Мюфтиите гневни на МВР и ДАНС, провеждали политика на сплашване

Те настояват да им бъдат зачитани правата
Обновена: 6 окт 2010 23:13 | 6 окт 2010 23:13,
90
Мюфтиите гневни на МВР и ДАНС, провеждали политика на сплашване
Снимка: БГНЕС

„Нарушаването по различни поводи на човешки права на представителите на мюсюлманското малцинство, които са лоялни граждани на Република България, и подлагането им на нечовешки отношения, не могат да се приемат по никакъв начин за нормално”.

Това се казва в специална декларация на Главното мюфтийство по повод проведената днес акция на ДАНС и МВР срещу разпространение на радикален ислям у нас.

„Днес сме изправени пред поредната нова изява на политиката на натиск и сплашване, която българските власти прилагат спрямо представителите на законно и по свободната воля на българските мюсюлмани избрано ръководство на Главно мюфтийство”, се казва в документа.

Според информацията на мюфтийството полицията е нападнала домовете на раойнните мюфтии, ваизите и имамите в Смолянски, Пазарджишки и Благоевградски области и е арестувала 12 души.

При нападението, извършено на дома на районния мюфтия на Пазарджик – Абдуллах Салих, са били иззети 17 000 лева, предоставени му от Главно мюфтийство за изплащане на заплатите на имамите от района.

10 от 12-те арестувани са били пуснати, след като са им били взети показанията. За районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и за един от имамите обаче не се знаело нищо.

Още по темата

„Многозначително е провеждането на подобна операция непосредствено след положителната атмосфера породена от изказванията на министър-председателя на република Турция Реджеб Ердоган при посещението му на 4 октомври в България, относно решаването на проблема за лидерството на българските мюсюлмани при срещата му с министър-председателя Бойко Борисов”, посочват мюсюлманите в декларацията.

„Ние отправяме поредния ни призив, за да не може за сетен път да бъде засегната мюсюлманската общност с подобни произволни действия, които ерозират разбирането за правова държава. Ние приканваме страните членки на ЕС и ЕК да проявят висока степен на чувствителност при разследване на действията нарушаване правата на лицата, принадлежащи на различните изповедания и търсене на отговорност от лицата, извършващи тези нарушения”, пише още в обръщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: радикален ислям
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
21
 
! Отговори
23 преди 13 години
Османската империя е донесла само регрес на балканите
18
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Мангала преди 13 години
ф=в
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък предлагам, след като тези имами са толкова против проверките срещу радикален ислям да бъдат предадени на САЩ да си ги разпитат профилактично в Гуатанамо! Терористи не ни трябват! Всеки невинен в такава ситуация би се старал да помогне, защото никой, освен самите радикални ислямисти нямат полза от радикален ислям!!!
16
2
 
12
 
! Отговори
Д-р Мангала преди 13 години
Всички муфтаджии,пардон - мюфтии,да си теглят въжето от гняф!
15
3
 
14
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Ама вие *** нещо искате да кажете ли?Алоооо смачквай в зародиш, че зле ще стане.Въпрос на време е да ви почна!!!Ще бягате с *** през глава.Те пред вас и вие след тях с опърлена брада.Ша ви знам в имамите и ходжите и всичките салтанати придружаващи към тях?
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На вас уж все някой ви нарушава правата, само че осрахте пейзажа на България. Така осрахте пейзажа, както някога турците *** и си заминаха ***. През турското робство турците нито са построили нещо в България, нито са направили нещо за България.
13
11
 
4
 
! Отговори
Алли преди 13 години
важно е да се отбележи че проявите на радикален ислям са основно сред помаците и турчеещите се ***.При турците такова нещо няма
12
4
 
22
 
! Отговори
Към 10 преди 13 години
Логично е когато се провеждат такива акции и т.н. мюфтии нямат нищо общо е да съдействат. В случая какво става? Почват да плюят и да заплашват. Гузен негонен бяга!
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В коя друга държава някакви си ще си позволяват да развяват лозунги срещу официалната власт без да бъдат арестувани?
10
3
 
15
 
! Отговори
ГОшо преди 13 години
Мюфтиите всместо да протестират да вземат да разкарат проповедниците на екстремен исляминаче скоро ще се изтрепем
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За успокоение на някои ,операциятя е съвмесно с друго служби,..близки да нас, та споко, ако има нещо то зе се разбере.И да не реват някои за нищо та да не го отнесат бадива.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nerazbraxa li o6te tia che sa tuk na GOSTI zaedno s pingvinite i che prekaliavat mnogo veche
7
17
 
8
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
Цялата работа ми мирише на нагласена с тези акции. Дали за да отклони вниманието от промонята на мярката за неотклонение на Златко Баретата или да отклони вниманието от вота на недоверие, не мога да кажа. Но България има много по сериозни проблеми от миролюбивите, трудещи се и честни мюсюлмани, които понякога биват само подигравани.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ака е тази операция на друго място няма да се чуе нищо, но нали има и друговерци и веднага се реве за права,ами права де ,нали има закони е ее да ги спазваме, пак ще се види кои крив кои прав.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом такива средновековни фанатици могат да сплашват
4
7
 
22
 
! Отговори
sgt.Hale преди 13 години
Тези с цукалата на главите да не мрънкат много, че да не излезе че са съучастници в платената ислямизация на страна от ЕС...Да си се млл.ят кротко в джамиите , както го правят християните щото ще видят дебелия край
3
13
 
7
 
! Отговори
КРИТИКА преди 13 години
Така ще е ,докато подобни операции се организират от малограмотни и високоплатени хора от ДАНС и ПОЛИЦИЯТА.При този потенциал винаги ще отнасят критики.Та тези представители на закона ,бяха уплашени като малки деца в репортажите по ТВ-тата.
2
7
 
26
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
абе за 20 години демокрация...кога се навъдиха толкоз имами бре ....кой ги изучи всичките тези ......че те даже и правата си търсят вече.....по Тошово време нямаше такива маймуни ......Доган не е пал 20 години
1
5
 
13
 
! Отговори
мимизюн преди 13 години
Муфтаджиите ДГД ..