С 650 лева не се пази обществото... Полицаите не са просяци, но?

Униформените готвят протест на 5 юли, заяви Илия Хрисимов
20 юни 2017 09:07, Петя Славова
230

Най-вероятно на 5 юли служителите на МВР излизат на протест.

Те не са просяци, но "не може с 650 лева заплата и без прилична униформа да пазят обществото", поясни Илия Хрисимов, зам.-председател на СФСМВР в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му, те не искат да протестират, защото жертват част от свободното си време така. Той припомни, че законът забранява на униформените да протестират, когато са на смяна.

Нястоя, че всички изказвания, че се увеличава престъпността, когато полицията протестира, са изключително грозни.

"В по-спокойните районни има битка за извънреден труд между служителите. Да, позволените часове подобна дейност се увеличиха, но полицаите не са просяци", настоя Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че вътрешният министър Валентин Радев отхвърли решенията на управителния съвет на синдикалната федерация за увеличение на заплатите в сектора с 15%, а след среща с премиера Борисов си промени мнението. Хрисимов смята, че голяма част от публичните изказвания на Радев са неиздържани.

"Нямаме логично обяснение, защо се е променила позицията на министър Радев. Ние поискахме нова среща. Думите му, че складовете в "Симеоново" са пълни с униформи са празни. Там склад няма. Униформи идват, но сега идват зимните, а есента ще дойдат летните. Така са се стекли поръчките", обясни още Хрисимов.

Според него не може основният източник на допълнителни средства за полицаите да бъде извънредният труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
7
 
! Отговори
Николов преди 6 години
Ми те и две трети от народа за нищо не стават, да ги ,,съкратим,, и тях и ще се оправим. *** злобния народ . Само тъпкане и мачкане
203
8
 
2
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Поне половината от милиционерите не стават за нищо - спокойно може да се намалят 2-3 пъти, като се увеличат заплатите на реално работещите. Заплатите при пенсиониране трябва да отпаднат, ранно пенсиониране да има само за определени категории като Гранична, Охранителна Полиция и т.н., но да се въведат сериозни бонуси за разкриване на тежки престъпления, организирани престъпни групи, за намаляване на престъпността в даден регион и т.н.
202
2
 
2
 
! Отговори
Junfer преди 6 години
Razpuskaite bg policaite...Nali sme v eu, edno semeistvo....rodninite ot luxemburg i bruxelle da izpratiat tehnite policai da im opazvat shengena...i bez drugo rodninite ot pentagona dobre paziat bezmer...tihomir...
201
0
 
5
 
! Отговори
az преди 6 години
До АнонименНамесвам се в спора Ви,защото работя на морето.Има много спасители,които не знаят езици.За момента кадрите са кът и всеки взел тапия за спасител на басейн бива назначен.Даже все още набират в някой хотели.
200
2
 
7
 
! Отговори
1234 преди 6 години
До Анонимен: За изброените от теб наистина трябва да им се увеличат парите, и то доста,но....... Не съм съгласен всеки втори да става фуражка, защото го мързи да учи. И предпочита да инвестира в рушвет, за да го вкарат в "АкЪдемията" вместо да инвестира в сериозно учене. Да ги намалят с 10-15 %д, а им направят заплатите по 2000 хилки, да им оставят максималната пенсия и ранното пенсиониране, но да не им дават по 20 заплатки накрая. Всеки средно-грамотен може да сметне колко пари ще пести МВР
199
6
 
3
 
! Отговори
1234 преди 6 години
До сс: Точно казано.Съседът ми в квартала(Вече бивш катаджия).... Пенсионира се завалията. Купи си Audi S4 - 2010Апартамент на дъщеря си подари. Сега стяга виличката на Доспат. Мнофо ми е "мъчно" за него. Горкият
198
3
 
3
 
! Отговори
Uhar преди 6 години
Stom ne im haresvat zaplatite, da napuskat...;) ima mnogo svobodni mesta za kamerierki, gotvachi, kelneri, animatiri, vodachi na safari po bg kurortite i narkomestata...berachi na gabi, miniori v zlatni minki, cement, soda, gips, rezachi na darva za ogrev, kamenari v granitnite i mramorni karieri, ozeleniteli, brasnari na trevi, hrasti, kloni, darveta, kitki po reki...Ste si vnesem policai ot Katar, Afganistan, Siria, Libia, Irak, Iran, Pakistan....tam sa vse mnogo golemi experti policaite...
197
2
 
