Слагат знак, ако патрулките снимат за скорост на пътя?

Досега такова изискване не е имало
Обновена: 12 авг 2017 07:40 | 12 авг 2017 07:34, Елка Василева
37
Слагат знак, ако патрулките снимат за скорост на пътя?
Снимка: архив, Булфото

Знак, че пътният участък се контролира за скорост, ще бъде поставян пред патрулките. Това е записано в проекта за изменение на инструкцията за контрола на движението по пътищата, обявен за обществено обсъждане.

Досега такова изискване нямаше и то на практика обезсмисля донякъде последните промени в Закона за движение по пътищата. С тях бе решено табелите, предупреждаващи за камера на пътя, да бъдат премахнати. Ако новите предложения бъдат приети, знак Е 24 ще предупреждава, че катаджията засича скоростта, пише "24 часа".

Промените гласят още, че полицаите ще носят таблети и принтери за изпълнение на служебните си дейности.

При установяване на невръчен електронен фиш на шофьора служителят на реда ще отпечатва същия и ще го връчва на място. Нарушителят ще подписва обратна разписка, с която да удостовери, че го е получил. Ако откаже, ще се търси свидетел, който да даде подписа си за това.

Ако шофьор бъде спрян за проверка, катаджията трябва да застане така, че да може да го снима, а след това да заснеме и регистрационния номер на колата. Служебното лице е длъжно да съобщи на водача, че ще осъществи видео- и аудиозапис.

Междувременно от Върховната административна прокуратура излязоха с доклад, че глобите на КАТ се увеличават, но масово падат в съда. Затова от държавното обвинение са сезирали шефа на полицията Христо Терзийски да предприеме мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: КАТпатрулкаскорост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
41
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
В центъра на града вечерно време се устройват гонки и цяла вечер се чува ръмжене на мотори,а в същото време полицаите дебнат на хранилките кой кара с 1-2 км над ограничението!И това ако са полицаи аз съм марсиански посланик!
36
5
 
19
 
! Отговори
Без знак или с знак преди 6 години
Една камера без знак отговаря на примерно 1000 знака за камера, при реално пак една камера зад тези знаци, а не 1000. При 1000 знака, шофьорите на 1000 места спазват правилата, а ако няма знак, никъде не ги спазват. Това дали КАТ ще глоби или няма да глоби някой, е без значение. Очевидно трябва да изпитваш ненормална омраза към шофьорите, за да искаш да няма знаци за камери и шофьорите да правят много повече нарушения и катастрофи.
35
4
 
22
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
До онзи ден коментираха, че трябва да се премахне знака указващ, че се измерва скоростта.Днес продължават ..... ОБАЧЕ в другата посока.ОЧАКВАМ от УТРЕ, да започнат дебати за премахване на знака пред патрулката.И тъй ............... ????Важното е, че заплатите си взимат и " АКТИВНО " работят!Да ти ЕБ- държавата и управията!
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АПИ да вземат да си влязат в роля и да си почистят гъсталаците и да си подкастрят дърветата по пътищата, а да не се занимават с глупости и да се обясняват, че не им е задължение.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знакът ще е аранжиран с гъст храст, шипка, джанка или друга подходяща украса.
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Койтко иска такъв знак е или корупционер, или съучастник на престъпните шофьори.Знакът обезсмисля камерите.
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЕКИ СЪДИЯУ, КОЙТО ОТМЕНИ ГЛОБА НА КАТ Е СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВАТА НА ПЪТЯ. В НЕГОВАТА СМЕТКА СЕ ЗАПИСВА ВСЯКА СМЪРТ НА ПЪТЯ.Пожелаваме на съдия, който е отменил глоба на КАТ да катастрофира с такъв водач.
30
4
 
2
 
! Отговори
арести за БОРИСОВ преди 6 години
Терористи около БОрисов въпреки забраната са ограбили милиарди от анрода за ЯКО корупционна тежко терористична видео техника.С нея повредиха милиони деца и граждани .Терористите и орг престъпниците още са на свобода.,.
29
4
 
1
 
! Отговори
ЗАБРАНЕНА ОТ чл.32 преди 6 години
на снимката НАГЛО ПРЕСТЪПНА ВИДЕО ТЕРОРИСТИЧНА техника на НАХЕНДРЕНА НА МВР От Терористи на власт.Техниката уврежда тежко МВР служителите и по леко сниманите жертви..МВР да иска арести на наредилите закупуването на подобна НАГЛО ТЕРОРИСТИЧНА ТЕХНИКА..
28
0
 
0
 
! Отговори
Те са луди преди 6 години
Как да го разбирам това? Държавата си слага сама радар детектор?
27
0
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Ти явно в училище много,ама страшно много си мразил физиката!Е,тогава недей да пишеш .
26
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Със знаци за камери или без знаци - зависи от целта. Ако целта е КАТ по-бързо да си изпълни планът за глобите и да взима повече подкупи от шофьорите тогава знаци за камери не трябва да има. Ако целта е шофьорите да спазват повече правилата, тогава трябва да има знаци за камери.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВАТА!Махаме знаците за камери, след седмица ..........слагаме знаците за камери.П.П. Разбрали са че ще ги санкционират от ЕС и затова се опитват да шикалкавят.Но и така няма да им мине номера и скоро пак ще върнат знаците.По-рост от Бойко НЕМА.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има устроиства блокиращи електрониката на колата при привишаване на скоростта.
23
3
 
12
 
! Отговори
Владо преди 6 години
До АнонименСпоред мен махането на един знак и заменянето му с друг който е същия си намирисва на корупция и на точене на при. Поръчката за направа на нови знаци ще е за милиони и кои ще е плати пак ние който си плащаме редовно данаците.
22
7
 
7
 
! Отговори
Зизизи преди 6 години
За какво ни е знак,да караме бясно и да намаляме пред радара ли??
21
3
 
21
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че без контрол от страна на КАТ, правилата не се спазват, както е от 28 години в България и както е навсякъде по света. Умните хора отдавна са го казали: ефективността от санкциите се измерва с тяхната неизбежност, като размерът на санкциите е несъществен. Глупaвите хора искат все по-високи санкции, както е в България.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До радевРадев,правиш лш разлика между съд и държавно обвинение?
19
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобите трябва да са като в САЩ. Затвор, отнемане на книжки и яки суми. Балкански лекeтa.
18
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егато глупостите. Има ли ограничение на скорота на пътя? Има. Нарушаваш ли го? Да. Еми виновен си. Фстата. Аре балкански шушумиги най-хитрите...