Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии

Промени в митниците няма да има, категоричен е вицепремиерът
Обновена: 28 яну 2011 16:27 | 28 яну 2011 16:22,
396
Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии
Снимка: БТА

Няма да бъдат увеличавани пенсиите и минималната работна заплата и през тази година, тъй като бюджетът за 2011 година вече е гласуван.

Това обяви при посещението си в Сливен вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той посочи, че в бюджета не са гласувани средства за това и искането на КНСБ ще остане неудовлетворено.

Само преди два дни социалният министър Тотю Младенов изрази различна позиция от тази на колегата си Дянков.

Той прогнозира, че "пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година".

Министърът не уточни обаче с колко ще бъде увеличението, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.

Освен това Дянков допълни, че през следващите 3 до 5 години акцизът на тютюневите изделия ще остане без промяна.

Вицепремиерът бе категоричен, че няма да има кадрови промени в митниците въпреки скандала от последните дни, "защото фактите показват, че там се работи добре".

Още по темата

С интересни идеи ще се прибере във ведомството си финансист №1 на републиката, обсъдени на среща със сливенския бизнес.

Земеделските производители са настояли пред вицепремиера да се въведе система с фискални устройства, пряко свързани с НАП, подобно на бензиностанциите и аптеките, за да няма загуби по веригата и за да се прекъснат порочните практики в бранша.

Винопроизводителите са били категорични, че само чрез обвързване на бутилирането с приходната администрация ще се преодолее нелоялният бизнес в тази индустрия.

Другите идеи, обсъждани с министър Дянков, са свързани с необходимостта от инвестиции в напоителните съоръжения и включване на представители на бизнеса в настоятелството на БАН за постигне на по-тясна връзка между бизнеса и образованието, а оттам – и обучение на необходимите кадри в различните браншове.

При посещението си в Града на стоте войводи вицепремиерът получи декларация от представители на Инициативния комитет, организирал на 24 януари протест срещу тегленото на кредит от община Сливен в размер на над 6 млн. евро. Симеон Дянков обаче отказа да коментира въпроса, докато не се запознае конкретно с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
27
 
! Отговори
Христо Ботйов преди 13 години
Кажи ми, кажи, бедний народе,кой те в таз рабска люлка люлее?....кажи ми. Мълчи народа!намръщен само с глава той сочина *** избрана - рояк скотове,в сюртуци, в реси и слепци с очи.Сочи народът, и пот от челокървав се лее над камък гробен;кръстът е забит във живо тело,ръжда разяда глозгани кости,смок е засмукал живот народен,смучат го наши и чужди гости!
287
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямал да вдига заплатите и пенсиите,а цените може да се вдигат нали,след някоя година ще поизчакаш малко да гласуват за теб
286
0
 
34
 
! Отговори
sasho преди 13 години
Да изгоним мутрите и мутресите от политиката !!
285
1
 
18
 
! Отговори
niakoi преди 13 години
С робската психика е така . И намаления да ни обещаят, ще си траем...Има още вино и ракия , па и трушия ше издържим!!!!!! До кога бе - "АЛАНКОГЛУ" .???? До зелено ли..? Къде са тези които трябва да защитават интересите ни.? Колко още ще търпим да се гаврят с нас? До като си траем, все ще е така! Ще ни обещават "светло бъдеще" и ще продължават да ни скубят, стижат, доят и о.ождат...
284
24
 
2
 
! Отговори
Пиночет Балкански преди 13 години
Давай Дянков, мачкайте с Бойко ***! Вдигай цените на хляба, олиото, тока ,водата и парното, замразявайте заплати и пенсии! Американският губернатор е с вас, герои-антикомунисти, както и всички банкери, застрахователи, прочее *** бизнесменска, погребални агенти, бандити и сутеньори...Glory and long live балканският Пиночет-БатБойко!
283
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тебе да те няма, тогава
282
0
 
16
 
! Отговори
РАХНИ преди 13 години
при дефицит от 2.5 МИЛИАРДА ЛЕВА , ЩО ВЪОБЩЕ СЕ ГОВОРИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ,ТИЯ ЗА АБДАЛИ ЛИ НИ СМЯТАТ ВЕЧЕ ИЛИ СА ПО-*** ОТ МАТРИАЛА .ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ ,флики ти си *** ,кръгъл *** и напълно завършен *** .няма кой да те слуша и дати вярва ,освен абдалите
281
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
баси големи сме ***. аз гласувах за тия голям *** съм как им повярвахне съм комунист
280
1
 
17
 
! Отговори
dodger преди 13 години
Дянков-тариката да си плати наема за държавното жилище в Бояна. Да си плаща и транспорта - има право на държавен превоз само от дома до службата, не да си разхожда панталоните и придружителките им. И да не си изкарва отцемразството на пенсионерите, това е бая дълбочка психозлоупотреба с власт. Коя държава ограбва старците и бавно ги мори с глад и болести и с позорните 2.40 за да отворят вратата на джипито, а Дянков прехвърля средства от здравните вноски. Я какъв се заглади откак е в BG.
279
0
 
