Тотю Младенов: Дянков прибърза

Можело и да има пари за увеличение на пенсиите
Обновена: 29 яну 2011 21:31 | 29 яну 2011 20:18,
107
Тотю Младенов: Дянков прибърза
Двамата министри дават противоречиви изявления за пенсиите. Снимка: Булфото

Финансовият министър Симеон Дянков е прибързал с изказването си, че пенсиите няма да бъдат повишавани, смята социалният министър Тотю Младенов.

Двамата министри са на противоположни мнения по въпроса.

Социалният прогнозира, че "пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година", а финансовият му опонира, че пенсиите и минималната работна заплата няма да се вдигат и през тази година, тъй като бюджетът за 2011 година вече е гласуван.

„Всичко зависи от приходите за първото полугодие. Ако са над това, което е планирано, аз не виждам защо да не се дадат и затова тези изказвания са прибързани, разясни Младенов.

„Да изчакаме полугодието, да видим какви са приходите и тогава ще коментираме тези неща. Смятам, че той много рано се изказва още в началото на тази година по тези неща”, допълни той.

Още по темата


Социалният министър потвърди, че ще има фирми, дадени на прокуратурата за системно неплащане на заплати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Тотю Младеновпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
7
 
! Отговори
хм преди 13 години
тези май наистина не си говорят изобщоосвен ако не излезе някое срс, или пък стане някой скандал (не че са спирали), та да си направят по една обща снимка от сорта "вижте ни, ние сме едно цяло" кво правят на сбирките в министерския съвет се пита ? слушат вдъхновено вожда и кимат с глава само ли ?
84
0
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 13 години
Да издигнем тотю Младенов за министър на финансите.Симето като не разбира да си ходи при жена си в Америка
83
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 13 години
В това правителство, явно не си говорят... Как така, единия казва нещо, а другия го опровергава?Е това е пълна простотия! Боко, ходи си бате! *** за каца не става от теб. Както е казал народа: На две магарета сено не можеш да разделиш.
82
0
 
6
 
! Отговори
SELO преди 13 години
IDVAT IZBORI PAK SHTE IZLAJAT GORKITE PENSIONERI....................SHIBANA UPRAVA ....AMA I TE SA SI BALICI VCHERA CHETOH EDNA STATIA ZA NYKAKVI SI 8000 BONA HEHEHEHH OTKADE BRE .
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В тази страна гражданите трябва да имат смелостта да казват истината. Замитането под килима на проблемите е неправилно. В. Танов и А. Странджев бяха гаранти престъпните групи да не овладеят контрабандата на цигари.Това каза Росен Миленов в студиото на Сеизмограф по БТВ.Съдържанието на записите е автентично и не е манипулирано, обяви Мишленов и добави, че през миналата седмица е изслушан в подкомисията на Народното събрание и в Националната следствена служба, но това е класифицирана информация, която не може да съобщи.Гостът потвърди, че има документална следа за послушванията и в МВР, и в ДАНС.Аз мога да казвам всичко, което зная, ние не сме в никакви отношения с Цветлин Йовчев. Става въпрос за подслушване на хора, които са на висши държавни длъжности, които в последствие започват да пречат на правителството, обясни Миленов и добави: Спазвайки закона те започват да засягат фирми, близки до управляващите, а това води до ответна реакция. В. Танов и А. Странджев бяха гаранти престъпните групи да не овладеят контрабандата на цигари. Затова те трябваше да бъдат отстранени. Най-напред беше злепоставен г-н Странджев, а в момента има много голям натиск върху В. Танов. Те работят по всякакви крупни афери.Натискът върху тях започна миналата година през пролетта и продължава, обобщи бившият служител на ДАНС.Оригиналите на тези СРС-та трябва да се унищожат само след разпореждане на МВР, обясни процедурата гостът.Миленов обясни, как става подслушването на журналисти: При журналистите е друго установява се кръга на близките до журналиста и те се качват на контрол, а не директно самият журналист, защото е опасно да се подслушват директно самите журналисти. Може да се получи изключително голям скандал.С един донос може да се направи така, че да се започне процедура по подслушване, обясни той. Гражданинът Х просто прави донос, той остава анонимен и работата започва. Има много хора, записани по този начин, записите циркулират в пространството. При новото правителство се разшири подслушването, имаше го и при предишните правителства, но сега се увеличи.Съдиите, които отказват разрешение за СРС, са малко, отказите са редки, защото не може да се провери същността на фактологията в искането за СРС, обясни Миленов.Към момента в ДАНС не се работи по крупни дела, завърши той.
80
0
 
