Не чух, не видях, ама сте жалка картинка

Според премиера има опити за политизиране на протеста, но „българските полицаи показаха много висок професионализъм“
15 яну 2009 16:00,
492
Не чух, не видях, ама сте жалка картинка
Снимка: БГНЕС

„Правителството остава отворено за диалог с всички протестиращи“, заяви Сергей Станишев и допълни, че винаги ще има желаещи политици, които да се възползват от протестите на гражданите.

„Вчерашните картинки на сблъсъци между полицията и част от протестиращите, по-точно – съзнателно организирани провокатори, действително заслужават голямо съжаление“, допълни премиерът, въпреки че точно в деня на протеста той отлетя на спешна среща с Владимир Путин, която завърши с неясен резултат.

По думите му българските полицаи са показали много висок професионализъм „от гледна точка на това, че стремежът беше да се осигури общественият ред“, каза той.

„Това е принцип, към който правителството ще се придържа винаги. Защото и в българските медии изтече достатъчно информация за съзнателно създавана организация за опорочаване на протеста и злоупотреба на протестиращите за съвсем други цели.

Днешното развитие е ново. Виждам една ясна тенденция за стремеж за употреба на протестиращите и за политизиране на протеста.

Това се върши от част от опозиционните политически сили, които са известни именно с тези традиционни похвати.

Нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили. Стремят се отново да се възкачат на граждански протести.

Променя се динамично и съставът на протестиращите, защото очевидно се прави и политическа организация“, изтъкна Станишев.

По думите му основания за протести винаги ще има. Какво означава искането – качествено образование – за един ден да се преодолеят трупани проблеми 20 години, попита Станишев.

Как да отговори правителството на тезата: „Всички са боклуци, да ги изметем, при положение че идват демократични избори?”, попита още той.

А иначе днешният протест приключи.

Точно в 15,00 часа бе даден край, съобщиха го по мегафона, така както съобщиха и часа за начало на поредната акция на младите хора - утре, от 11,00 часа на същото място, на площада пред Народното събрание.

Всички полицейски части обаче разположени от началото на протеста, останаха по местата си.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
491
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Прочетох много призиви за протест в столицата, но аз предлагам друго- в София има достатъчно народ за да излязат поне 50 000 души. Целта е да станем всички, навсякъде, да спрем да работим на тоя ден-- в цяла България, и да излезем на улицата, да блокираме държавата за ден,два и нещата ще потръгнат.Не да сваляме правителства--всички са едни и същи--а да искаме по добър живот--на мен ми писна да мизерствам с 380лв. заплата,сигурен съм че много хора знаят как се живее с тия пари.Писна ми от бюрокрация,от беззаконие--снощи гледах как в едно село хората спят с вилите и лопатите след няколко поредни обира и едно убииство--в много села е така.Ае стига - всякакви ни оправят без никакви последици--депутати,чиновници,ченгета,лихвари,цига ни и всякакъв башибозук правят каквото си искат без никакъв страх, и лошото е че 20 гд. никой ,нищо не направи.Време е да питаме защо. НА 21.01.--ВСИЧКИ И НА ВСЯКЪДЕ.До тук протестите са смешни, Сергей говори за професионализма на МВР - ако бяха излезли над 20 000 души щеше да е много забавно.
490
0
 
0
 
! Отговори
student преди 15 години
явно нашия премиер- го беше хванало шубето много, да не би да вземат да излезнат много студенти и да стае това от което най-много го е страх, да падне от власт и взе че отие в Русия при отоплителния му водач Путин, може и да му е станало студено тука
489
0
 
0
 
! Отговори
buntar nepokoren преди 15 години
БСП (БКП),ДОЙДОХА С ВАЗЕЛИН,ЩЕ СИ ИДАТ С ШУТ,КАКТО ВИНАГИ!
488
0
 
0
 
! Отговори
Stenli преди 15 години
Румен Петков (телешката глава) да не се прави на велик,защото е долен ***,и ще яде тоягата!
487
0
 
0
 
! Отговори
Stefan преди 15 години
Да ги изгоним тези некадърници,с тях вечно сме в криза,повярвайте- силни сме!А тях ги е страх,умират от страх,повярваите ми БЪЛГАРИ !
486
0
 
