Отпускарски: Продадоха 97 хил. седмични винетки за дни

От АПИ заявиха, че нямат сигнали за липса на най-търсения стикер
8
Отпускарски: Продадоха 97 хил. седмични винетки за дни
Снимка: архив, БулФото

За последната седмица най-търсеният стикер от шофьорите на леки автомобили е седмичният. В последната седмица на юли са продадени над 97 хил. седмични винетки за коли.

Близо 80 хиляди месечни винетки за леки автомобили има в момента в дистрибуторската мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в отговор на медийна публикация, че липсват месечни винетки.

Още по темата

В АПИ не са постъпвали сигнали за липсващи месечни или каквито и да било стикери за леки автомобили през летния сезон.

Сигнали могат да бъдат подавани на e-mail: vinetki@api.bg и на телефоните в агенцията 029173368, 029173305, както и чрез бутона "Сигнали за нередности" на www.api.bg, на e-mail: signali@api.bg и на посочения телефон, както и на разпространителите – "Български пощи" и "ВИП секюрити".

Анонимността на сигнала и неговата неточност го прави невъзможен за проверка, посочват от Пътната агенция. В публикацията на медията не е посочена конкретна бензиностанция, а се твърди, че стикери са липсвали на "няколко произволни бензиностанции на изходите на столицата".

Според АПИ, ако е имало бензиностанция, в която в конкретния момент са липсвали месечни стикери, то вероятно не е подадена своевременно заявка за доставка.

Обектите нямат ограничения за изпращане на заявки, такива могат да се подават всеки ден и се изпълняват бързо.

Средномесечното потребление на винетни стикери е около 40 000 бр., сочи статистиката за летните месеци - юни, юли и август през 2015 г., както и около 37 000 за същия период на 2014 г.

В петък - 5 август, както е по график, АПИ ще предостави на дистрибуторската мрежа допълнителни още 10 000 бр. месечни винетки за леки автомобили, 200 000 бр. седмични за леки автомобили и 200 000 бр. дневни стикери за камиони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: АПИвинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Селинджър Дивакус преди 7 години
Неумните шопе тръгнаха из България. Ще одрискат всяка посетена от тях дестинация.Трябва месечната и седмичната винетка за шофийскитешопр да е с цена 97 лв!
7
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Не съм си купил ,а сега съвсем няма да си купя .Щом съдът ги е определил за незаконни,това значи ,че няма и санкция как да има
6
0
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ами защото турските тирове трябва изгодно да преминават през страната, за да процъфтява турската икономика за сметка на нашата.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До nemam nerviЗащото по зравословно е мит'ряла да се стриже редовн инак идват превозвачите и почват да клатят гемията на т***лпата!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази година и миризлизи тоалетни няма на отбивките за почивка на магистралата. Няколко декара гол асвалт е отделеното място за почивка. Без сянка, без течаща вода, без обезопасени сектори за малки деца.
3
0
 
2
 
! Отговори
Печатар преди 7 години
Лили винетката ме уреди и сега прибирам луди пари. Естествено и аз не и оставам длъжник.
2
0
 
2
 
! Отговори
Do1 преди 7 години
Nemoi kupuva, re!:-)
1
0
 
13
 
! Отговори
nemam nervi преди 7 години
Защо за камиони е възможен дневен стикер, а за леки автомобили не може - питам аз поничката