Павлова за винетката: Това са 8 лева на месец!

Само за зимно поддържане трябват 60 - 80 млн. лева, жалва се тя
Обновена: 19 ное 2015 20:08 | 19 ное 2015 19:31, Красимир Ангелов
186
Павлова за винетката: Това са 8 лева на месец!
Снимка: БТА

Осем лева на месец излиза цената на годишната винетка за леките коли у нас, пресметна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По думите й тези пари няма да са толкова драматични за пътуващия.

Павлова изтъкна, че оставащите средства за текущ ремонт на пътищата са крайно недостатъчни, което е основен аргумент за ръста на цената на винетките. Строителният министър информира в отговор на депутатски въпрос в рамките на блиц контрола в парламентарната комисия по регионална политика, че към момента общо регистрираните в КАТ автомобили са 4 милиона и напомни, че републиканската пътна мрежа е дълга 20 000 километра. Настоящите нетни приходи са 180 млн.лева, при необходимост между 60 - 80 млн.лева само за зимно поддържане, посочи Павлова.

Още по темата
Оставащите пари са средства за текущ ремонт на пътищата и по думите й те са крайно недостатъчни и секторът с години е бил недофинансиран.

По думите на Павлова, очаква се от 2018 г. да започне строителството на последните 20 километра от магистрала "Струма" в района на Кресненското дефиле в участъка от Крупник до Кресна. Министър Павлова информира, че вече е предаден в МОСВ пълният комплект от допълнителни геоложки, сеизмоложки и други документи и е поискана актуализация на ОВОС.

Това се налата заради открити проблеми със сеизмологията, има радиоактивни елементи, както и особености, свързани със спецификата на скалата по отношение на това дали може да "поеме" толкова дълъг тунел, какъвто беше първоначално проектиран, отбеляза министърът.

Павлова посочи, че 2016 г. ще е решаваща за проекта - това ще е време на обществени обсъждания и ако всичко мине успешно, се очаква проектът да бъде одобрен през 2017 г. и да започне избор на изпълнител, за да може от 2018 г. да стартира строителството. “Не направим ли това, тогава има риск от загуба на финансирането и да не построим най-критичната точка от дефилето, заради невинаги чисти екологични намерения”, предупреди министърът.

Малко по-рано през деня Павлова, заедно с премиера Бойко Борисов, инспектираха строителството на Северната скоростна тангента на столицата.

В момента по трасето работят над 200 машини с цел ускоряване на работата. Очаква се до края на годината проектът, който се изпълнява със средства по оперативната програма "Регионално развитие", да бъде завършен в максимална степен. По време на проверката Борисов поиска пълна мобилизация, за да се спазят сроковете според европейските изисквания.

Очаква се до дни археолозите да напуснат терена и да го освободят за работа. Общата дължина на Северната скоростна тангента е близо 17 км. Проектът се финансира по ОП "Регионално развитие" (2007-2013 г.) на стойност близо 180 млн. лв. (с ДДС).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съберете малко данъци от търговските вериги и от бензиностанциите или от мариците....ама не ви стискаРумъния обаче ударно продължава да сваля данъците ДДС им е 9 процента
72
0
 
20
 
! Отговори
*** преди 8 години
Тези партизански изчадия са крадливи лъжци! ОСТАВКА! Боко, Цоко, Лили, Плевльо, Менда - в трудови лагери!!!
71
0
 
27
 
! Отговори
42 преди 8 години
8 ЛЕВА ЗА ВИНЕТКА, 12 ЛЕВА ГРАЖДАНСКА, 100 ЛЕВА ТОК, 20-30 ЛЕВА ВОДА, 35 ЛЕВА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ НА ЧОВЕК, 100 ЛЕВА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ, РЕМОНТ НА КОЛАТА ПО 100 ЛЕВА СРЕДНО, ХРАНА 400 ЛЕВА, МЕСТНИ ДАНЪЦИ ЗАВИСИ, ДРЕХИ, ОБЗАВЕЖДАНЕ, ДАНЪЦИ ЗА ЛИЦЕ, БАНКОВИ ТАКСИ, ДЪРЖАВНИ ТАКСИ ЗА УСЛУГИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО СЪДЕБНИ,РЕМОНТ НА ЖИЛИЩЕ, ЕВЕНТУАЛЕН НАЕМ ВСЕКИ МЕСЕЦ И ПР. КРАЙ НЯМАТ РАЗХОДИТЕ...А БЕДНИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ КАТО ПРОЦЕНТ.
70
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да платим увеличението а парите да отидат при пенсионерите....и без друго те са построили държавата
69
23
 
