Не мина ветото на президента за старите отпуски

Т. Младенов: Какво направиха синдикатите за хората с отпуски?
22 юли 2010 11:50,
99
Не мина ветото на президента за старите отпуски
Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС

Със 128 гласа „за“ и 48 „против“ депутатите отхвърлиха ветото на президента върху промените в Кодекса на труда.

Според тях служителите могат да използват натрупаните си отпуски до края на 2011 г., а след това ги губят без право на обезщетение.

Преди ветото да бъде отхвърлено, социалният министър Тотю Младенов напусна ядосан парламента.

Той отново заяви, че проблеми с отпуските в частния сектор почти няма, докато в държавната администрация той съществува.

"Какво направиха синдикатите, за да могат хората да си ползват отпуските през тези години? След като те не могат да помогнат, ще го направим ние", категоричен бе министър Младенов.

Той призова хората да се обръщат към социалното министерство, ако имат проблем с ползването на отпуската си.

Министърът даде за пример законодателството в Германия, където не се допуска прехвърлянето на стари отпуски в новата година и не се плащат обезщетения, ако годишната почивка не се използва.

"Не случайно цитирах опита на Германия, която е локомотивът на икономиката в Европа – има закони, те ги спазват и затова тази държава е добре", заяви Младенов.

Още по темата

Той отново припомни, че хората ще имат година и половина, за да разчистят старите отпуски.

"От какво се притеснява президентът? От това, че след тези 18 месеца някой може да не е използвал това си право, но това е хипотеза", коментира той мотивите на Георги Първанов за ветото.

"Искаме да сложим ред, за да могат хората да ползват това, което им се полага", заяви още веднъж Тотю Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: неизползвани отпуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A kak ще принудиш работодателя да ти даде цялата отпуска. Само работили в администрацията знаят как се гледа там на тези, които отсъстват от работа пък макар и по законен повод, какъвто е правото на платен годишен отпуск !!! Лесно е да се оплачеш на контролните органи - а после ? има ли смисъл да се връщаш на работа след това? Знаем какъв е манталитета на началника у нас !
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
калинчо, маминзлатен,стига простотии....не може година и кусур след изборите все станишев да ти е виновен.....то бива бива седерастия и бокогъзолизство, ама вашето ептен се оля....значи станишев ти е виновен, че боко е некадърен и неграмотен, и си мени мнението на всеки половин час, в зависимост с кой е говорил последно, така ли?и за целта прецакахте работещите българи, защото това са прецаканите от тоя закон - не *** и не турците....
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на ГЕРБ.ПОдкрепям.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алоооооооо,Тотю,а какъв е реда да сиги вземем като обещетение по подобие на подчинената ти ХР.Митрева?
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
31ами ако не ти я дават, чисто и просто?`ей това и това проектче довърши, и ще те пуснем, знаем, че си си платил почивка на морето, но ще ти доплатим и разликата до новата`....а?или не ни се сблъсквал/а с такова нещо?пък за тоя, дето говори че не са работниците робироби са, ама още по-безправни, щот робите навремето господарите им са ги хранили.а сега господарите им им събират данък, за да дебелеят и купуват автомобилчета, самолетчета, и да летят насам-натам да откриват паметници
31
6
 
4
 
! Отговори
9 преди 13 години
до 15Точно това имам предвид като не искащ да я ползваш я губиш, а не ти се плаща, да си я ползмал.
30
6
 
5
 
! Отговори
skatelite преди 13 години
Ами като не ви пускат в отпуск имате два варианта: 1. напускате работа и си търсите друга .. тук сте все ЕнтЕлЕгенти няма да имате проблеми; 2. Подавате сигнал в инспекция по труда и си защитавате правата. Хайде престанете вече с глупавите си аргументи ... аз искам те не ми дават .. ти да не си роб? А "пострадалия" .. само по коментарите става ясно, че травмата е в главата някъде. Откраднали залъка на децата му .. ами продай компютъра и ги нахрани ..
29
3
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
какво позитивно.. има в това .. тотю да е социален министър на страната ти.. на джон кехоу ли ще ми се правиш:)много съм озлобен....така е .. панаир такъв :)
28
0
 
2
 
! Отговори
непострадал преди 13 години
Кой ти е воновен,че са те изнасилили брутално?
27
1
 
9
 
! Отговори
малин преди 13 години
За това сме на това дередже,защото половината народ е оскотял и озлобял като тебе.Ти се храниш не от любовта и позитивното,а от собствената си безгранична злоба.Хората като не обичат те мразят.
26
4
 
5
 
! Отговори
Младенов преди 13 години
що не излезеш отпуска и да си ближеш раните в къщи? Явно си някъде на държавна "хранилка" и искаш да направиш бинго като те изритат за безполезност
25
4
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
извинявай.. сергей и бсп ще поемат ли вината за натрупаните отпуски през времето?:)мисля, че е редно.. .проблема си е техен, проблем за който плащаме.. сега, че гърбавите ви ортаци .. ви обещетяват за "добре" свършена работа .. заслужава адмирации нали така :)
24
1
 
12
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
А знае ли Младенов как е в малките частни фирми с отпуките и няма как да знае защото никой не се интерисува какво става там! Нити синдикати нито инспекциите по труда които всъщност не е много ясно какви функции изпълняват по скоро само получават само заплати а ефект кой знай какъв няма! Та в малките фирми ако поискаш отпуск и решиш да го ползваш дохода който получаваш пада наполовината така че нямаш интерес да излизаш в отпуск! Да не говорим за 12 часов работен ден който ти се плаща като 8-часов
23
1
 
10
 
! Отговори
Питащ преди 13 години
Тези дето са подписвали, че са си ползвали отпуските, а в същото време не са, дали са се оплакали някаде в някоя организация за защита на правата на работниците? Ако не са - да са. Ако да - какво е станало ?
22
5
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
а ми да пляскам ли .. пляскай ти .. нали си от цирка :)
21
0
 
5
 
! Отговори
vida преди 13 години
Той отново заяви, че проблеми с отпуските в частния сектор почти няма... Njma taratanci... izob6to v 4astnijt sektor nama plateni otpuskii bez da polzva6 neplaten, te karat da se podpisva6 vse 1 si polzval
20
0
 
7
 
! Отговори
малин преди 13 години
Спри се бе безроден никаквец.Само плюеш по всичко човешко и нормално.Един път не си се изказал като човек.Зависта струи от тебе.Що за кравар си ти?
19
5
 
14
 
! Отговори
пострадал преди 13 години
До кога ще търпим робството на тез некъдърни милиционери.По-зле не е било никога.Хората гладуват и мизеруват,губят домовете си в ипотеки и безработица,а ГЕРБ само вземат социалните придобивки на хората,вече и отпуските ни взеха.Вярвам,че Господ гледа и ще им го върне на тези долняри.
18
0
 
4
 
! Отговори
eli преди 13 години
А вие какво направихте г-нМладенов след кото и вашата звезда чрез СМФ"Подкрепа", но някои неща много бързо се забравят
17
10
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
айде кукувец ..сергей ви е експлоатирал толкова време.. отпуските си не може да използвате хаха .. *** има балъци, обществото да плаща:)