След срещата при премиера: Медсестрите вдигат палатковия лагер пред МС

Предстои подписване на официално поетите от правителството ангажименти
Обновена: 17 дек 2019 06:02 | 16 дек 2019 21:50, Анисия Иванова
150
След срещата при премиера: Медсестрите вдигат палатковия лагер пред МС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращите медицински сестри вдигат палатковия лагер пред Министерски съвет. Това съобщи пред журналисти Мая Илиева, медицинска сестра, след срещата при премиера Бойко Борисов тази вечер.

На разговора присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

През изминалата нощ медицинските сестри останаха на палатков лагер под прозорците на Министерския съвет. Те настояват за достойни условия на труд, по-високи заплати и цялостна реформа в сектора. И още - държавата да направи така, че да зaдържа младите специалисти в страната. Недоволството им започва от началото на март месец. Първоначално срещата беше обявена за утре, но в късния следобед днес стана ясно, че ще се проведе тази вечер.

Още по темата

След срещата Мая Илиева посочи също, че очакват на 19 декември да се проведе среща с министър Ананиев след подписването на Националния рамков договор, на която да бъдат разписани официално поетите от правителството ангажименти.

"Срещата е първа крачка. Имаме обещанието за това, че ще работим заедно. Имаме уверението, че ще се помага за решаването на нашите проблеми и ще се опитваме да работим заедно за по-добро здравеопазване", каза една от медицинските сестри, участвали в срещата, цитирана от "Фокус".

По време на срещата медицинските сестри изказаха твърдения, че няма болница в държавата, която да работи по правилата, тъй като извънредните часове труд са извън нормите на Трудовия кодекс, а медицинските специалисти работят на повече от един трудов договор.

Техните искания са свързани с взимане на мерки за по-строг контрол в системата, както и заплащането на две минимални заплати като стартово възнаграждение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
медсестрите преди 4 години
ОБИЧАМЕ ВИ ГОСПОДИН БОРИСОВ И ВИЕ НИ ОБИЧАТЕ И ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ.
133
0
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ВъзмутенТака е. Почнат ли се подписванията на някакви "ангажименти" е ясно, че и в този случай Бойко ще протака, за да печели време. Ако е искал, досега да го е направил. Здравната система е неработеща още от създаването й. Аз и затова не се включих в нея! Нема да рана некви търтеи, които ще ме търгуват ! А идеята на създаването й беше, че държавата, която създаваше Костов беше антибългарска, поради, което тя се освободи от всякаква отговорност към населението и започна само да го дои.
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идолът на Простите отново стана за смях и на кокошките в село Банкя.Ама не му е за сефте де. Постоянно се излага. По света и у нас.
131
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Срещата с БОГ БОКО няма да даде никакви резултати! Докато не се направи рестарт на "ВЕЛИКАТА" здравна реформа и се извършат спешни промени в статута на болниците-пазари..всичко ще си бъде по старому! Резюме от срещата:"Татко каза, че ще ми купи колело-ама друг път" !!!
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не може да ви даде това ,което Боко Тиквата обещава.Никой.
129
1
 
9
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Бойко съвсем е изкуфял.Никой не му вярва и на половин сричка , ама той си фъфли едни и същи клишета.Тези медсестри ги лъже всеки месец , а те седнали да му правят серенада.
128
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая се разбра, че лекарите които крадат, крадат не от "държавата", а от колеги и пациенти. Ами "донасяйте ги" по-често и кражбите ще спрат. Бойко да не е Господ сам да ги хваща.
127
1
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Как така медиите на Пеевски държат на фокус "новината", че медсестрите спират "протеста". Май Арнаудова ще организира и други "протести", за да може премиерът и тях да потуши... Айде, стига!
126
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурен съм,че всяка медицинска сестра е в пъти по-грамотна от премиера БокоКое му е премиерското,аз не знам.Никой не знае.Презрението към него е огромно-към Бойко Боязлиеев.
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 126Ами пак лъже.Нищо ново.
124
3
 
15
 
! Отговори
въпросче преди 4 години
А к8акво стана с онези 10% повишаване на заплатите от 1.1. 2020, което Бойко ОБЕЩА преди изборите за В С И Ч К И??
123
1
 
8
 
! Отговори
и пак до 121 преди 4 години
Докато пишеш "инДжекция", за каква заплата бълнуваш!
122
1
 
20
 
! Отговори
до 121 преди 4 години
До АнонименСестрите виновни, че искали заплати, а какво да кажели обикновените хора.Ми, искайте и вие, бе, искайте всички
121
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете контролния отдел,който закрихте и който контролираше какво им се преподава и какво учат,защото днес се купуват дипломи и здравеопазването е в катастрофа!Поставете таван на лекарските заплати до 7 000 лева,а не да взимат над 200 000 лева заплати и да източват касата,а сестрите да са с 700 лева!
120
4
 
17
 
! Отговори
странно преди 4 години
121,Бива да сте толкова неграмотен, а и злобен?Гласувайте пак за Боко и пак ще е същото.
119
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви гадни сестри има, да не си в ръцете им! Съдестични, гадни, без жалост. Какво искат- заплати? На хората в другите сфери на работа да не би да им е по - лесно мъчат се в произвадство, на студа на вън, на високо, на места където е застрашен живота им, но какво да правят. А те идат ръгнат те една инджекция, да не говорим, че и често грешат, отношение към болните като към престъпници, и че са виновни, че са болни. Има и свестни, за които съм съгласна да им се дава.
118
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази снимка има повече палатки от колкото протестиращи. Правя си извод че сестрите са му теглили една и са си купили по един билет към Германия!
117
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обещавай бързо и бягай.
116
2
 
12
 
! Отговори
До 103 от лекар преди 4 години
Ако в моето отделение се случеше това и ми се докладва, тази сестра щеше да бъде веднага уволнена и глобена. Но тези които си изпълняват задълженията наистина са ощетени, а и повечето лекари.
115
0
 
14
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Напишете в You Tube : " Срещата на Бойко Борисов с медицинските сестри на 16.12.2019."Доста неща се казаха на тази среща, които са известни на обществото. Няма сила в България, включително и на богатира Б. Борисов, която да промени порочната здравна система с България.