Мюфтиите гневни на МВР и ДАНС, провеждали политика на сплашване

Те настояват да им бъдат зачитани правата
Обновена: 6 окт 2010 23:13 | 6 окт 2010 23:13,
90
Мюфтиите гневни на МВР и ДАНС, провеждали политика на сплашване
Снимка: БГНЕС

„Нарушаването по различни поводи на човешки права на представителите на мюсюлманското малцинство, които са лоялни граждани на Република България, и подлагането им на нечовешки отношения, не могат да се приемат по никакъв начин за нормално”.

Това се казва в специална декларация на Главното мюфтийство по повод проведената днес акция на ДАНС и МВР срещу разпространение на радикален ислям у нас.

„Днес сме изправени пред поредната нова изява на политиката на натиск и сплашване, която българските власти прилагат спрямо представителите на законно и по свободната воля на българските мюсюлмани избрано ръководство на Главно мюфтийство”, се казва в документа.

Според информацията на мюфтийството полицията е нападнала домовете на раойнните мюфтии, ваизите и имамите в Смолянски, Пазарджишки и Благоевградски области и е арестувала 12 души.

При нападението, извършено на дома на районния мюфтия на Пазарджик – Абдуллах Салих, са били иззети 17 000 лева, предоставени му от Главно мюфтийство за изплащане на заплатите на имамите от района.

10 от 12-те арестувани са били пуснати, след като са им били взети показанията. За районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и за един от имамите обаче не се знаело нищо.

Още по темата

„Многозначително е провеждането на подобна операция непосредствено след положителната атмосфера породена от изказванията на министър-председателя на република Турция Реджеб Ердоган при посещението му на 4 октомври в България, относно решаването на проблема за лидерството на българските мюсюлмани при срещата му с министър-председателя Бойко Борисов”, посочват мюсюлманите в декларацията.

„Ние отправяме поредния ни призив, за да не може за сетен път да бъде засегната мюсюлманската общност с подобни произволни действия, които ерозират разбирането за правова държава. Ние приканваме страните членки на ЕС и ЕК да проявят висока степен на чувствителност при разследване на действията нарушаване правата на лицата, принадлежащи на различните изповедания и търсене на отговорност от лицата, извършващи тези нарушения”, пише още в обръщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: радикален ислям
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
13
 
! Отговори
jan преди 13 години
Следваща задача на МВР: да арестува подстрекателите на сборището
38
14
 
6
 
! Отговори
2030 година преди 13 години
2030 година. Българският министър председател, Мехмед Мустафа, апелира към всички мюсюлмани, да спазват човешките права на българското малцинство.
37
5
 
4
 
! Отговори
xaxaxa преди 13 години
abe kakvo sporite ne znam tolkova sveta ve4e e globalen koy koya religiya ste izpovyadva nyama zna4enie.oba4e moga da vi kaja edno nesto v turskata istoriya ne pise nisto za bilgariya no v bilgariya po4ti cyalata istoriya minava s turciya i mnogo dobre moje da se razbere ot kade proizliza tazi turska omraza. a vse oste ako smyatate 4e turcite prez robstvoto samo sa iznasilvali jenite togava nikoy v bilgariya da ne kazva 4e e bilgarin tova e samata istina
36
4
 
6
 
! Отговори
X10 преди 13 години
но сега бат Доган ви реже и се чудите какви глупости да пишете ПОНЕ ДА СЕ БЯХТЕ НАУЧИЛИ НА БЪЛГАРСКИ ДА ГОВОРИТЕ !!!!ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ - ПОМАЦИ !!!
35
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 13 години
Искам , да попитам - Аз като напиша коментар с/у *** "събратя" или ми се трие мнението или редактира, по кретенски начин.А този индивид 19, защо още коментара му е тук?Естествено, ако не е некой от редакцията, опитващ се да започне "интернет битка" с 1000 коментара- старо и познато...но все пак.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е повеч от вас - ти сигурно си от ония помаците , дето ги няма като нация, народност, националност и дето си нямат и родина и татковина нито турция ви харесва , нито ние ви пирзнаваме за хора - *** сте вие
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
българите са стара раса с богата, та и пребогата история. ядец!
32
5
 
12
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Е кяк няма да се гневят Мюфтаците, та нали точно у техните муджахидини намериха уахабитската пропагандна литература! Да припомням ли, че рефрена на ходжите е бил На света право на живот имат само хората, които проповядват исляма. Да припомням ли факта, че един главен мюфтак Али Хайраддин (ако не се ръжа преджественика на Мустафа Алиш) го бяха арестували точно за връзки с такива терористи (някои които експулсипраха от страната). ДАНС и МВР да отидат в Мюфтийството - там са джихадистите!
31
1
 
7
 
! Отговори
jan преди 13 години
До 19: По - вероятно е станало нещо друго. Някой турски *** е изнасилил някое 15 год. българче и го е потурчил, а ти си наследник на момичето. Ако се гордееш с такива истории, значи си само за Анадола.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баня ? Вие сте експерти по миене на крака и ***.
29
3
 
4
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
До 27Така е, то все предишните са виновни. Добре, поне, че са ни научили що е то баня, добре, че са позволили 90 процента от православните храмове да бъдат изградени по онова време, но сме чели различни истории. :)
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мюсюлмани, ама разгеле пишат на роден български.
27
7
 
13
 
! Отговори
Mengele преди 13 години
Мюсюлманите са ***.Нямат място в Бяла Европа!***!
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин Мюсюлман ! Когато турската империя напуска принудително България, оставя зад гърба си сиромашка изстрадала България. За 500 години робство, турците не построяват нито една сграда освен джамии, нито една болница или нещо за българите. Само са *** пейзажа !!!
25
5
 
17
 
! Отговори
Към Мюсюлманин преди 13 години
А коя е най-враждебната религия? От коя религия са терористите?
24
4
 
12
 
! Отговори
Dr.Hate преди 13 години
Искаме ви тихи амуджи.Като не става (за сега) да ви цепим басмата за анадола, ще мирувате.Дане ядете големия...НЕрязан
23
4
 
16
 
! Отговори
КЪм 19 преди 13 години
Ей, клоун, не аз съм отишъл в турски форум, а ти си дошъл да пишеш на български нали? Пак се прави на отворен, ама си един ***!
22
2
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
ДО ГЕНОСЕГА Е ВАЩ РЕД ЦА РАЗТВОРИТЕ БУЗКИТЕ.
21
5
 
19
 
! Отговори
SLU4AEN преди 13 години
V EVROPA NE ISKAT VE4E ISLIAMISTI . DA VIDIM , KAK TURCIA STE VLEZE !
20
11
 
6
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
До 14Знаеш ли що е то коефициент на престъпност? Що не попиташ господата от ДАНС и МВР при представителите на кое изповедание в България коефициента на престъпност е най-нисък? Ще ти отговоря и аз, при мюсюлманите. А това, че вие търсите виновни, извън православните християни си е ваш проблем, но няма да ви реши останалите.