани шефове на граничните му легиониСинът му се чалнал в главата но е НЕНАДМИНАТ ПРОФЕСИОНАЛЕН СПОРТИСТ и то в истински кървав спорт а не в циркови театри като на Кубрат ПулевВсички римляни ги е било страх от негоНо ДИВ Варварин гледал го на Колизеума ще каже:Че той мек ***?