Руските туристи повече, ръстът им е 33%

Собствениците на имоти от Русия също се увеличават
66
Руските туристи повече, ръстът им е 33%
Снимка: архив, БулФото

Около 540 000 руски граждани са посетили България през туристическия сезон, отбелязвайки ръст от 33 на сто спрямо 2015 година. Това съобщи генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук пред журналисти в Добрич.

Дипломатът, заедно с търговския представител на Руската федерация в България Игор Илингин, се срещна в областната управа с предприемачи от земеделието и други сектори на икономиката.

Между 7 и 10 на сто повече организирани туристи от Русия са почивали в България през това лято в сравнение с предходния сезон, поясни генералният консул.

По думите му ръст от 25 на сто има при руските собственици на недвижими имоти в България. Дипломатът добави, че посещенията на руски граждани в България са повече от обявените данни, защото мнозина пътуват с Шенгенски визи.

В отговор на въпрос Сергей Лукянчук коментира, че процесът на продажба на имоти в България от руснаци е спрян през 2015-а с падането на цените. По думите му през тази година са се появили нови желаещи да придобият собственост в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: туризъмруски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Олинклузников преди 7 години
Дърти европейски пенсионери.Вечеря след шведска маса - пликче солети+чаша вино. Настрашорват се и заспиват.Пълна загуба.Руски туристи.Ядат и пият, като BG средняк-добре, обилно, с разбиране. Печели се добре от тях, още повече,че закупуване и поддръжка на имот си е сериозен разход и инвестиция. Всъщност те бяха мотора на строителството у нас.Само nedonoseni плюят в очите на тези,които подпомагат икономиката ни(вижте къде сме по инвестиционен рейтинг).Дори Ердоган плаче за руските туристи.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запасной аэродром. Ама чте треба направи руснак руско школа, как мы искали в Поморие, на денги на бълкарски бабушка, ама после наш Пу отиде во Крим и скапал далавера.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станой от Ахелой , ти винаги ще си си от Ахелой където и да си .
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските туристи повече, ръстът им е 33%Лошото е че паричните им възможности са паднали с 66%, така че от тоя ръст файда никаква, само идват тука да си търкат подметките.
49
1
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Добро пожаловать в Болгарии, дорогие братушки!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази година добре се облажиха псевдо хотелиерите, заплатите в бранша обаче не мърдат нагоре.Още през април догодина всяка седмица ще има статии че трудно намират хора да работят за 500лв. за 240 часа на месец.Затова ще има много случаи от типа ром барман подава допълнителен резен лимон с ръка на клиента
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са 300 милиона, а герберасите са вече 300 хиляди.Плюс едно министърката (голяма симпатяга )
46
0
 
16
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Като четеш коментарите на прогресивно мислещите граждани на РБ и оставаш с впечтлението че руснаците избират за дестинация само България и никъде другаде не се появяват . Руснаци купуват и в Гръция и в Испания и в Турция и в Хърватия и Черна гора , но там няма таквоз виеене на умряло що руснаците купуват и те ще ни купят . Руснаците са научени да почиват лятото и сега имат фин възможности и почиват според джоба си навсякъде по земното кълбо . А ние европейците къде ходим -най далеко -комшиите
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не може да бъде, соршчетата твърдят че Русия загива. Ха, ха,ха.
44
0
 
11
 
! Отговори
Балкантурист преди 7 години
До СоциологРаботя в ресторантьорския бизнес и едни от най-добрите ми клиенти са именно собственици на имоти по черноморието, разбира се че са туристи!
43
0
 
1
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ами имат пари купуват помните ли допреди няколко дни какво рече един техен журналист понастоящем депутат " България ще я купим цялата" парадокса е ,че това може да не е чак толкова лошо обикновено хората пазят имота си та знае ли нЕкой от какво ще надебелем.
42
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Добре дошли, братушки!
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесна новина! Добре дошли! И гражданство да взимат, само мога да се радвам. Дано да дойдат повече!
40
2
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Да идват като туристи,не като господари!
39
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците обичат България........Виждайки я нещо като заден двор. Територия, където да почиват, и където по случайност се моткат едни хора говорещи, нещо като развален руски
38
18
 
8
 
! Отговори
ас съм си ас преди 7 години
русанците обезбалгариха балгария и фалираха КТБ и КГБ
37
12
 
3
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Жужето платии за пильота президент!?или чака КГБ КТБ да възкръсне!!???
36
17
 
4
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
да живее исляма братя балгари
35
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това трябва да е тъжна новина ама нямаме държава и тайни служби да видят опасността.
34
11
 
3
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
балгария в еврабия!!