Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии

Промени в митниците няма да има, категоричен е вицепремиерът
Обновена: 28 яну 2011 16:27 | 28 яну 2011 16:22,
396
Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии
Снимка: БТА

Няма да бъдат увеличавани пенсиите и минималната работна заплата и през тази година, тъй като бюджетът за 2011 година вече е гласуван.

Това обяви при посещението си в Сливен вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той посочи, че в бюджета не са гласувани средства за това и искането на КНСБ ще остане неудовлетворено.

Само преди два дни социалният министър Тотю Младенов изрази различна позиция от тази на колегата си Дянков.

Той прогнозира, че "пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година".

Министърът не уточни обаче с колко ще бъде увеличението, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.

Освен това Дянков допълни, че през следващите 3 до 5 години акцизът на тютюневите изделия ще остане без промяна.

Вицепремиерът бе категоричен, че няма да има кадрови промени в митниците въпреки скандала от последните дни, "защото фактите показват, че там се работи добре".

Още по темата

С интересни идеи ще се прибере във ведомството си финансист №1 на републиката, обсъдени на среща със сливенския бизнес.

Земеделските производители са настояли пред вицепремиера да се въведе система с фискални устройства, пряко свързани с НАП, подобно на бензиностанциите и аптеките, за да няма загуби по веригата и за да се прекъснат порочните практики в бранша.

Винопроизводителите са били категорични, че само чрез обвързване на бутилирането с приходната администрация ще се преодолее нелоялният бизнес в тази индустрия.

Другите идеи, обсъждани с министър Дянков, са свързани с необходимостта от инвестиции в напоителните съоръжения и включване на представители на бизнеса в настоятелството на БАН за постигне на по-тясна връзка между бизнеса и образованието, а оттам – и обучение на необходимите кадри в различните браншове.

При посещението си в Града на стоте войводи вицепремиерът получи декларация от представители на Инициативния комитет, организирал на 24 януари протест срещу тегленото на кредит от община Сливен в размер на над 6 млн. евро. Симеон Дянков обаче отказа да коментира въпроса, докато не се запознае конкретно с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии"пропуснал е да добави, че това не важи за данъците и акцизите!
327
28
 
5
 
! Отговори
svetli преди 13 години
Най-трезво мислещия министар. Поне не лъже, като предишните. Подкрепям напълно рестриктивната му политика, защото тя ще даде положителен резултат след време.
326
3
 
40
 
! Отговори
Озверял от глад преди 13 години
За тази гавра с народа ще си платите скъпо
325
1
 
33
 
! Отговори
dqnku преди 13 години
дянка за ада си браТ !!!
324
0
 
33
 
! Отговори
Те мислят за нас преди 13 години
Абе народе, що се тревожиш? Вчера/28.01.2011/ по BTV ни занимаваха половин час, затова колко са нещастни ***. Как им е трудно да отгледат 13 /тринадесет/ деца. Ей богу, останах с впечатлението, че репортерчето искаше да се включи при направата на 14-то то.ЧЕСТНО. Защо съм се родил българин а не ***? Но аз мисля, че правителството мисли за нас т. е. /Т.нар. "социална политика" съсипва и образованието ни, културата ни, всичко !!!Я си помислете - кое в тая държава е по-квалитетно и изгодно - да си образован или да си полуграмотен или направо неграмотен?Ситуация 1: Будният младеж Пенчо завършва училище, после учи висше до 24-25 години, започва работа и (понеже е категория труд (работи с акъл)), е принуден да плаща осигуровки цял живот, но да не доживее до пенсия - защото е завършил образованието си на 25, а му искат 40 години трудов стаж, за да се пенсионира.... 25+40=65 - ако работи НОН СТОП и му върви стаж !!! А ако за тоя период от 40 години на няколко пъти остане безработен, общо тъй 5-6 години? - Възрастта, до която трябва да работи, надвишава средната продължителност на животът за мъжете в България !!!Ситуация 2: Простият му съсед и другар от детинство Генчо, избутал училището както дойде, с тройки, защото е природно ограничен, мързяло го е да учи и е предпочитал кръчмите пред книгата, става ушево прасе, бара си мъдурите 20-тина години, кърти в патрулката и рекетира хората, на 45 се пенсионира, взема 20 заплати накуп, после бачка някъде като охрана, отново дремейки по цял ден - и пенсийката и заплатката му текат.Ситуация 3: Скудоумният *** Гойко от катунът срещу Пенчови и Генчови въобще не ходи на училище, до 30-годишна възраст не успява да се научи дори да говори членоразделно, не работи дори минута през излишният си живот (ако не броим кражбите и правенето на каавета), но реално се пенсионира на 18, защото цял живот "работи" "социално слаб и трайно безработен" - а Пенчо цял живот го издържа с вноските, които УЖ прави за бъдещата си пенсия, която няма да получи НИКОГА !!!Е, какво очаквате - щом ако си образован, си прецакан, а ако си неграмотен, си привилегирован?
323
0
 
