Драмата на Мария: Шефът каза, че като напусна, ще взимам помощи

Жена обеща да даде пари за операцията на майката
31 юли 2017 16:15,
168
Драмата на Мария: Шефът каза, че като напусна, ще взимам помощи
Снимка: "24 часа"

Мария Иванова, 38-годишната жена, която подхвърли бебето си от немотия, напуснала работа 5 дни преди да излезе по майчинство. Работодателят й я посъветвал така, твърдейки, че по този начин тя ще получава помощи от държавата.

Преди това жената е работила 13 години като сервитьорка. Историята си разказа самата Мария пред "24 часа".

Още по темата

Майката от Елин Пелин стана известна на цяла България, след като остави сина си в детско столче пред блок №20 в "Младост" 1. Няколко часа по-късно се обади в полицията, за да го търси и разказа, че недоимъкът я е принудил на крайната мярка. Тя нямала пари, а освен това трябвало и да се оперира.

По-рано днес служители на "Социално подмогане" и Бюрото по труда консултираха Мария как да се възползва от държавни помощи и програми.

Малко по-късно стана ясно, че служителка в социалното в Елин Пелин е предложила на притеснената майка да плати операцията й.

Жената щяла да поеме разходите като гражданка, а не като в качеството си на служител на социално подпомагане, разказа Мария.

Тя обясни, че все още не е виждала Александър. Това вероятно щяло да стане, след като го настанят в приемно семейство в София.

"Можеше да го вземе майка ми, но аз живея при нея и законът не го позволява", обясни Иванова.

Тя добави, че съжалява за решението си да остави бебето заради немотия и не очаквала да получи предложение за работа.

13 години тя е била сервитьорка, напуснала последната си работа 5 дни преди да излезе в майчинство.

"Работодателят ме излъга, че така ще получавам помощи от държавата", разказа още жената.

По-рано днес стана ясно, че 4-месечният Александър няма да бъде върнат веднага на Мария. Решението дали майката ще си го прибере обратно ще бъде взето след като детето бъде изписано от болницата, съобщиха от социалното министерство. Срокът за връщане в семейна среда е 18 месеца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 141Изроди, психопати, социопати, нарцисисти да пишат - също! Търсете помощ преди да коморбитирате!
122
1
 
3
 
! Отговори
НОИ преди 6 години
Гледам и счетоводители пишат, но явно нямат опит с майчинството.Към момента на излизане в 45 дневен болничен за бременност и раждане, освен че е нужен изискуемият по закон 12 месеца осигурителен стаж, е нужно и да бъде осигурена към настоящия момент.Уволнението/напускането преди това прекъсват осигуряването!
121
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете я на снимката, всички отклонения, са изписани на лицето и! Не трябва да се позволява на изpоди да раждат, защото раждат изpоди!
120
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 140 Айде още един/а предтавител на парнаджийкия мисловен процес! :)))) Започвам да уважавам Судрука! Не е играл на дребно! Заиграл се е с цели 4-ри тона подкови а не само с 400 кила! А ти си се вкопчил/а за някакъв мобилен 'талафон и някакви си 140 левчета месечно! Ей значи, скъп си на триците и евтин на брашното! Умен народ сме ей! Няма що! :))))))
119
14
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Мария не може да гледа детето с 140лв. на месец , но държи gsm .С кого толкова говори?
118
2
 