0
 
! Отговори
knqz преди 15 години
Рязане до кокал,да почистим гнойта с ГНЕВНИ постоянни протести, НЕ УНИВАЙТЕ ,на площада излизайте!
485
0
 
0
 
! Отговори
SASHO преди 15 години
mAHAI SE BEEEEEEEEEEEEEEEEE NAPUSNI KRADEC DOLEN
484
0
 
0
 
! Отговори
истински преди 15 години
И музикантите и артистите се включват в протеста. Утре ще има музикално-забавна програма със Васко кръпката, студенти певци, както и шкумбата. Днес музикалната апаратура беше осигурена от шкумбата. Заповядайте на площада пред народното събрание след 14.30.
483
0
 
0
 
! Отговори
Сер преди 15 години
Този защо не си ходи в къщи?
482
0
 
0
 
! Отговори
BOROMIR преди 15 години
YES, WE CANyoutube.com/watch?v=Jll5baCAaQUИ НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ, МИЛИ ХОРАЗНАЙТЕ, ЧЕ СТЕ ГРАЖДАНИ НА ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ И ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ В СВЕТАБОГ ДА Е С НАС
481
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
В ХОД Е СЦЕНАРИЙ ЗА ИЗКАРВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС.Московските *** - начело с ГОЦИ - подготвят почвата с опитите за отваряне на блоковете на АЕЦ,като си въобразяват,чес призива за отваряне на закритите блокове на АЕЦ, ще се правят на спасители на цията, която съсипаха.А КОИ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ГАЗОВАТА КРИЗА И "ГОЛЕМИЯА ГЕМ"? ЩЕ УСПЕЯТ ДА НИ ИЗКАРАТ ОТ ЕС - ДОРИ С ОРЕОЛ НА национални герои!Убийците НА НАЦИЯТА!ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИМ ЛИ!ВИНОВНИТЕ ЗА КРИЗАТА НА СЪД!ВИНОВНИЦИТЕ НА КРИЗАТА НА СЪД!НЕКА НЕ НИ ВКАРВАТ ПО УЛЕЯ НА ДРУГ СКАНДАЛ!НЕКА НЕ ИЗМЕСТВАТ ЦЕНТЪРА НА ВНИМАНИЕТО!НЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС - ТЕ ЩЕ СИ ОТИДАТ!ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ВЗЕМЕМ НАИСТИНА ПУШКИТЕ!В Н И М А В А Й Т Е - МОСКОВСКИ ОТРОДНИЦИ!
480
0
 
0
 
! Отговори
Boromir преди 15 години
Имайте надежда, мили хора.Да подкрепим всички с присъствието си заслужения протест на честните хора срещу статуквото.Бъдете сигурни, че ако вярвате в силите си и сме достатъчно много и силни в постоянството си, доброто ще победи.Началото е сложено. Движението към промяна ще изглежда в началото твърде вяло, но бъдете сигурни, че всички ние сме мотор, който ще работи все по-мощно и по-сигурно, и който ще откъсне безброй крадливи ръце.Не хабете енергията си в ругатни. Знам, че те са справедливи.Просто подкрепете с физическото си присъствие /дори само това/ революцията, която вече е започнала. Бог да ви благослови.
479
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
eй, долeн, що не се скиреш *** продажна и безродна
478
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
К'во искате от един нефелен ватман бре хора. *** си е тъпо. Това да не ви е едно време. Времената са нови. Не са за *** нефелни ватманчета като СЕСЕСЕРгейчо
477
0
 
0
 
! Отговори
rrrr преди 15 години
ne se zablojdavaite 4e kato glasuvame 6te se opravqt ne6tata naprotiv trqbva da ne glasuvame.Ne vijdam po4ti nokakva promqna na horata vutre v parlamenta edni i su6ti fizionomii.Da mogat da se promenqt ne6tata ako horata za koito glasuvame ne sa postaveni lica a tova nqma kakda stane za sajelenie.Ne gi izbirame nie te gi izbirat,postavqt ni pred svur6en fakt.Izkarvat licata A B C i tovae
476
0
 
