Доходите изостанаха, ще ги вдигнем, обеща Тотю Младенов

Преглед на печата на 21 април 2012 година
21 апр 2012 09:30,
139
Доходите изостанаха, ще ги вдигнем, обеща Тотю Младенов
Тотю Младенов обеща по-високи доходи. Снимка: архив, Булфото

"Доходите изостанаха, ще ги вдигнем”. Това обещава в интервю за в. „Труд” министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Изоставането на заплащането на труда през последните години беше доста голямо и сега се мъчим да наваксваме.

Естествено, това не трябва да става за сметка на влошаването на икономическата ситуация. През последните 2 години има ръст на производителността на труда. Това ни дава основание да мислим, че синдикатите и работодателите ще договорят по-високи доходи. През март безработицата е 11,5%. Очаквам през пролетно-летния сезон нивото й да спадне. Като цяло годината е тежка за пазара на труда", смята министър Младенов.

От "Дума" алармират: "Хората със спестявания са намалели наполовина". Само за две години процентът на тези, които имат спестявания, е паднал двойно. През 2010 г. са спестявали 14% от българите, а през февруари 2012 г. - 7%. КНСБ настоява още от средата на 2012 г. да бъдат повишени поне с 10% всички доходи - заплати, пенсии, социални трансфери. Това би компенсирало поне отчасти трупаната от 3 години инфлация от 9,7%.

Кандидат-седмокласниците могат да подават документи директно за трето класиране в топучилищата. Без да са участвали преди това в първия и втория тур! Такава е поправка в наредбата за приема на учениците в професионалните, профилираните и езиковите училища на образователното ведомство, пише "Труд".

Досега подобна опция нямаше. Учениците подаваха документи, след като си видеха оценките от изпитите, и минаваха през три класирания. Просветното министерство поема инициатива на отворени врати в университетите за привличане на виетнамски студенти, каза министър Игнатов. В същото време български студенти ще бъдат агитирани да учат там.

От "Дума" уточняват: "9000 седмокласници се борят за 7899 места в гимназиите". Завършващите тази година в столицата са 9078, което е с 664 повече от миналата година, а местата за прием след седми клас в гимназиите са 7899, съобщи Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в София.

В Немската гимназия, в Първа и във Втора английска, както и в Испанската гимназия се запазва миналогодишният брой на паралелките и за новата учебна година. Сред новите и интересни специалности в гимназиите за новата учебна година в София е паралелката за "Технологичен и цифров дизайн и медии" в 134 СОУ "Димчо Дебелянов". За социалната сфера нова е специалността "Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца", която ще може да се учи от тази есен в 135 СОУ.

Около 10 000 се очаква да са първокласниците в София за учебната 2012-2013 г. "Монитор" изброява приоритетите за избор на училище при първокласниците: Близко училище и строг учител. Първото гарантира до най-висока степен безопасността на ученика. Второто - с подход към всяка дете - изгражда мотивационните модели и без да внася стрес, утвърждава училището като институция, в която трудът е единственият възможен път за житейско реализиране.

"Ваксина надви рак на мозъка", съобщава "Монитор". Нова уникална ваксина надвива рака на мозъка. Първата българска пациентка ще бъде имунизирана с нея до дни, съобщава д-р Емануил Найденов от Клиниката по неврохирургия при Университетската болница "Свети Иван Рилски" в София. Клиниката е единствената в страната, която започва да въвежда новия метод. Методът е уникален, защото, от една страна, лечебният материал е от самия пациент, а от друга, когато попадне отново в организма, той унищожава само видоизменените клетки, които вече са станали ракови, без да засяга здравите. Предвижда се скоро в България да бъде създадена клиника за лечение по този метод.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
17
 
! Отговори
кики преди 12 години
както казваше жорж ган4ев,на марко тотев.
115
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а на мен тати ще ми купи колело........обаче - друг път !
114
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха,ха,за вас много малко хора ще гласуват ,само крадливите ви некадърни кадри
113
0
 
21
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 12 години
Тези от ГЕРБ не се измориха да лъжат и не знам дали самите те си вярват.
112
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банда ХЕРОСТРАТОВЦИ !
111
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков и Младенов са като Хитър Петър и Настрадин Ходжа - единия лъже,другия маже,омръзнаха ми вече..дано дойде ден да живеят дълго време с мизерни подаяния.
110
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българската политическа класа вече сигурно е извратена,порочна и цинична.Тоя *** тип ,врачанският синдикалист , а сега анти/социален министър казва"изоставали сме с доходите и "ще ги вдигнем" с 20 лв на година догодина .Не е ли безсрамно ,пошло и безчестно да се подиграваш с народа си!Вижте доходите в най- изостаналите страни- та те са върхове в сравнение с българските.Продажни лицемери заблуждават нещастното стадо.Вярвате ли им?
109
0
 
