Как се готви за президенти, премиери, министри...

Шеф Иванов ще се грижи за блюдата на председателството на ЕС
18 апр 2017 15:07,
5

Предстоящото ни председателство  на ЕС ще бъде истинско предизвикателство не само за политиците, но и за шеф-готвача Георги Иванов. Причината - именно той и екипът му ще се погрижат за храната на събитията от клас "А", на които ще присъстват президенти, премиери и външни министри.

Официалният старт на председателството е през януари, но приемите ще започнат още през октомври, а подготовката на шеф Иванов и екипа му - от септември.

В "България сутрин" по Bulgaria ON AIR готвачът на държавните глави сподели какви са спецификите на добрите блюда.

"Селекцията на продуктите, проверените доставчици, производители, които трябва да доставят тези продукти. Втората част е в самото изпълнение на ястията. Селективността на продуктите е най-важното нещо и след това технологията и съхранението", добави той.

Подготовката на храната за приемите минава и през изрядна документация на всички продукти, съпроводена със сертификати за качество.

Самият шеф Иванов бил доста взискателен към това, което яде, заради професионалното си изкривяване.

"Аз се доверявам на две или три места в София, просто защото някак си виждам в едно ястие нещата, които са се случили в кухнята и начина на приготовление. Аз имам изключително силни вкусови рецептори. Има неща, които ме притесняват понякога и дори не консумирам храната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да им се готви с продукти от големите вериги, гмо пилешко, домати от холандия, прави краставици от Норвегия. Дини и супер подправки в пакетчета с произход ЕС без указана държава. Млякото да е от супера отсреща, кашкавала и сиренето също. Месото и каймата пак от там, дълбоко замразени и после размразени. Като храната на обикновения българин.Фасул и леща само от Египет. Картофи от Полша. И всичко на пазарни цени на дребно. Мнение на шефа на хладилника в къщи!
1
0
 
4
 
! Отговори
До Шефа на шефа преди 6 години
Или Главен готвач.В ТОХА не ми се вярва да има специалност шеф, но готвач със сигурност има.