0
 
! Отговори
kukupipi преди 15 години
Защо когато убиват случайни хора по улиците, или ги ограбват, или ги изнасилват, или им обират къщите докато те спят вътре няма полиция, пък сега е бъкано на жълтите павета? Един тупаник в муцунката на Сергей явно е по тежък отколкото убити и ограбени хора всеки ден..
475
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе кой кого е злепоставил?стига с политизиране на протеста!
474
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
провокаторите на първият митинг бяха платени от службите на ДС, злепоставяйки в частност ДСБ и СДС!медиите тиражираха и продължават да тиражират глупости по този въпрос..Няма нормален десен политик, който да даде пари и да каже че това е от името на неговата партия, защото това ще я злепостави!а я да видим кой има връзка и контролира наркопазара..ми бившите и настоящи кардинали от слружбите..!така че съдебната система да се сезира и да започне разследвания в тази посока1Голямата манипулация за омаскаряване на ДСБ и СДС е в действие!да си спомним атентата през 1925г в "св.Неделя"Комунистите имат опит не от вчера..Масово на избори и не с празни бюлетини или недействителни а всички заедно да гласуваме срещу червените олигарси и кардиналите от ДС!време е да убедим нашите близки, роднини , приятели от провинцията и най-малките селца да гласуват срещу червените велможи!това е пътя, друг изход няма!БСП+ДС=ГЕРБ...АТАКА...ЛИДЕВ..ВМРО..НДСВ взето от 455. - 10:47 - полицейския произвол"Мартин е на 20 години. Променям името, защото той ме помоли. Прекарал е в Първо РПУ повече от 24 часа, сега чака отпред. "Какво чакат всички?",питам. "Чакат адвокати, някои родители не са съгласни с обвиненията." Мартин обяснява, че са го нарочили за дребно хулиганство. Казали му, че е псувал служителите на реда, хвърлял е лед и камъни. Той не смята така. "Псувал съм ги, да, защото биеха, нищо не съм хвърлял." Моля го да ми разкаже какво се е случило миналия ден. Как е попаднал в ареста. Обяснява ми, че не е бил в основното меле, а някъде към средата. По едно време полицаите са започнали да избутват хората и така са стигнали до него.Отношение"Един ме хвана и ме влачи 40-50 метра до едно бусче, където ни натъпкаха 15-тина човека. През това време изядох бая палки", усмихва се накриво момчето. Докато са го влачили, му е паднал телефона. Така остава без връзка с близките си. Питам дали е имало полицейско насилие в районното през нощта. Отговаря утвърдително. "Бяхме в една зала 30-тина човека, на столове. Понякога като влизаше полицай удряше стоящите наблизо. Униформен попита едно момче дали е бит. Той каза, че е. Накараха го да си вдигне ръцете. Вдигна ги. "Щом си вдигаш ръцете, значи не си бит. Е сега ще видиш какво е бой." После го изведоха. Едва ли са му разказвали вицове", продължава ужасния си разказ Мартин. По думите му в началото на вечерта групата от задържани е била много по-голяма, но първо са пуснали непълнолетните, след това тези, които нямат възражения към обвиненията. "Аз съм тук да си отстоявам правата. Родителите ми знаят, подкрепят ме", уверен е Мартин.Джентълменството не е с униформа"
473
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво искате от държава на която президента е ДС министър председателя КГБ а всички от така нареченото НС са служители на ДС значи че тази държава няма да стане нормална докато тези хора не ги махнем от политиката ама на кой му пука те си лапат народа спи и кервана си върви е докога
472
0
 
0
 
! Отговори
moreto преди 15 години
На някои народи демокрацията много не им понася.Като такава те разбират крадене.Не знам колко са тези народи, надявам се обаче българите да не сме сами в света.Какви управници може да излязат от народ, който си краде чистачките на колите, кефи се ако някой сбърка като му връща по-голямо ресто, 30г. начело е бил човек от район в който хората са измислили лафа :"Не е важно на мен да е добре, важно е на Вуте да му е зле!" , и както казва един сънародник народни герои са били Хитър Петър и Андрешко, и прочие примери...Е има надежда още да си променим съзнанието!