Балотажът – неизбежен: Радев vs. човека на ГЕРБ

60% няма да гласуват, само 18% знаят, че е задължително
Обновена: 10 окт 2016 12:18 | 28 сеп 2016 18:58,
130
Балотажът – неизбежен: Радев vs. човека на ГЕРБ
Снимка: архив, Bulphoto

Картината около президентския вот предстои да се проясни в началото на октомври, когато всички въпросителни около легитимните кандидати ще отпаднат.

Вече е ясна обаче основната интрига: Очертаващият се и неизбежен балотаж ще бъде между кандидата на ГЕРБ, който и да е той, и подкрепения от БСП Румен Радев.

Ако в близко време се стигне до парламентарни избори, една четвърт или 25% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, става ясно от социологическо проучване на агенция "Афис".

В проучването са участвали 1200 души, а анкетата е реализирана в периода 16-20 септември.

15% от анкетираните биха гласували за БСП, 6% за ДПС. Под прага за влизане в парламента остават Реформаторския блок и Патриотичния фронт с по 3%, АБВ с 2%. Атака и Движение 21 остават с по 1%.

Иначе казано, съществени размествания при първите три партии, които биха могли евентуално да предложат нов курс на управление, не се наблюдава, твърдят социолозите.

В този смисъл 20% от анкетираните заявяват желание правителството да се запази в сегащния си състав. Всеки четвърти смята, че са за предпочитане предсрочните парламентарни избори, 16% вместо това биха предпочели ново правителство в рамките на сегашното Народно събрание, а 37% избират по-умерен вариант: смяна на някои министри.

Политическата ерозия при РБ, Патриотите и АБВ отново биха завъртели рулетката на малките формации.

60% от анкетираните са категорични - няма да гласуват на евентуални избори, въпреки че гласуването вече е задължително. Впрочем този факт е известен на 18% от анкетираните, коментират от "Афис".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Не разбирам! преди 7 години
Дончева - работила в Мултигруп, автор на поправката Ванко 1. Йотова вицето на Радев лъсна в "Соросгейт". Ковачев - ГЕРБ лъсна в Соросгейт. Атака се изложи. НФСБ се изложи. Всички те служат на чужди интереси, и им се плаща. Прочетете "Купените журналисти" на Удо Улфкоте.Ще гласувам за Велизар Енчев - единствено той поддържаше праволинейна политика, защитавал е БГ като разузнавач в чужда държава, няма нищо срамно да си работил за родината. Едно е доносник, друго е разузнавач.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно от последните проучвания беше - ПХ 5,4 процента, атака - 2,2. Е те, са заедно, значи бощо 7,6 процента.гълъбов пък обощава - максимума на националистите е 15 процента,ако се доближат до него могат да поднесат изненада, а вътершни проучвания сочута 11-12 процента, а сега тук излизат 3 процента - смешно е това просто.в цялато проучване единственото вярно нещо са резултатие на реформаторите, всичко останало е нагласено работа.
92
0
 
2
 
! Отговори
Вицове преди 7 години
първо - не се знае кой е човекът на герб, но се знае колко души ще гласуват за него.Второ левицата е силно разделена - Радев, Калфин, Дончева, Оршарски, В. ЕНчев - но радев ще събере максимума от възможностите на БСП. че то като се добавят процентите само на АБВ и Д-21 те, почти се изравняват с Герб, пък според останалите агенции разликата между Герб и БСп е дав пъти.трето - няма агенция която да дава по-малко от 10 проценат на ПФ, някои смятат, че могат да стигнат и 15, а Асланов им дава 3!
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как да гласуваш като всичките ни депууууутати са крадци и мошеници ???
90
2
 
8
 
! Отговори
до 98 преди 7 години
До Анонимен 98"А ТОЯ ОТ ГЕРБ, ДЕТО ГО ПРЕДСТАВЯТ УЖ КАТО ЧОВЕК, ТОЙ НЕ Е ЛИ ПАРАШУТИСТ?"ПАРАШУТИС и КОМУНИС ...... обезателно кат ТЕТКА ЦЕЦКА!!!
89
3
 
11
 
! Отговори
ТИКВАТА В ЗАТВОРА преди 7 години
Оставка и съд.
88
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, т.е. каквато и лукова глава да издигнат все едно. Все ще е намерят избиратели щото е от ГЕРБ
87
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** срещу някоя от квачките в курника. Трудна работа да избереш. Все пак всеко който е ходил в казармата знае,че по големи ***...оти от *** няма.Дори една квачка има повече акъл от тях
86
1
 
13
 
! Отговори
ГРОП преди 7 години
В ГРОП хора няма, а само червени ***.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 98ТОЯ ОТ ГЕРБ, ДЕТО ГО ПРЕДСТАВЯТ УЖ КАТО ЧОВЕК, ТОЙ НЕ Е ЛИ ПАРАШУТИСТ?Нещо подобно на парашутист на само с въженцата, някои го наричат това чудо на демокрацията "марионетка".
84
17
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
СЛЕД КАТО БОКО ИЗРИТА БОКОВИЦА СЪС БОЦ--- ОТ ООН-то......КАК ДА НЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ??!!!ШЕ ГЛАСУВАМ С РЪЦЕТЕ ..... И КРАКАТА ДАЖЕ......ХА,ХА,ХААААААААААААСАМО ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
83
7
 
4
 
! Отговори
Негласуващ преди 7 години
Няма такъв филм.Нито на първи тур, нито на балотаж ще ида.Пишете, че това е информация за гласуващите
82
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът Невидимка срещу Радев.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо невероятно е ПРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ да отиде на балотаж.
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще изкарат някое мекотело като Плевньо.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ТЯ ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА Е КОМУНИСТКА?
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ТОЯ ОТ ГЕРБ, ДЕТО ГО ПРЕДСТАВЯТ УЖ КАТО ЧОВЕК, ТОЙ НЕ Е ЛИ ПАРАШУТИСТ?
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чОВЕКЪТ НА ГЕРБ може да е магарето Марко. все тая
76
2
 
13
 
! Отговори
дядо Ванго преди 7 години
ГЕРБ ке паднедядо Ванго
75
2
 
19
 
! Отговори
sis преди 7 години
Tака ще пише на бюлетината "човека на герб". Кой човек ще ви назначат, ще разберете след изборите... или може да не е човек, а друго боково магаре. Летвата е толкова ниска...