2
 
! Отговори
ани преди 13 години
наи вече от колко години
79
0
 
7
 
! Отговори
ани преди 13 години
защо не се спре прехвърлянето на фирми със задължения на социално слаби/онко болни лица тогава ще има и за пенсии/заплатикъде отиват тези пари а?
78
1
 
8
 
! Отговори
Последни новини преди 13 години
Японски пенсионери ограбват магазиниПовече от една четвърт от кражбите в магазини в Япония са дело на пенсионери. Това поне показва статистиката на полицията, предаде Би Би Си.През миналата година са арестувани 27 362 души на възраст над 65 години, които си тръгвали с нещо откраднато от магазин.Техният брой е почти равен на броя на тийнейджърите, които крадат.Пенсионерите задигали основно храни и дрехи--горките японци, от глад крадатдобре че Бойко ни увеличи пенсиите, сега сме добре
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто тази година Борисов на изборите ще го духа и тогава ще види кон боб яде ли . А не само да надува перки и да се ежи като паун . Усрасе повече от всеки друг мин . председател .
76
0
 
12
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Тези от правителството се изказват * на посоки * - не са ли чували думата *синхрон*
75
0
 
16
 
! Отговори
До 69 преди 13 години
А не е ли по-добре като тебе да ги няма?Защото на България *** като тебе не са й нуждни.
74
0
 
13
 
! Отговори
Скандалджиев преди 13 години
"Ако са над това"Ама Тотю, ти много започна да АКАШ бе Тотю!А за пенсионерите : "Трай коньо за зелена трева".Или пък ако не ви се чака - ей ви магистрали, яжте, след като вожда каза че сте лош мат'риял!
73
0
 
21
 
! Отговори
ЕДИН 2 преди 13 години
Ами каде са 13 000 000 000 лв.които НАП заяви че е прибрал от данъци,няма ли нищо влязло в хазната от комисията Кушлев тия с големите далавери нали ги съди съда,не връщат ли парите?Или всичко е само прах в очите на народа?
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спокойно, не сме повярвали на нито един от двамата министри.
71
0
 
31
 
! Отговори
85758 преди 13 години
Проблемите на управляващите и народа се разминават. Те се борят за оцеляване във властта, а ние за физическо оцеляване.
70
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво увеличение бре Младенов има ли държава в която работещите да са по-малко от пенсионерите!!!!Добре ,че са емигрантите да пращат над 2 милиарда на година иначе да сме закрили държавата!!!!!
69
2
 
27
 
! Отговори
до боклука 69 преди 13 години
АЗ ПО ГОЛЯМ УТРЕПАН КОМУНИСТ ОТ ТЕБЕ НЕ ВИЖДАМ СЛЕД КАТО СИ ГЛАСУВАЛ ЗА КОМУНИСТА БОРИСОВ,МАМКА ВИ КРАДЛИВА ГЕРБАДЖИЙКСА,РАЗСИПАХТЕ ДАРЖАВАТА ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ *** ДЕТО УПРАВЛЯВАТЕ 22 ГОДИНИ ВЕЧЕ.УМРЕТЕ КУЧЕТА.СМЪРТАН ПРИСЪДА ЗА ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА.
68
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей 69, ти си неграмотно *** !!! мри ти бе *** ***, кво ти е виновна бабичката или старците, че пожарникарчетата са неграмотни и крадат като за последно ... ако ти си ни бъдещото поколение, по-добре да го нямаме такова червей гнусен
67
52
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей такива, като тая бабичка на снимката трябва по-бързо да измират, че да се отървем от червеното комунистическо зло веднъж-завинаги. Само така бъдещите поколения ще имат някакъв шанс да се измъкнат от комунистическото робство.
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, Бойко....!Нали си Бо(г),и всичките ти подчинени, изпълняват безпрекословно ВЕЛИКИТЕ ти мисли и указания (като на МАО).Това,което по горе се цитира, е плод на безценното ти прозрение,че твоите министри трябва да се МРАЗЯТ, вместо да работят в интерес на народа.Сега ще последва играта - Тука има, тука нема! Хайде да познаем от раз - къде ще има???