В Македония създадоха нация на антибългарска основа!

Те искат духовно да ни завладеят, настоя племенницата на Вапцаров
29 сеп 2016 12:00,
68
В Македония създадоха нация на антибългарска основа!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди дни македонският журналист Миленко Неделковски се похвали, че е строшил паметна плоча на връх Каймакчалан.

Племенницата на великия поет Никола Вапцаров режисьорът Мая Вапцарова гостува в "България сутрин", където коментира проблемите на Скопие със София.

"Имам лични проблеми в Македония. Вапцаров беше присвояван няколко пъти. 7-метровата му статуя стои срещу тази на Самуил. Македонският въпрос отдавна е във въртележката на Балканите. Чупят ни плочите, как може такова нещо?!", сподели възмущението си Мая Вапцарова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тя подчерта, че най-страшният проблем е развъждането на македонисти в България. Режисьорът сподели, че наблюдава последователност, в която те напират да завладеят духовно една държава.

"За съжаление и аз в училище съм възпитавана, че сме македонци. Имахме македонски учители. В Благоевград беше страшно. Венко Марковски правилно казва, че в Македония се създаде македонска нация на антибългарска основа", сподели тя.

Режисьорът говори и за новия си филм "Епоха". Лентата е посветена на прехода в България и прави равносметка за "състоянието на българския дух, българския човек и предпоставката за бъдещето на този човек".

"Различното в "Епоха" е, че се опитвам да хвана четири поколения. Всяко от тях знае някакъв стих от Вапцаров, който е останал негово верую. Все още няма модел, в който да просъществува обществото", сподели режисьорът.

Мая Вапцарова коментира и горещата тема с кандидатурата на България за генерален секретар на ООН и позициите на Ирина Бокова и Кристалина Георгиева.

"Едната е доста дръзка и бойка жена - Кристалина Георгиева, а другата е изящен дипломат и фин в отношенията си човек. Разговорът за тях тръгна в грешна посока. Това е световен въпрос. От много години няма такъв прецедент с две кандидатури. Ако бях на местото на Ирина също не бих се отказала от надпреварата", сподели мнението си Мая Вапцарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
make-bulgaro преди 7 години
До КОПАНДОВСКИАс сам ти бае Копандовски от Р.Македония. Женет за блгарка, работя в една от Софиските болници. Виждам че искаш смрт на три нации, обаче не ме подразни. Защтото тук в Българиа сам срешнал пректрасни хора, истински прияатели, кои са ми помогнали така както помага брат и баща . Този разбоиник Миленко е като теб, като една маика да ви крмила:със мьяако на отровна омраза. Миленко не бил на час когато са учили за проактивност, мае и ти си отсствал.
46
0
 
6
 
! Отговори
КОПАНДОВСКИ преди 7 години
СМЪРТ ЗА МАКЕДОНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ СРЪБСКИ ПОДСТРЕКАТИЛИ И РУСКИ ПОКРОВИТЕЛИ.
45
2
 
5
 
! Отговори
Пък мен ме кефи, преди 7 години
като научих, че македонските археолози са открили каската на Александър Велики и сега копаят да намерят и моторетката му Балкан 50 кубика.
44
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свобода или смърт за окупираната пирнска Македония!
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.нар македонци са български народ с промит сръбски мозък .Белград е основан от бълг.цар и в превод означава западния град някъде го превеждат и като бял град или београд и като съм започнал Загреб идва от легендата за девойка и момък който й казал загреби душо от чешмата Българското царство тогава се е разпростирало до тези земи но после там се е разпореждала Римсаката империя затова езиците ни са близки но едните пишат на славянски другите на латински Това е история която не трябва забрявяме
42
0
 
10
 
! Отговори
O преди 7 години
Ако продължавате да четете македонските учебници по история, които реално рябва да са с дебелината на брошурата на мол Сердика, може и да стигнете до заключение, че реално Римската империя е била македонска имеприя един вид. А и да не забравяме, че си имате пирамиди и други "исторически'' забележителности в центъра на великата столица ... Но един съвет от мен, не спирайте да се редите на опашките за Български паспорти :)
41
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъларите са славянизирано тюркско племе. Има множество археологични находки, които без място за никакво съмнение доказват, че до края на 7 век българите са говорели диалект на турския, почти идентичен с този на азербейжанците. Исторически факт е, че българите са македонизирани (славянизирани) турци, смесили се с местните македонски племена на балканите през 6 и 7 век.
40
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същия начин руснаците създадоха в България анти-турска нация, и то - от тюрското племе българи.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя връх Каймакчалан тъй как Ви звучи името като българско или като турско ,защото това е просто област Македония както и Тракия е област от завладяните от Османците България но да чувате някой от Пловдив да се нарича не българин а тракиец
38
0
 