23
 
! Отговори
ТиТо-Ти преди 13 години
Май е вярна поговорката: Гарабет таман научил магарето да не яде, то взело че умряло. А иначе корупция няма, мафия /във всичките и разновидности/ съвсем.И защо ли се гневиш народе? По К1, в ЕКИП5, правилно го каза белгиеца-Грешка е, че ви приехме в съюза. Докладите никой не ги чете.Това бе ПРИБЪРЗАНО решение. АМА ДА МУ МИСЛЯТ СЛЕДВАЩИТЕ МАГАРЕТА.
322
23
 
6
 
! Отговори
Попадията преди 13 години
Плюещите Дянков сте жалки.......все пак равен с равен се сравнява. Вашето мение би било меродавно, ако се изказвате на тема чалга, силикон и стари таратайки......А човекът там където е работил , вас и за чистачи няма да ви вземат :))
321
3
 
24
 
! Отговори
YYYYYYYYY преди 13 години
Млад ГЕРБep Влезнах! Псуват Бойко и правителството! Къде да отида където не го псуват, защото навсякъде е така! Не искам Бойко да е мой премиер.ОСТАВКА СЕГА И НЕЗАБАВНО
320
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
трябва да се излезе на улицата да се обсади парламента.. педерунгелите които излезнат от парламента да бъдат замеряни с камъни.. да се изпочупят стъкла да се запалят няколко полицейски коли .. и нещата ще се оправят.така е в съвременните демокрации и наистина има ефект..това, че пишете по форумите няма да накара "гражданите за европейско развитие на България" да се засрамятако желаете да продължава така драскайте по форумите и си лягайте за да се събудите утре за още един кошмарен денбудали!
319
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков прав си, с теб сме!
318
1
 
15
 
! Отговори
batio преди 13 години
dqnkov pojelavam ti mizernite zaplati i pensii kakvito poluchava naroda ti da jiveesh sled kato ti svurshe mandata GO USA DQNKOFF
317
1
 
24
 
! Отговори
Гей преди 13 години
Дянков ще го скъсам от е......не.
316
2
 
36
 
! Отговори
gtf преди 13 години
дянков - предателю, отрежи на *** помощите и вдигни пенсиите, хич не се прави на луд. Нашите родители са заслужили да получат достойни старини !!!
315
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия няма да изкарат и Февруари!
314
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миналата година ES vi vdigna вноските заради дълга на Гърция и ти Дянков в средата на годината гласува нов бюджет,абе тази година ще те натисне народа и ти ако искаш да останеш в БГ ще ти се наложи да гласуваш нов бюджет.Работи за народа или бегай за САЩ
313
2
 
30
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Човекът глас:))) Да си ходи в САЩ или още по-доблре-в Грузия
312
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мда, не знам дали има червени драскачи из форумите, не е много вероятно, нали според *** "Бат'Бойко им врътна кранчето", тогава няма откъде да вземат пари за плащане на форумни драскачи. Не, проблемът са точно гейберастките платени драскачи, за подобни гнусни разхитители Дянков и ЦвЦв отклоняват средства от нашите данъци! И после защо сме я докарали на тоя хал?! 100 млн. се пилеят за подслушване и неизвестно колко за поръчкови медии и платени драскачи! Гарантирано от ГЕРБ!
311
2
 
17
 
! Отговори
qqqq преди 13 години
Спокойно когато населението на българия падне под 5 милиона души тогава всичко ще се оправи. Такава е квотата за нашата държава, докато не се изпълни така ще бъде, ниски заплати, труден живот, отрицателен прираст, изселване. И 90% да живеят под наем.
310
1
 
24
 
! Отговори
контра преди 13 години
Това тъпоглаво *** няма да увеличи минималната заплата и пенсиите но увеличи разходите на министерствата за работни заплати в новия бюджет. Защо този *** не каже колко плати за лекуването на сина му който е американски гражданин и няма право на безплатно лечение в Р.България. Ами така ще е като има кой да му дава да си разиграва коня както си иска. Никой вне се интересува от това как е основната маса от населението на страната. Важно е нашите хора да са добре, а другите е........... ***...!
309
1
 
19
 
! Отговори
Недоволен преди 13 години
Този май е дошъл в България с мисия да погребе България.До тук какво е направил,само данаци събира и нищо хубаво.С тази минимална заплата как може да живеш ,винаги на сръвнява с другите страни ,а защо не сравни заплатити им с нашите.Тока пак ще го увиличат,водата също и кой пичели от това разни дружества.България я продаваме бавно но успешно.Ето БулгарТабак е следващото парче от тортата.Като нашата политика никаде няма.Живота на Българина става по-зле,живот без мечти ,живот ден за ден .