26
 
! Отговори
До всички преди 13 години
Да ви кажа нещо,което уж няма пряка връзка със статията,но говори много за Симеон-Дянковчето.Не дава за БАН 85 милиона лева,а това е минимумът,нужен на Академията,за да оцелее.Същевременно обаче от Европа дават 850 милиона евро за българската наука - ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ!Затова Дянковчето драпа да разформирова БАН и да разпредели институтите по министерствата.Та европейските пари да минават през чиновниците!Ако идат направо в институтите,няма как да граби оттам.За грабеж се е довлякъл от САЩ,това е
278
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Недейте така бе хора ,Бойко каза ,пред Росен Петров -цит"Ако не съм в политиката с мен е свършено". Добре го пазите,браво на Вас. Благодарни сме Ви . Как ще се справим ,без Вожда ни . АМА-ХА!
277
1
 
39
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Дяанков преди година и половина пишех за Станишев,че е ***,но ти сравнение с него си кръгал ***.
276
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2009-та година.По време на един от поредните митинги на новоизлюпената партия ГЕРБ, един *** оркестър решил да отиде да свири на проявата. Изпратили те човек при Б.Борисов, Ц.Цветанов и Ц.Цачева да се разберат за парите...След 10 минути оня се връща:"Ни става казаха щом си свирил ино времи на комунистите ... на нас не мой""А бе, *** що не излъга бе""Как да излъжа, бе е същити познават ***"
275
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
и що така бе Дянков? ми гласувайте по голям бюджет та белким скокнат малко приходите на хорицата...то като гледа човек и още 100 години ще кретаме с 200 лв заплати...а сме тръгнали към Европата...и тя вашата сметка ще излезе..ама нашата няма...а иначе се хваляте че толкова и толкова пари са влезнали в хазната...и щом гоним Европейските данаци...да ПОДГОНИМ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИМ ЗАПЛАТИ ...ясно и вие няма да я свършите никаква... но пък малко ви остава още...
274
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА СЕГА И НЕЗАБАВНО ОСТАВКА СЕГА И НЕЗАБАВНО.Всичко в държавата се разраства. Разрастват се похвалите в Европа за нас. Разраства се недоверието на Европа относно нас. Разраства се празнотата и мракът в джобовете на българина. Разраства се чуството на липса на алтернатива на това управление. Разраства се лековерието, което всъщност е мързел за мислене. Разраства се двоумението за какво по-напред да се мисли. Разраства се броят на флашките с разговори между висши държавни служители. Разрастват се гледките, гледки на сивота, небулозни.
273
0
 
20
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Българите сме с най ниските доходи в ЕС.За 1 година и половина тези доходи са намалели реално с 10%/не слатам в сметката последното поскъпване на храните/.Ако остане на власт това правителство-какво ли ще е за 4 години?Явно експеримента е - с колко най-малко може да кара българина,до къде може да издържи преди ***.
272
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗНАЧИ ПРОБЛЕМА Е ДОСТА ДЪЛБОК ИМА САМО 10% МИСЛЕЩИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДРУГОТО Е *** И ***,ЧАЛГА,РАКИЯ ТУРСКИ СЕРИАЛИ,МАРИХУАНА.ТОВА НАСЕЛЕНИЕ Е ОПРОСТАЧЕНО,ГЛЕДА ПРОСТАШКИ ТОКШОУТА САМО ЕДИН МИСЛОВНО ОГРАНИЧЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА НАРЕЧЕ НЯКОГО КОМУНИСТ АКО НЕ ХАРЕСВА МАФИОТА БОРИСОВ,ЗАЩОТО ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е ЧИСТ КОМУНИСТ.И НА ПРОСТАЦИ ОТВРЪЩАЙ САМО С ОБИДИ ТО НЕ МОЖЕ ДА ТЕ РАЗБЕРЕ ТО РАБИРА САМО ОТ БОЙ И ОБИДА,ТОВА Е ПРИСЪЩО ЗА ЕДНО ЖИВОТНО В ТОВА ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИТЕ В НЕМИСЛЕЩИ ЖИВОТНИ
271
0
 
20
 
! Отговори
позор преди 13 години
Че как ще вдигне пенсиите , като за 10% увеличение са нужни около 1 милиярд лв , повече от колкото цяла магистрала тракия , а и от пенсии не може да се краде , но за вожда са важна магистралата , да може мутрите да си карат джиповете а не хората да са с по високи доходи!
270
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много будисти са в сайта.
269
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това НЕДОРАЗУМЕНИЕ Дянков, още ли е в България?Тежко ни и горко.