Хиляди гърци регистрират фирми у нас. Евтинко им е

Румънски фирми също преместват дейността си в България
Обновена: 11 апр 2011 15:45 | 11 апр 2011 15:45,
78
Хиляди гърци регистрират фирми у нас. Евтинко им е
България се оказа данъчен рай за гърци и румънци. Снимка:Булфото

Над 3000 хиляди гърци са регистрирали фирми у нас, за да се възползват от ниските цени, такси и данъци на автомобилите в България. Много румънци също учредяват фирми у нас заради по-ниските данъци, съобщава гръцкият вестник „Имерисия“.

Гърците от северната част на страната до неотдавна посещаваха съседни страни, за да напълнят резервоарите на колите си заради ниската цена на бензина, пише още изданието, цитирано от БТА.

Сега високите разходи за автомобилите и най-вече наложеният данък "лукс" са накарали над три хиляди гърци да учредят фирми в България.

„Имерисия” отбелязва, че броят на молбите на гърци, предимно от Северна Гърция, желаещи да регистрират фирма в България, расте непрестанно. Изданието припомня, че фирма у нас се учредява за десетина дни, а исканият от закона минимален капитал е само два лева или едно евро.

Неотдавна се писа, че и много румънци също регистрират фирми в България. Тежките мерки, приети от румънското правителство заради изискванията на международните финансови институции, накараха хиляди румънски фирми да прехвърлят дейността си в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това въобще не е с.лесна работа, и не е за всеки, гърмят на поразия по ревизии
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просяците на Европа-това са гърците!
73
3
 
0
 
! Отговори
Красимир преди 13 години
Не ми хвалете стандарта на гърция.Надували са си заплатите,плащали са ги със заеми.В един момент им отказват повече заеми и работата лъсва-производство няма,а заплатите космически.Сега се надяват някой друг да им плати сметката и да започнат отначало да трупат дългове.
72
2
 
2
 
! Отговори
Д0 38 и 62 преди 13 години
Голям си ***!Защото си един и същи ***!Как можеш да обиждаш,при положение,че пишеш като АБОРИГЕН!Няма изречение,няма точки,няма запетайки!Ето това са ПРОСТАЦИТЕ!Айде потапяй се пак в л....а!
71
2
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 13 години
Ти кога го сънува тоя сън?Сега?хахахахахаМръсни ,мързеливи,лицемерни,долни ,извратени и още епитети подхождат на гърчолята!
70
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 13 години
Вече в цял свят научиха, че у нас се краде безнаказано и са мераклии и те да се включат в ограбването на страната и труда на хората. Който се надява на по-висока заплата, нека се поинтересува какви пари получават работещите за гърци и турци, има ли дискриминация при заплащането и т.н.
69
4
 
4
 
! Отговори
.. преди 13 години
Хубавото е че и едно работно място да не открият, ще плащат данъци в БГ. Усеща се положителният ефект че устискахме най-лошото от кризата с най-ниските данъци в непроменено ДДС сред съседите ни от ЕС.
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Хиляди гърци регистрират фирми у нас. Евтинко им е""Крими-Германец пробва да отвори фирма у нас с фалшив паспорт"Жал ми е за ТЪПИТЕ ***!!!
67
7
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Нека идват,нямам търпение да си сменя работата.Чуждия работодател дава много повече кинти от българската мутра.С кеф ще напусна,даже ще почерпя.
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми то и хиляди Гърци идват всеки ден да пазаруват по същата причина хах!!
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3000 GARCI ,OSTE TOLKOVA RUMANCI,SVEICARCI,,KRALSTVO MONAKO,GERMANCI,VSICKI SE NATIKAT ZA BG FIRMI,ANGLICHANITE ZA PODANSTVO!!!!!!!!!! ABE VIE ILI STE NA HERO ILI MNOGOOOO MNOGOOOO KORUMPIRANI.
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахах със сигурност не съм в тва стадо Мизерни Българи един ден ще работите за мене за смешни пари *** Български!!
63
5
 
8
 
! Отговори
сега ви е шанса преди 13 години
Не стойте пред компютрите , а бегайте в гръцките фирми да си търсите работа !
62
6
 
7
 
! Отговори
Новина преди 13 години
Хиляди българи чакат на опашка пред новите гръцки фирми да се наемат като берачи на маслини и миене на *** и каквото кажат фалиралите гърци срещу *** хляб и чаша вода на ден. Готови са веднага да изхвърлят на определеното за това място (Recycle Bin) сомалий..., пардон, бг личните си карти за да не замърсят маслиновата градина.
61
4
 
5
 
! Отговори
pehata преди 13 години
До 62А ти какъв си, бе? Англичанин !? Плюеш себе си и то яростно ;)
60
3
 
4
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Не са хиляди ,а милиони ,милиарди?
59
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аххаха тука било по добро от Гърция и Румъния ли ? какво чуват ушите ми баси вица аве господа вие ходили ли сте в Гърция да видите за каква Подредена държава става въпрос за какви заплати за какви Цени и условия на живот става въпрос стойте си в заблудената изостанала България и си мислете че сте велики но света просто ви се смее и като идете в чужбина сте просто едни Ратай едни Роби за по 10 евро на ден нищо повече 3та класа хора!!
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един българин трябва да работи 1 години за да може да му дадът толкова колкото получава един французин за 1 месец - на ниско служителско ниво а за високите нива -управители и директори един българин работи цял живот и са му дали колкото на един такъв французин за 1 месец
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Средната заплата в България е 200ЕВРО !!! 00 евро е средната работна заплата в Гърция. Това пише гръцкият вестник Елевтеротипия.Средната заплата в Германия е от 1600 до 1900 евро, а във Франция 2500 3000 евро.Белгийците разполагат с 2 000 евро на месец, а италианците с 1000 - 1200 евро.80% от гърците притежават имоти, а наемите са едни от най-ниските в Европа. Много от цените на стоките и услугите са по-високи от тези в Белгия.
56
2
 
8
 
! Отговори
мистерия преди 13 години
38, за мен най-забулената интернет мистерия продължават да бъдат коментарите на хора, които се обръщат към българите във 2 л. мн. ч. - "правите", "знаете", "искате" и т.н. В началото си мислех, че това са чужденци, които имат някакви лични причини да мразят българите, но скоро забелязах, че българският им е отличен и е невъзможно да не им е майчин език. Така че продължавам да се чудя какви са тези същества по произход...