32
 
! Отговори
НЕ ЗНАМ КОЙ СЪМ АЗ преди 12 години
БЕЗОЧЛИВ И АРОГАНТЕН ВРАЧАНСКИ ПЛЪХ...
108
0
 
37
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
"Доходите изостанаха, ще ги вдигнем. -Пълна ПОРНОГРАФИЯ И ГАВРА С НАРОДА!!!
107
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки *** може да строи магистрали с готови пари ! Но само истински *** започва да прави това с готови и събирани от три правителства пари , по време на световна икономическа криза ! Само *** или , който мисли народа за такъв , може да го залъгва с настъпващо благоденствие , когато фискалния резерв е одрънкан и се крепи на сребърния фонд !
106
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тотю Ехидния: Преди да увеличим доходите ще увеличим тока, парното и газа с по 10 -15%, че иначе няма как да ги увеличим ( доходите)
105
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще вдигнеш...Докато Мутрата не каже нищо няма да вдигнеш.В Герб и оная си работа вдигат само ако им каже ББ.....:-)
104
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 12 години
Хич не се учудвам, че ми слагате минуси на предишния ми коментар!Явно за тези които не мислят, че съм прав за отношението и простотията на повечето хора един към друг, да не говорим за простичкия пример който дадох-пример от ежедневието на всеки от нас.Щом слагате минуси значи сте същите глупави хора за които нормалните междучовешки отношения са нещо ненормално!Без коментар.....
103
0
 
19
 
! Отговори
Dublin преди 12 години
en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_minimum_wage...Albania-152 euro/Bulgaria-138...
102
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя мазен и бавноразвиващ се ***, какви ги бръщолеви, 25%(и то официално) от българите живеят под прага на бедността - 205 лв., за какво говорим какви 10%, това нищо не помага. Като само годишната инфлация на продуктите от първа необходимост, от последното увеличение на минималната са скочили с 20-30 %, за които си мислят че ще стигне тази минимална заплата. А да не говорим, че безработицата е също 25%(официално). Докараха народа до просешка тояга и сега трохи им подхвърлят.
101
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 12 години
Положението в Бг хич не е цветно! Не може нещо което е ограбвано отвсякъде 20-30 години да се оправи за 2-3! Разберете го най-накрая!Стига сме се сравнявали с източните държави-хората ги градят от доста години назад, а и хората са с доста по-различно мислене от нас!Унищожаваме и малкото което ни е останало!Най-простия пример-на входната врата на блока ми има бележка-Моля затваряйте вратата-еми никой не затваря и като му направиш забележка ти се зъби-абе кой си ти да ми казваш?Хора ли са това?
100
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези 10% гербечетата да си ги набият в ......... Пълна подигравка за кой ли път !!!
99
0
 
33
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Ще вдигнем заплатите,да минималната, ще задължим работодателите да плащат по-високи вноски за да можем да ходим на почивка в Карибите.Ще вземем пари от Евросъюза и ще даваме кредити на бедните българи с по-ниска лихва,ще вдигнем пенсиите и ще увеличим възрастта за пенсиониране,ще видите дали ще се пенсионирате,ще построим причествателни станции....но без оборудвани и ще лапнем парите от Евросъюза,ще правим магистрали ..но такива че след първия сняг да изчезнат.Ще пратим българите в чужбина.
98
0
 
26
 
! Отговори
Shukara преди 12 години
Taka e, shte vdignat no 10 dni predi izborite.Ta da se vidi kak mudro ni upravliavat nai-golemite tupanari dosega u vlastta! Vseki krade kato e deputat illi v pravitesltvotot ama tezi na GERB sa hem takova tupanari, a i strashno kradlivi>Komunisti,, demokrati, vse izmislleni ne mogat na priusta da im se namajat! GERB dokara Bulgaria do kolaps, izpukaka rezerva, sega gledat kum Sr.fond A posle?Kak mojahme da izberem takiva negramotni alchnici ne razbrah?I sega traite ili izllizaite na ulicata!
97
3
 
40
 
! Отговори
boko преди 12 години
Ааааа не няма да ги вдигате, народа има мноо спестявания в банките и живее от лихви само, ако не знаеш питай боко той, щи обясни. Здраве и живот да дойдат изборите, ние ще ви покажем какво ще ви вдигнем.