БСП поиска охрана във всяка болница – професионална!

Нямало да натовари лечебните заведения много
20
БСП поиска охрана във всяка болница – професионална!
Снимка: архив, Bulphoto

Охрана във всяка болница, която да гарантира, че лекари и пациенти няма да стават жертва на побои. Това поиска БСП, като внесе поправки в Закона лечебните заведения.

Те настояват здравното министерство и МВР да  изработят съвместна наредба, която да регулира охраната в болниците в срок от три месеца след влизането на закона в сила.

От Левицата са категорични, че трябва да се сложи край на негативната тенденция медиците, особено от спешна помощ, да бъдат нападани, което води до напрежение в обществото.

Посегателството срещу лекарите е посегателство срещу основните ценности на обществото. Трябва да се държи сметка и за психологичните проблеми, които имат малтретираните медици, така че ако не се предприемат мерки в посока на охнатата им, това ще засили тенденцията да напускат работата си у нас и да заминават в чужбина, където сигурността им е гарантирана, смятат социалистите.

От БСП посочват, че и към момента болниците осъществяват охрана по условия, определяни от тях, но в повечето случаи тя е непрофесионална.

По сметки на Левицата болниците няма да бъдат натоварени с допълнителни разходи, ако промените, които предлагат, станат факт.

Макар че действащото законодателство предвижда сериозно наказание на биячи на медици, се оказа, че нападателите са много, но осъдени малко.

През тази година едва четирима са получили присъди за нападение над лекари – двама условни, а други двама са били глобени.

През 2014 г. са били образувани 5 досъдебни производства за посегателство срещу медицински специалисти при и по повод на изпълнение на тяхната служба. Осъдени са 4 лица, от които 1 ефективно, 1 условно, 1 на пробация и 1 на глоба.

През 2015 г. са образувани 4 досъдебни производства, осъдено е 1 лице на глоба. През 2016 г. са образувани 2 досъдебни производства, съобщи преди дни съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами с тези пари може да се купят 1000 линейки и комисионната да прилапаш. А като ги дадеш за охрана, какво ще откраднеш.Поръчките са важни.Може да няма екипри на Спешна, но техниката да се закупи и усвоят парите.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адекватно! Професионална, а не пенсионерска. Греб ще го отхвърлят, след това ще го внесат те и ще го приемат.
16
0
 
4
 
! Отговори
Пациент преди 6 години
Правилно! Във всяка болница да се командирова по един комунист,с червена риза! Да е знае,че БСП е взела нещата в свои ръце! Корнелия Нинова ще дава само нощни смени,защото денем е заета да плюе в народното събрание.
15
0
 
4
 
! Отговори
Хахах преди 6 години
И кой ще е охрана- някоя чичка на 65г? Абсолютен смях, тези пак се изказаха неподготвени.
14
0
 
2
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
Да и ако може и по един полицай да се вози във всяка лека кола, та да се предотвратят саморазправите по пътищата!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно умно предложение на червените! В щатите всяка болница си има охрна , дори въоръжена.Контингента ни е същия като там - нахални тъмни , пияни , дрогирани и т.н.Такава охрана на място би реагирала много по- бързо от полицията!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ,охраната почти нищо не решава. Решават всичко законите които ги правите там в парламента и тяхнотострого изпълнение от полиция, прокуратура и съд, в срок бързо и ефективно.Останалото са предизборни изпълнение без ефект. Върнете указа за дребното хулиганство със задържане 15 - 20 денонощия в арестите на полицията , и за да си искара хляба за дните да работи тежък труд с норма, остриган и с раирани дрехи. Това хем възпитава , хем е действа възпиращо.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП да осигурят парите за охрана.Да дават пари, а не само да искат!
10
2
 
4
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Поредните щуротии на курнелка.Тя ли ще им плаща заплатите?Истината е на съвсем друга посока.За да могат да крадат необезпокоявани, политиците унищожиха правораздаването.Самата курнелка окраде сумати държавни предприятия - справка Пловдивския панаир струващ 500 милиона.Ако полиция,прокуратура и съд са си на мястото, ще раздадат тежки присъди на най-изявените агресори, останалите ще си седнат на газа.Но тръгне ли да работи правосъдието,рано или късно ще стигне до политиците-както в Румъния.
9
0
 
9
 
! Отговори
Ха! преди 6 години
БСП ще осигурят финансирането на идеята си от партийната си субсидия :-)
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закони трябват и изпълнението им. Повечето нямат страх от правосъдието. Владо плацентата във Великобритания едва ли си е помислял да удари лекар, защото знае какво го чака.
7
1
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Гергов си е от ГЕРБ , ама Корделка не знае.А инак най лесно е да даваш идеи свързани с пари.Щяло да бъде поносимо за болниците.Я да си представим една голяма болница с няколко сгради , всяка от която с по няколко входа.На всеки вход по трима охранители за 24ч., какво правим.Луда идея.И без това имама около 600 000 нищоправещи охранители които взимат от заплатите на работещите бедни.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тези от БСП се уляха. Охрана - с какви пари бе другари? От бюджета ли - от нашите данъци пак. Я се запрете, аман вече.
5
0
 
7
 
! Отговори
Свинчо преди 6 години
Здрасти БСП,вярно ли Гергов продаде изборите за парламент на ГЕРБ и предаде БСП??
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО БУДА НЕ БЕШЕ ОКРАЛ БЪЛГАРИЯ И Я РАЗОРИЛ ФИНАНСОВО ТОВА НЯМАШЕ ДА Е ПРОБЛЕМ!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професионална охрана в България НЯМА - всички пазачи и пъдари са бивши военни и полицаи или просто някой, който има нужда от пари и се е хванал. Без обучение, без кондиция, без подходящи знания и умения. Има биячи и има пенсионери в якета с надпис охрана. Това е истината.
2
1
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
превъзпитайте си хората не да слагате огради охрани и тем подобни!!!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре фирмата да е "Скорпио" на другаря Камен Пенков