Не мина ветото на президента за старите отпуски

Т. Младенов: Какво направиха синдикатите за хората с отпуски?
22 юли 2010 11:50,
99
Не мина ветото на президента за старите отпуски
Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС

Със 128 гласа „за“ и 48 „против“ депутатите отхвърлиха ветото на президента върху промените в Кодекса на труда.

Според тях служителите могат да използват натрупаните си отпуски до края на 2011 г., а след това ги губят без право на обезщетение.

Преди ветото да бъде отхвърлено, социалният министър Тотю Младенов напусна ядосан парламента.

Той отново заяви, че проблеми с отпуските в частния сектор почти няма, докато в държавната администрация той съществува.

"Какво направиха синдикатите, за да могат хората да си ползват отпуските през тези години? След като те не могат да помогнат, ще го направим ние", категоричен бе министър Младенов.

Той призова хората да се обръщат към социалното министерство, ако имат проблем с ползването на отпуската си.

Министърът даде за пример законодателството в Германия, където не се допуска прехвърлянето на стари отпуски в новата година и не се плащат обезщетения, ако годишната почивка не се използва.

"Не случайно цитирах опита на Германия, която е локомотивът на икономиката в Европа – има закони, те ги спазват и затова тази държава е добре", заяви Младенов.

Още по темата

Той отново припомни, че хората ще имат година и половина, за да разчистят старите отпуски.

"От какво се притеснява президентът? От това, че след тези 18 месеца някой може да не е използвал това си право, но това е хипотеза", коментира той мотивите на Георги Първанов за ветото.

"Искаме да сложим ред, за да могат хората да ползват това, което им се полага", заяви още веднъж Тотю Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: неизползвани отпуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
Балин преди 13 години
След толкова,"компетентни" изказвания до момента мугду които и постоянните дрънканици за мръсните комунисти аз да кажа нещо ""Какво направиха синдикатите, за да могат хората да си ползват отпуските през тези години? След като те не могат да помогнат, ще го направим ние". Моля ви г-н Министър не ми помагайте повече защото от такива помагачи като вас сме на този хал, вземи се заври в дупката от която изпълзя, че ме нервиш яко, твойта простотия е толкова огромна че почти засенча тази на бате Бойко.
15
1
 
13
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
И какво става полсе .... "Шефката на НОИ Христина Митрева е получила над 30 хиляди лева обезщетение за неизползван годишен платен отпуск."Защото има натрупани 8 години !!! от неползвана платена отпуска .... как мислиш, дали е работохоличка ??? ..... ай с... бе. 18 месеца и точка.
14
6
 
13
 
! Отговори
Бесния преди 13 години
Пак сравнения с Германия! Кога, да ви *** майката, ще вдигнете заплатите, като немските, а? За заплати не говорите, ама за да ни ощетявате, вашата ***, сте готови на всякакви мизерии. Ще ви съди народа, защото след 3 години ще сте от другата страна!!! Днес.бг, стига сте трили коментарите - народния гняв.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а ве ей, безмозъчни седерастикато не те пуска собственикана фирмата в отпуска аз кво съм виновен? че сега мен да ме прекарат двойно?обаче не, *** и останалите бойкогъзолизци веднага съчиниха някакво безумие, само и само за да прецакат хората...че проверете бе. накажете виновните. или щот сте некадърни за да намерите виновните - давай сичкото българе през ножа....щот от това безумие няма да пострадат турци, *** или който и да е. ще пострадат САМО И ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРИайде..
12
9
 
13
 
! Отговори
пострадал преди 13 години
От как са дошли на власт мижитурките от ГЕРБ целенасочено разсипват БГ,крадът от народния фискален резерв събран с нашите лишения,правят мизерии на народа български и вземат залъка на децата ни.Плюч им на партията и лидера.
11
17
 
8
 
! Отговори
The_Incumbent преди 13 години
Много ме дразнят тия ***. Абе тия тикви какво се правят на луди, сякаш не знаят, че всеки си е вземал отпуската, но просто тя не е отчитана!
10
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се сърдете на Тотко, да не забравяме, че преди него яко ни окрадоха, се оядоха и му оставиха гол разгневен народ! Требе се линчуват преди него и на Сакса и на Серго хората - всички!!! Ако имаше кинти, щеше да има и отпуски - няма кинти щото ни ги изядоха преди и ни ги окрадоха пак тогава( не Тотко).
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отпуската е право а не даденост, ако искаш я ползваш ако не иска не я ползваш.Така както работищия има право на 1 месец неплатен отпуск и го порзва ако иска.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя ли не знае как са отпуските в частния сектор , той от къде дойде , че не знам. Там хората направо робуват и не смеят да гъкнат!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Важното е ,че на другарката Христина Митрева са изплатени
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
социалният министър Тотю Младенов напусна ядосан парламента.Той отново заяви, че проблеми с отпуските в частния сектор почти няма - Има Тотьо там хората са принудени да разпишат че са ползвали отпуска - ама не са . Може и по този въпрос да поработиш
5
2
 
2
 
! Отговори
Митрева преди 13 години
Е аз си ги взех тра ли ля!
4
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който не си е ползвал отпуска, значи не му е трябвал. Смисъла на правото на отпуск е работещия да има период през годината, в който да почива и да се възстановява, за да е по-работоспособен и мотивиран през останалото време. Само дето разни държавни служители, които и без това по цял ден гледат тавана и редят пасианси, са решили да изкарат някой лев от цялата работа. Ами няма да стане!
3
3
 
15
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Тотьо, че сме в криза и това са много трудни години за народа факт е , ама защо гледаш така сякаш си хванал жена си с двама мъже.
2
5
 
18
 
! Отговори
заблуден преди 13 години
...""Какво направиха синдикатите, за да могат хората да си ползват отпуските през тези години? След като те не могат да помогнат, ще го направим ние", категоричен бе министър Младенов."А ти какво направи бе наглец та оная кукумявка от твоята партия да не вземе 30 000 лева от стари отпуски, а???
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тотко , мама кога доходите ни ще станат като в "Локомотива" , като искаш да сме немци защити ни правата - да станат като техните