Хипноза: Покемон тук, покемон там

Млади и стари тичат, ловят. Манията не минава без инциденти
Обновена: 19 юли 2016 15:36 | 19 юли 2016 15:07, Екип на Bulgaria On Air
65
Хипноза: Покемон тук, покемон там
Снимка: Reuters

Целият свят полудя по покемоните. Буквално. Малки и големи отвъд океана, в Европа и Азия не спират да преследват, за да "заловят" с телефоните си едни малки симпатични сини, розови или червени човечета, които се крият сред заобикалящата ни среда.

Ако сте от малцината, които все още не са чули за новата мобилна игра Pokemon Go, за новата покемон мания, можем да я обобщим само с  две думи – виртуална реалност.

Още по темата

А с повече думи Pokemon GO е интерактивна игра, пресъздаваща историята на анимацията.

Водещя роля в нея има играчът, който е навън с мобилния си телефон, обикаля реални места, за да търси покемони. Така истинската и виртуалната реалност се сливат в едно.

Благодарение на играта абсурдните гледки по улиците стават все повече – вече и у нас не е изненада да се видят предимно млади мъже, жени и деца, които ходят като хипнотизирани, заболи погледи в смартфоните си. Покемон манията не минава и без инциденти.

В САЩ и Франция медиите вече съобщиха за катастрофи, причинени от шофьори, издирващи покемони, докато карат колите си.

Добрата и лошата страна на Покемон манията потърсиха и репортерите на предаването ДНЕС по национална телевизия Bulgaria ON AIR Борислав Петров и Валерия Петрова, които обиколиха софийските улици в търсене на покемони и на техните ловци, разбира се.

Вижте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Nessie преди 7 години
Няма да са сетилите се англетата, гарантирам.
44
0
 
2
 
! Отговори
Ох преди 7 години
Тия покемони са разознаватели и подслушватели на ЦРУ. Чрез тях не само се промиват мозъци, подслушва се и се следи, не е само бизнес, ами и... Американските тайни служби изхитряват, ама то се знае, по т.ъп народ от американския няма! Ама има по-умен, все някой ще се сети!
43
0
 
1
 
! Отговори
Рушина преди 7 години
Америка отново доказва, че следи народа!
42
0
 
1
 
! Отговори
Космодром Байконур преди 7 години
Бизнес! Бизнес от покемони, пак американците промиват мозъци!
41
0
 
2
 
! Отговори
gios преди 7 години
Едно време бяха фермите сега са нов вид глупости
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Познавам, познавам... Като те чета как пише, явно си от тия идиотчета..
39
0
 
2
 
! Отговори
до коментар "35 преди 7 години
Ти що за заблудена овца трябва да си ,да не би да предпочиташ детето ти да пресича натоварено кръстовище забучило глава напред у телефона си с риск да го премаже кола отколкото да играе на компютъра CS и си е у вас в безопасност?
38
0
 
4
 
! Отговори
Тоя свят си заминава преди 7 години
Хората вече са буквално ненормални.Що за *** трябва да си ,за да търсеш покемони и да убиеш някой друг или себе си докато гледаш тъпо телефона си.Хипнотизирани *** .
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименKoj te kara da q igraesh? Skataj se na levche v nqkoj ygyl i ne davaj kvalifikacij na hora koito ne poznavash.
36
0
 
0
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 7 години
Брей! Тъкмо написах коментар за дизайна и взе, че придоби вид (поне чертите изчезнаха) - не знам съвпадение или някой наистина чете коментари :). Ако е второто - поздравления!И да ви питам - как може да играете нещо, което в превод значи "Бодни ги на... давай" (Poke 'em on - GO) хаха.
35
0
 
1
 
! Отговори
sera преди 7 години
pokazvat li se pokemoni iz pod kasite poli
34
2
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Поредната лигавщина. Зомбирани индивиди в напреднала възраст. Пък и тези дето ос...ха сайта и те май в групата на "модерните" Готово нещо, с което свикнахме, дайте да ме е..ем мамата ! И този ситен шрифт... да не продължавам да ху..ам !
33
1
 
7
 
! Отговори
Грухтос Бомбасгични преди 7 години
Първо да кажа за новия дизайн на сайта: С Google Chrome изглежда отвратително - при коментарите едни черти като на първолашка тетрадка. Не може да се гласува за коментарите, изобщо... неам думи. С MS-ръб бозата (малък-мек ръб?(Microsoft edge, демек)) е една идея по-добре, ама кой ти го ползва това?Иначе за Pokemon Go... без коментар. Всеки има право да се забавлява както намери за добре, стига да не пречи не другите. Е, на мен не ми пречи :)... засега.
32
2
 
2
 
! Отговори
general URKO преди 7 години
До 38B Hearthstone e истината ;)
31
1
 
4
 
! Отговори
general URKO преди 7 години
До АнонименB Hearthstone e истината ;)
30
4
 
5
 
! Отговори
Nona преди 7 години
Поредната идиотия,а между другото си е чиста шпионска история.После да няма"леле,какво стана"
29
2
 
4
 
! Отговори
Didi преди 7 години
До #39 До скоро и като си говорехме по хендсфрееито по улиците те гледаха като луд или ако си извадиш телефона в кафенето или ако имаш facebook. Същите приказки като твоите са били вероятно казвани и когато са навлизали конзолите, задръстените не са много отворени към иновациите, но това и VR -а са бъдещето.
28
3
 
9
 
! Отговори
dido преди 7 години
Самата тема за Добавената реалност е изключително интересна и иновативна. Лошо няма да се използва и за забавление, спорт и туризъм. Това не е по- лоша алтернативна реалност и занимание от люпенето на семки и следенето на 22 *** малоуници на терена, които се пробват да вкарат гол или какво ще стане в 56789 епизод на "Дързост и красота".
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Didiто по задрастена от тебе няма да ходя аз с телефона да играя някаква си игра която има супер много изисквания те хората те мислят за луд като си говориш с слушалките с някой а сега с това ще те мислят за още по луд станал съм на 27 години и да вървя по улиците с телефона и да търся покемони оо божее я си прибири вересиите
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
играх я един два пъти и ми мина мерака :D след това дръпнах NBA LIVE MOBILE е тука се преродих бе хора завладя ме манията играя по 1 2 часа /