11
 
! Отговори
До Боки Тиквата преди 6 години
Без силна държавна администрация няма Държава! Нарочно я пиша с голямо Д. Една Държава се познава по заплатите в администрацията. Айде да станеш държавен служител в Канада, САЩ, дори в Турция. През иглени уши ще минеш, ще те проучват ГОДИНИ! Тук всички бягат. Някой млад, образован и с акъл в администрация да сте видели? Бяла лястовица. След година или умира от претоварване или бяга. За 420чисто мерсииии!
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О не... В тикволандия е важно да има потоцу, хъбпета и асфалт! Тука дебеловратите продават билетчета, развъртат лотариики, лото, тото и т.н. оставили са всички да се оправят сами. Деца няма да има. Евала, че не е махнала дето! И заем за аборт да беше взела, щеше да се е наревала от мъка, да е върнала заема и да е добре. Сега е важно да сме в ЕС, да сме некви там мизерници, дето да посрещат некви в *** НДК. А наоколо е мизерия. Мизерува народа Тикво! Не гласувах за теб ама и останалите гнилоч!
116
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук коментиращите мъже ако сте на война със сигурност първо ще избиете жените и децата при превземането на вражеско населено място. Подобни сте на серийни убийци и социопати.
115
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей заради страха да не остнем без работа не си родихме ВТОРо, не трето и четвърто. От страх, че утре ще сме без работа. Е да! Сега сме на по 45, имаме син на 20. Сега поне можем да посрещнем три внучета. Ние гледахме сина си на ръба на мизерията. В далечната тъмна и неясна 1997 че и до днес. Никой да не плюе майката! Не плюйте по българчетата. Истината не е нито черна, нито бяла. Всички сме сиви! истината е някъде там! Дано дето си има късмет! А късмета не са институциите.
114
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Orka 129Ами като психиатрите/психолозите ни (повечето) са с купени дипломи вместо знания, опит и възможности така ще е! Я да пробват да симулират в една западна държава да видим дали ще успеят?! А има и от къде да взимат пример! На запад ги преглеждат, лекуват, възтановяват и обратно в съда! Мушкат ги в панделата, става им лошо и на място ги лекуват! А у нас - домашен арест, милост и лиготии! Скоро и суджука ще се разболее - на бас!
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Електорат 130Ти пък! Кой чака да го издържа работещото население??! То да беше издръжка като издръжка! На огризките и кучаните издръжка ли му викаш?? Нали според условията за държава от ЕС трябва да имаме сносна социална система за подпомагане на гражданите ни в беда като издръжката би трябвало да е съобразена със жизнения стандарт на страната в която сме! Издържаш ЦУЦУЛАНИТЕ ама вместо да руптаеш навеждаш глава! Но имаш ли шанс да стъпкаш стъпкан - напред!
112
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква и е драмата ? Разбирам , като всяки човек има нужда от нормален секс , ами прави го нормално , че и изявления прави - държавата не си е на мястото ... ами като се ч..каш да ти светят ли , или да те учат как да го правиш ,че да не зачерните с "поло... вия" атлет поредното невинно същество . Ако наистина държавата си е намясто - събира ги двамата и работа под надзор , за да осигурят пари на детето , до пълнолетие ...нямало работа ,Велев и Данов търсят ИТ специалисти за 300л
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 125Ами като е '***' къде е държавата, къде сме 'ние' не *** за да я подкрепим срещу крадци като шефа и? Аз честно се питам има ли работодатели в България които да не са покварени? Ама човек като чете логичните изводи на някои нашенци започва да не се чуди защо каруцата е винаги пред коня и защо вместо акъл в главите им се търкалят само суджуци!!!
110
6
 
4
 
! Отговори
Електорат преди 6 години
До АнонименНе господине. С този матреал други политици няма как да бъдат избрани. Такива си ги заслужаваме. Голямата част от населението ги тресе социализма. Чакат работещите да ги издържат. Като прибавиш и назначените капиталисти, читав човек няма да остане.
109
3
 
3
 
! Отговори
Orka преди 6 години
До СтрахотияДе да бе половината. Идивиди за които Андрешко е положителен герой не ги чака добро. Два пъти по-зле за тези, които ще са принудени да им плащат гяволъка. Да я питам тази "питиетата" с колко пари отглеждат техните деца? Като изяждат и изпиват помощите за тях.В казармата един се самообяви за луд преди клетвата и го уволниха. Гледам сега има семейство, деца. Завърши ВМЕИ. Кара кола.Не е луд който яде зелника, а който му го дава!!!!!
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България без българи мисията приключена. България е на първо място в света по смъртност на населението с 15,3 промила през 2015 г., като смъртността е около 112 000 души на година, а раждаемостта е 62 000. Това означава, че България е и с най-големия отрицателен естествен прираст в света, което е дори по-страшно и от световно най-високата ни смъртност. Според официални данни населението в България към юли 2016 г. е 7 144 653 души, но реално са с 2,3 млн. по-малко, т.е. под 5 млн. На този фон всякакви приказки за структурата на населението нямат смисъл.
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейс 121По-добре на тази женица от колкото на ЦУЦУЛАНИТЕ и суджука! Защо не намериш начин да разбереш от къде и как се вадят 45 маховика за пускане от ареста а си захапал тази женица??? И какво си се напънал даже твърдиш че я храним с огромната сума от 142 лева месечно?? То че жената си е за лечение е факт! Ама тя е за първия етаж а ти за втория!
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бързайте да ревете за чуждата мъка... че не се знае кой крив и кой е прав
105
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената е маллоумна, шефа и е краддец.Това е проблема.
104
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не осъзнавате ли,че всяка българка може да изпадне в това положение и интелигентните,пишещи без грешка също ,особено те и че много от тях нямат и няма да имат деца,за да не стигнат до там.