Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии

Промени в митниците няма да има, категоричен е вицепремиерът
Обновена: 28 яну 2011 16:27 | 28 яну 2011 16:22,
396
Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии
Снимка: БТА

Няма да бъдат увеличавани пенсиите и минималната работна заплата и през тази година, тъй като бюджетът за 2011 година вече е гласуван.

Това обяви при посещението си в Сливен вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той посочи, че в бюджета не са гласувани средства за това и искането на КНСБ ще остане неудовлетворено.

Само преди два дни социалният министър Тотю Младенов изрази различна позиция от тази на колегата си Дянков.

Той прогнозира, че "пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година".

Министърът не уточни обаче с колко ще бъде увеличението, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.

Освен това Дянков допълни, че през следващите 3 до 5 години акцизът на тютюневите изделия ще остане без промяна.

Вицепремиерът бе категоричен, че няма да има кадрови промени в митниците въпреки скандала от последните дни, "защото фактите показват, че там се работи добре".

Още по темата

С интересни идеи ще се прибере във ведомството си финансист №1 на републиката, обсъдени на среща със сливенския бизнес.

Земеделските производители са настояли пред вицепремиера да се въведе система с фискални устройства, пряко свързани с НАП, подобно на бензиностанциите и аптеките, за да няма загуби по веригата и за да се прекъснат порочните практики в бранша.

Винопроизводителите са били категорични, че само чрез обвързване на бутилирането с приходната администрация ще се преодолее нелоялният бизнес в тази индустрия.

Другите идеи, обсъждани с министър Дянков, са свързани с необходимостта от инвестиции в напоителните съоръжения и включване на представители на бизнеса в настоятелството на БАН за постигне на по-тясна връзка между бизнеса и образованието, а оттам – и обучение на необходимите кадри в различните браншове.

При посещението си в Града на стоте войводи вицепремиерът получи декларация от представители на Инициативния комитет, организирал на 24 януари протест срещу тегленото на кредит от община Сливен в размер на над 6 млн. евро. Симеон Дянков обаче отказа да коментира въпроса, докато не се запознае конкретно с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Чувствам се омерзен от това, че такъв противен къс органика ми е вицепремиер. Много зле говори за всички нас. Най-паче за г-н Премиера, който няма вътрешна подсказка кога трябва да цепне цирея. Какво мога да очаквам от него тогава? Сеир? Не, мерси!
307
0
 
16
 
! Отговори
pipi преди 13 години
като не дигате заплатите и пенсийте поне свалете цените
306
1
 
21
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 13 години
Заплати-егати,герб оттам се клати.Хер Флик се има за най-велик,но е най-големия ***.Чичо Скруч му е учител,на мафията покровител.Не е ли време да си ходи,народеца да не тормози.
305
1
 
24
 
! Отговори
......... преди 13 години
Гад, Гад,заминаваи си,бива наглост, бива,ама толкова.......да умираме,а......м....ка ти.
304
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsi4ko e igra!!! sega Dyankov otkazva,utre Boko Tikvata 6te se namesi i 6te kaje da se vdignat pensii i zaplati,i 6te pompa reyting....vsi4ko e naglaseno...
303
1
 
26
 
! Отговори
ПОПА преди 13 години
ЕЙ ЩЕ ТИ СЧУПЯ ГЛАВАТА АКО НЕМАШЕ ОХРАНА БЕ ***.
302
0
 
29
 
! Отговори
junks преди 13 години
Идват избори пак
301
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя *** тотално се умазал.....
300
0
 
27
 
! Отговори
един българин преди 13 години
Как така ще има увеличения на заплати и пенсии нали трябва да се намалят преводи те за САЩ където той като бъде изритан от България ще се върне" и не само той ще запраши на там"ще си ги харчи и ще ни се смее.Аз се по повече се убеждавам,че и този умник е дошъл да се награби и да избяга както много политици преди него.Това е истината,Борсов може да ни бръщолеви какво то си иска но все по малко хора продължават да му вярват.
299
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този който не е с мен е против менТака мисли не само Бойко, но и форумните му привърженици.Нямало друга алтернатива, освен комунистическата в лицето на БСП и затова трябвало да търпим Бойко , който истински се борил с престъпността, въпреки многобройните доказателства в противното.--------------------------------- Поне една от многобройните алтернативи освен комунистите може ли да посочиш?
298
0
 
18
 
! Отговори
soft преди 13 години
Ясно, че управляващите са изхарчили парите за хората, печеливш ход за тях е да вдигат данъците и акцизите, за да могат да харчат повече и положението ще стане както при арабите в момента!
297
0
 
20
 
! Отговори
Гнусен пушач преди 13 години
на контрабанда:Върни стария акциз на цигарите, бе ахмак!!!Не ви ли напълнихме гушите пеликански?
296
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хер Флик рече и отсече
295
1
 
36
 
! Отговори
вън-герб преди 13 години
Хора,след няколко месеца идват отново избори!Хайде всички дружно пак да ги подкрепиме!!!!......Ама когато върбата роди круши и под нея заблее теле!!!!Такова чудо и такава малоумщина и при *** не е било!
294
0
 
31
 
! Отговори
трус преди 13 години
Българските заплатиправителството ще разклати
293
1
 
0
 
! Отговори
мвнв преди 13 години
ннтг
292
1
 
1
 
! Отговори
внг преди 13 години
нтгжоо
291
2
 
10
 
! Отговори
e преди 13 години
NE SAM GLASUVAL OT VREMETO NA DRUGARQT POPOV, I DRUGARKATA MASLAROVA, S POTREBITELSKATA KO6NI4KA. ZA6TOTO ZA MAMIMUNI, OLIGOFRENI I 6IMPANZETA NE SE GLASUVA.VIDQHTE LI DOKADE VI DOKARAHA DRUGARITE KOMUNISTI, SEDERASTI, ENDESEVEICI, GOCETA, SERGEI-OVCI MUTRO-KOMUNISTI, TIKVI VSQKAKVA DRUGA PAPLA4? DO PALEN RAZGROM NA BALGARIQ, I PREVRA6TANETO I V MUTRESTANIQ. NA SLEDVA6TITE IZBORI PREDI DA GLASUVATE, SI POMISLETA DOBRE ZA KOI GLASUVATE. I NAI VE4E ZA BADE6TETO NA DECATA SI. NARODEEEEEEEEEEEEEEEEE
290
38
 
1
 
! Отговори
Да Да Да преди 13 години
Само ГЕРБ,метла за саботьори,мързеливи,прости ивечно недоволни граждани на РЕПУБЛИКАТА.Дайте от себе си за да получите.Спрете да се самосъжалявате и да се оплаквате.направете така,че другите да ви последват.Само ГЕРБ,да живее БЪЛГАРИЯ и нека БОГ е с нас.
289
0
 
7
 
! Отговори
аха преди 13 години
292 - ми той за какво се стиска мислиш, че ако не е в политиката, всъщност къде би могъл да е ? годонките вървят, не се харчат наедрели бодигардове... мина времето на почетните "преподаватели" тук-там