4
 
! Отговори
до demograph преди 7 години
Може ли малко инфо от къде точно получи тези сведения!Именце на някакъв документ,книга,списание или каквото и да е!Някакво линкче да посочиш!
37
0
 
3
 
! Отговори
УФФ преди 7 години
това им носи самочувствие и радост на хората. Като няма с какво друго
36
7
 
3
 
! Отговори
demograph преди 7 години
За сведение на неосведомените, по време на югокризата, САЩ искаха да ни дадат Македония и покрайнините и да пречертаят границите на етническа основа за да ликвидират бъдещи конфликти. Коминтерновските агенти като Първанов, И. Бокова, Плам Радонов и други саботираха успешно идеята. Сега мутрусите умишлено разпалват междубратска караница с макетата, в интерес на русия и сърбия. Затриването на България и особено на българския етнос е на път да се реализира от русокомунките-чрез обезбългаряване.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Югославския сценарии за България искаш ли? Срещу ръжена не се рита, драги ми съселянино. Великите Сили никога нямаше да ни позволят да анексираме и метър от БЮРОМ-а, та нали тази държава е тяхно творение. Не е лесно и да си политик в Бастунистан. Виденов се опита да ни спаси от империалистите и неоколониализма, обаче простия *** не разбра. Късно се и осети, как другаря Костов набързо ни разпродаде на безценица!
34
4
 
3
 
! Отговори
ko4an преди 7 години
naciq ot mijiturki
33
0
 
6
 
! Отговори
Флорин преди 7 години
До KromБраво, човече !
32
1
 
23
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Тези мъже на Каймакчалан са дали живота си в мрачен момент. В прииждащата национална катастрофа. Когато избора е бил един - да умреш или да си унизен. Сами, под сивото небе и идващия противник. Дали един жалък, скапан *** може да докосне неспокойните им духове които бродят там? Не. Само ние, с вниманието което обръщаме на тази ***, правим известно името му.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основният и главен проблем на България е, че няма ясна и последователна стратегия каква роля иска да играе на балканите и със своите съседи. Крайно време е да се забрави клишето "братски народи"! В БЮРМ има три народа, все още преобладаващ сръбски (македонци), много албанци и все по-малко българи. Нашата основна стратегия трябва да е колкото се може Сърбия да остава в изолация и да търсим общи интереси с Албания и Унгария, а защо не и Хърватия. Един българо-албански съюз ще е фатален за БЮРМ.
30
3
 
21
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Про-сръбски шут. На Каймакчалан почиват близо четири хиляди български войници. Един олигавен шут, с чук в ръка скрит уютно в т.н. Македония, не може да докосне паметта на тези герои. Но господарите му, никога няма да простят, че срещу тях са паднали над осем хиляди сърби и незнайно колко още французи. Да поругаеш войнишки паметник, според него е смела постъпка. Това е неговия миг на слава. Осавете жалкия пигмей в собствения му ад. *** няма нужда от слава.
29
5
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
До 37... Сега станах и македонист :) ... Еми щом ти си истински християнин продължавай в същия дух. Само си спомни колко пъти България е избирала погрешната страна. Само че ти не си християнин. Ти приятелю си лицемер. Казваш че си християнин но от друга страна не си съгласен с това което Иисус ти е казал за обръщането на другата буза. Но моя коментар приключи с това за избирането на погрешната страна. А и участието ми в темата. Остани си все така заблуден. Приятен ти ден
28
1
 
6
 
! Отговори
до Петърчо преди 7 години
Не ми излизай с клишета от рода на Разделяй и владей!Това няма нищо общо с темата!Ти си този който коментира от името на всички,кой ни бил брат и кой не!За какви тукашни провокатори говориш,бе македонистче?За какви провокатори и кой да ги игнорира в Македония,като там антибългаризмът е държавна политика?До кога все ние ще отстъпваме и все ние ще сме коректни и толерантни?Добри християни сме,но в един момент трябва да спрем да си подлагаме и другата буза!А за такива като тебе...сещай се!