Остава дъждовно и хладно и в сряда

Следобед валежите от запад щезапочнат да спират
11 окт 2016 15:37, Красимир Ангелов
0
Остава дъждовно и хладно и в сряда
Снимка: Reuters

Дъждовно, облачно и хладно остава времето и в сряда, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта времето над страната ще бъде облачно и дъждовно, като в Североизточна България валежите ще са значителни. Преобладаващите минимални температури ще са между 9- 14°C, в София около 9°C.

Утре ще бъде предимно облачно и на много места все още ще има превалявания. По-късно през деня валежите от запад ще започнат да спират, а вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Източните Родопи от югозапад. Ще бъде слаб, но след обяд ще се усили до умерен.

Максималните температури ще са в широки граници - от 12-13°C в северозападната част от страната до 20-22°C в югоизточната й половина.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа силен западен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°C, на 2000 метра - около 4°C.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Главно в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа до умерен предимно запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 19-21 градуса. Температурата на морската вода ще е около 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.