1
 
! Отговори
Pasta ideal преди 6 години
Taman e udobno vremeto za istinska bg reforma...razpuskame policiata...;)vseko selo da si plasta izdrajkata na sellskite policai, kmetovete...Pa i vseki bulgarin da se vaoraji i da si se pazi sam...ili da si plasta na nekoi shwed da go pazi....Mene kakvo me interesuvat nekvi si tam zagoreli politicheski partizani v ns i ms i da im plastam pazachite ot lubovta na bg izstrebiteli...;) bg nova systema napravi si sam ;) koito iska policia, da si napravi i da si i plasta...popove i muftii stigat..
196
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от недорасли форумни разбирачи.Полицаите да ви пазят без пари, лекарите да лекуват без пари, учителите да ви учат без пари, чиновниците да работят без пари, банките да ви дават кредити без лихва, държавата да ви дава безплатни жилища, ама вие драскате тук за шорошостотинки, нали?
195
6
 
6
 
! Отговори
сс преди 6 години
има лесно бе разделят ги по рпу и засичат колко жалби има колко кражби колко са разкрити колко не, и като няма никакви разкрити сигнали или заловени престъпници, минималната заплата, като има разкрити престъпления задържани престъпници ще вземат по голяма заплата и така кой колкото си заработи не да спи и да чака, и вземете им сложета данаци и удръжки за тяхна сметка като на всеки работещ и стига с тези 20 заплата, защопък 20 ами на 50? как така ги сметнахте някой друг като се пенсионира вземали
194
1
 
8
 
! Отговори
Агент от НМ: преди 6 години
До ей 182:В Ловеч има един такъва виден синдикален деец-Иван Борисов Павлов от Народната милиция?!?!?!Пенсионер с 910 лева пенсия+2000 лева заплата,като дежурен офицер,не знам коя си категория по-новият закон?!Това няма значение!И скоро не съм го виждал да се ерчи и перчи по-разните протести?!И защо да го прави,след като си лапка и папка 2-3 хилки,и "уж болей или милей" за колегите си?!Нали не е луд този който яде зелниците,а този,който му ги дава?!?!?!Ванката от Караасан?!
193
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля,че трябва да се вдигат заплатите изобщо в държавния сектор.Полиция,пожарна,учители,администрация и т.н.- кой,колко е заслужил-друга тема.Но ,когато в уж бедния държавен сектор се вдигат парите,то бизнеса няма на къде да ходи, и ще имаме аргументи да изискваме да отстъпи и да вдига заплатите.Нашият шеф все вика фа сме видели учители и полиция колко били вземали...,
192
4
 
4
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До Popay: 1-во никога не съм хвалил Англия. Хората са скучни, но всичко е подредено. 2-ро не живея с пакистанци в квартира, а живея в семейна къща със семейството си. 3-то ти от Лондон какво си очаквал. Там е само плявата и британци няма. Най-голямата престъпност. Аз не съм в тая гмеч и ми е екстра. Харесвам си България, но тук има повече бъдеще за децата ми.П.С. Май ти си живял с пакистанци?
191
3
 
4
 
! Отговори
Popay преди 6 години
Живей си живота в ЮК в квартира с още 10 араби и пакистанци и гледай да не ти се случи нещо , че там полиция няма да дойде ;)
190
2
 
5
 
! Отговори
Popay преди 6 години
До онзи: за кое да ме е яд бе плиятелю, за кое ? И да хейтър си, не си спрял да плюеш и да бълвал гущери и змии. Искам да ми отговориш на един въпрос. В прехвалената от теб Англия полицията какво прави, отзовават ли се на сигнали за извършена кражба от къща например ? Внимавай какво ще отговориш, защото аз живях 4 години в северен Лондон. Обраха ни квартирата, телевизори, телефона , лаптоп , пари всичко и познай полиция изобщо не дойде , три пъти звъняхме , ТРИ пъти и никой не дойде. От други българи там разбрахме , че полицията не идва по сигнали за кражби , защото там това е ежедневие и се
189
4
 
0
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До Popay: Напъвам се, защото искам да се върна и ще го направя...... след време. Модерна думичка използваш. " Хейтър" Браво. Ясно е, че те е яд,но аз не съм виновен
188
0
 
5
 
! Отговори
Popay преди 6 години
Онзи като не живееш в БГ кво се напъваш излишно , плащай си paytax на Кралицата и мълчи, целия форум само твои хейтърски коментари ! В прехвалената Англия , къде полицията на сигнали за кражби не се отзовава дори защото това там е ежедневие , колко пари взимат полицаите ? Хейтър !
187
4
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До Анонимен 207: Аз не живея зле, защото инвестирах маса пари в учене и се махнах от иначе прекрасната ни държава.
186
1
 
4
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До БОКО ТИКВАТА: Отчасти си прав. Повече пари за учители, лекари и полица са необходими,но............... Както написа някой преди мен. Половината полицаи да ги махнат, на другата половина двойни и троини заплати. Инвестиране във видеонаблюдение и инфраструктура. Аз в Англия като пръдна и получавам снимка с предупреждение и солена глоба. Полицаи почти не се виждат. Появяват се когато е необходимо. Превенция му е майката.
185
4
 
5
 
! Отговори
Син на полицай преди 6 години
До ОНЗИА ти недей да лъжеш че не плащат данъци и осигуровки .