С до 15% скача цената на шофьорските курсове

Книжка да се дава на завършилите 10-и клас, предлагат от бранша
19 мар 2012 14:21,
36
С до 15% скача цената на шофьорските курсове
Снимка: архив Булфото

Между 10 и 15% се очаква да се увеличат цените на шофьорските курсове до края на лятото, прогнозират пред Дарик от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Според бранша една от причините за очакваното увеличение е скокът в цените на горивата.

От асоциацията посочиха като два от основните фактори, които са причина за пътнотранспортните произшествия у нас - нискообразованите нови водачи на пътя, както и обучителните фирми.

Според председателя на управителния съвет на асоциацията Красимир Георгиев 50% от фирмите, които имат лиценз за издаване на шофьорски книжки, работят в нарушение на Закона за движение по пътищата.

Сред предложенията, които по думите му биха довели до намаляване на войната по пътищата, е свидетелство за управление на МПС да могат да получават само завършилите 10-и клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: книжкашофьорски курс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
NE E TAKA преди 11 години
..Останалите 95% от катастрофите стават заради: дупки, висока скорост...ИЗВИНЯВАЙ ПРИЯТЕЛ, НО ТУК МОЖЕМ ДА ПОСПОРИМ! Благодарение на дупките високата скорост отслабва, благодарение на което видимостта се повишава и дори да се блъснеш минаваш с изкривена броня и счупени фарове! Откакто оправиха дупките в моя град всеки месец има по 1-2 катастрофи с по няколко загинали, а преди да оправят дупките по улиците за катастрофи слушахме само по новините за другите градове.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А като се издава свидетелство за управление на МПС ,след завършен 10-и клас, какъв ще е смисълът на категориите М,А1 и B1 ??? ... нямам думи
23
3
 
0
 
! Отговори
Изтруктур преди 12 години
Нищо че караме на газ която не е скочила ни стотинка, ние па че изкаме по-високи такци шот моем да лажем. И книшки да се дават на петнаасе годишните, те така и така си се факат на таа възрас, шо да не ни и бутат по пъто
22
0
 
4
 
! Отговори
Де бре Боко преди 12 години
Още нещо гарантирано от герб. Ура.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** не ги бърка в Сливен всичкото *** кара с фалшиви книжки и познайте кой им ги издава, можете ли да се сетите?
20
3
 
3
 
! Отговори
ахаха преди 12 години
*** и простите хорица дето има в този форум, не си струва човек дори да ги съжалява! Мекерета!
19
0
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Който скача нависоко...от високо пада...в ниското.Физичен закон!!!Да не се сърдят на Нютон после!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей!Мерака е голямо ищах!*** у нашо село София записах женъта на курс за 350 левчета.Хак да ви е!
17
0
 
14
 
! Отговори
sss преди 12 години
Боже нелепа държава.........в амерка книжката струва 30$ бе !!!!!!!!!!!!!!!!Няма край тая нагла напаст.....НЯМА !!!!!
16
2
 
13
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Затегнете малко изискванията и критериите за взимане на шофьорска книжка. Аман от простаци и идоиоти по улиците!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
600 lv
14
3
 
10
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
След, като нямате пари за коли и постоянно ревете, че горивата са скъпи, а пътищата са разбити, нямате нужда от шофьорски книжки.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тези искат по-голяма баница, като енергетиците, но няма откъде. Хората за хляба нямат, улиците се изпразника - няма ги задръстванията дори в София, но някои хора се не наядоха. Може да искате но пари нямат харата, за да им ги вземете с нови "скокове" .
12
3
 
23
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
половин век... сме направили същото движение в обратна посока обаче..бабите ни и дядовците /Мир на праха на моя дядо/ се чудят днеска мляко ли да ядат или хляб , че няма да им стигнат парите за лекарства иначе..образователната система за децата и младите хора е почти без никаква стойност..Радой Ралин вярно беше казал: "В такива училища и университети и *** да сложа - пак ще завърши"...плащаме здравни осигуровки, а на практика нямаме здравеопазване..плащаме социални осигуровки, за да хрантутим няколко милиони безработни от малцинствата и да може пенсионерите да взимат 150 лева пенсия.. и за да можем след 40 години и ние да се похвалим със същото.. ако оцелеем обаче..плащаме винетки , данъци за колите , а караме по черни пътища .. едни магистрали 22 години не можем да построим..но пък изградихме "икономика на моловете".. никакво производство няма..но всеки купува и продава..принуждаваме земеделските производители да продават на обидно ниски цени, като им организираме паралелен внос от къде ли..за сравнение с тука, само да ти дам..вноса е забранен докато не се изчерпи родното производство../за земеделска продукция говоря/ Тук.. ако не си подържаш къщата и двора чисти..идват и ти я запечатват! И това е сериозно - виждал съм го! Ако не можеш да живееш като нормалните хора - отделят те от тях! Кога ще видим да се случи нещо подобно в гетата , които сеят болести и зарази навсякъде в БГ..м? Тъжно ми е да го кажа всичко това, защото БГ си ми е мила..и ми липсва донякъде.. ама така стоят нещата..вместо да дърпаме нагоре... ние със все сила бягаме надолу.. В ***!
11
4
 
18
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Не си прав.. живея в Норвегия от 3 месеца..и малко отгоре.. определям се като "икономически имигрант", нали знаеш за пари.. та..Норвегия до преди 40-50 години е била много ама мн зле..тука хората са нямали какво да ядат буквално..ама за половин век.. знаеш ли къде се изстреляли? Над 85% от населението има собствени жилища.. при това еднофамилни къщи! Не панелки! над 70% може би , карат нови автомобили..сметките за тока , горивота телефона и т.н. са им последният проблем..а ние в БГ.. за половин
10
3
 
35
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Нека да сме точни:Купените книжки са не- повече от 0,5% от книжките. И да кажем, че те са причина за 5% от катастрофите (макар, че е пресилено).Останалите 95%(ДЕВЕТДЕСЕТ И ПЕТ ПРОЦЕНТА) от катастрофите стават заради: дупки, висока скорост, лоша видимост, пиянство, бабаитлък, самонадеяни - жени шофьори, заспиване зад волана, износени гуми, износен асфалт, шофьори с лошо зрение, неправилни изпреварвания,...
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скача и одобрението към бойчо бонуса, но надолу
8
0
 
26
 
! Отговори
Тодор Живков преди 12 години
Как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари бе! Като немаш пари - какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!
7
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Книжка след завършено средно образование и 21 год. възраст! Точка! Писна ми да слушам за разни пияни самоубийци, които още с жълто по гащите са се качили в колите на мама и тате и газареят пред селските девойки, чиято мечта се описва точно в това - селски бек с кола.
6
2
 
21
 
! Отговори
123 преди 12 години
Не знам вече да плача или да се смея...Всеки божи ден излиза новина с поскъпване..И днес не остана по-назад..