С Министерство на е-управлението - лидерство за е-правителство

Божанов: Предстои преструктуриране на държавната агенция
Обновена: 11 дек 2021 16:44 | 11 дек 2021 16:44, Веселина Йорданова
14
С Министерство на е-управлението - лидерство за е-правителство
Снимка: БГНЕС, архив

Със създаването на Министерство на електронното управление ще има политическо лидерство за въвеждането на електронно правителство. Това каза номинираният за министър Божидар Божанов пред журналисти при излизане от сградата на парламента.

Божанов заяви, че това, с което ще започнат е електронната идентификация, така че максимално бързо всеки български гражданин, да може да получи средство, с което да използва електронни услуги.

Той посочи, че предстои преструктурирането на Държавната агенция "Електронно управление" в Министерство на електронното управление, предаде БТА.

Отделно от това ще започнем с редица по-бързи победи и оптимизирането на конкретни процеси - регистрация на автомобил, издаване на определени удостоверения, така че определени неща, с които хората губят време и нерви, да отпаднат, добави той. Сред последващите мерки ще бъдат оптимизация на регистри, информационно обслужване, които по думите на Божанов са залегнали в подписаното коалиционно споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Пинокио преди 2 години
Защо не споменава никъде, че има фирма за одитиране на софтуер и софтуерна сигурност? Защо не споменава какво стана с фалшивите обещания за софтуер с отворен код. Човек с ИТ фирма получава специално министерство и продължава да бъде собственик на фирмата. Надминава в пъти дори "Информационно обслужване"
11
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
да пуснат и нещо дето да си плащаме рушветите дигитално
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почва се от електронен парламент, електронни избори и електронно правителство и правоъсдие. Всички администрации трябва да се махнат и заменят с компютри и ИТ. Дупетати 20 чвеока са достаъчни. Махат конституционния съд и др. измислени агенции и министерства.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберясалите *** нямат почивка. Засират всичко, дори и да е хубаво и перспективно. Затова вече са минало
8
4
 
3
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Тоааа па! Да се вдигне скоростта на влаковете означава милиарди инвестиции! Почваме с изцепките от първия ден.
7
1
 
1
 
! Отговори
Затова пък преди 2 години
Имаме нов държавен комитет за наука и технически прогрес.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да започнете да търсите програмисит за 3-4к лева каквито няма, вземете да си оправите системата на КАТ, системата за личните документи и всякакви други е-услуги, че освен дето не работят, ами и 8-класник ще ги счупи.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай боже да разбутат КАТ. Там без да дадеш стотина лева на обслужващите мутри, няма никакъв шанс да направиш нещо. Самите лелки явно прибират част от плячката, защото ако тръгнеш без рушвет те правят луд. Дали някога ще станем бяла държава
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божи, сега като министър, ще работите ли в насока да се ограничи трафика понос основни софийски булеварди, за да може Огито да спи спокойно?
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божи, а ще си подобриш ли хигиената?
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия хиляда министерства в една малка държава, като България?! Ние да не сме САЩ?! Я веднага министерството на регионалното развитие и благоустройството, да мине към министерството на околната среда и водите. Министерството на отбраната, да иде в министерството на вътрешните работи! Какви са тия хиляда министерства в такава малка държавица! Алооо!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха ха. А министерство на международното положение няма ли да има?

Спонсорирани публикации