1
 
! Отговори
Гед преди 8 години
Само без обиди към Лили. Тя си върши работата както и заповядят, но си я върши добре, за сметка на други!!!! Лиляна - президент!!!
68
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лиляно какво става Не ви стига бюджета ли Намалете си заплатите и партиината субсидия и даже на плюс ще излезете
67
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди 2 минутиЛили смело напред, народа е с теб и Боби.
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И данъка на апартамента ми е 15 лв. на месец и данъка на колата е 8 лв. на месец, и застраховката е 18 лв. на месец и данъците, с които храня политиците са не знам си колко лева на месец, на месец трябва да плащам и осигуровки и вноски за втора пенсия, които са вода в пясъка - срещу тях няма нищо да получа. Е, като тегля чертата на месец
65
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партизанската внучка, този чикън фейс, тази тридесет годишна уредена некадърна трътка, трябва да се разкара незабавно от поста който заема.
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА ! Преди изборите тази друга песен пя !Като това правителство не може, по-добре нови избори !Много крадат явно и не им стига !
63
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лиле аз 16млрд не съм взел и не ме натоварвай да ги връщамВиж там крадците се разберете помежду си
62
0
 
26
 
! Отговори
в. търново преди 8 години
да плащам 8 лева на месец за какво?? коя магистрала минава през града? тракия, марица, струма, люлин, хемус, черно море (дето няма и да я строят)..коя?
61
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лили смело напред, народа е с теб и Боби.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Упорито се мълви, че Плевнелиев вече е започнал да договаря заминаването си за Германия, където се виждал посланик. Той имал подкрепата на дипломати, както и лично на Ангела Меркел. Уведомил и премиера Бойко Борисов, който обещал да разпише назначението му.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и какво правим, като в северозапада и североизтока няма магистрали? не плащаме. точка. да въвеждат тол такс,и ако толкова реват и да се приключва. кой врачанин пътува по марица или струма? за силистернци да не говорим, там на 150 км от града им няма кьорава магистрала, ако не борим румънските. където винетата е 7 лв седмично, между другото, не 10, а магистралите им са с 4 ленти и платна по средата, за да не виждаш фаровете на острещните коли.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те затова раздават и увеличения за да ви ги вземат за големите магистрали
57
0
 
13
 
! Отговори
nedkodd преди 8 години
Колко са за един пенсионер!!! Давате ми 7 лева от 01.07.2015 А ГИ ВЗЕМАТЕ ОТ 01.01.2015??? Ти смятане учила ли си ??? Със моите 19 стотинки на ден ТИ ЛИЧНО КАКВО СИ КУПУВАШ??? Ако някой подхвърли 19 СТОТИНКИ ТИ ЩЕ СЕ НАВЕДЕШ ЛИ ДА ГИ ВЗЕМЕШШШШ ??? МРАЗЯ ЛОШИТЕ ХОРА,НО ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА СТИГНЕШ ДО 19 СТОТИНКИ НА ДЕННН ... Мразя комуноидите,но Бойко рева,че сергей стани-шеф вдигнал със 10% пенсиите а той ги плащал.Е сега не можели да ги вдигне до нивото над най-малката в Европа и да ги плаща?
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземат заплати от нашите данъциТака че предлагам всеки от нас да плаща по 8лв на месец по малко данъциНищо не е както каза Лиляна
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в сливен сняг не е падал от две годиникато гледам и тази ще е така
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Павлова за винетката: Това са 8 лева на месец!"----Така, де, какво са 8 лева - Лилето се освобождава от тях само с едно посещение дневно на "онова" място.