Шефът на НЕК се сбогува с поста

Красимир Първанов си отива заради "грубо нарушаване на правилата"
Обновена: 14 апр 2011 23:22 | 14 апр 2011 22:10,
137
Шефът на НЕК се сбогува с поста
Заради скандала Трайков получи последно предупреждение от Борисов. Снимка: БТА

Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг ЕАД взе единодушно решение за освобождаване на Красимир Първанов от поста изпълнителен директор на НЕК, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Мотивите за освобождаването му са грубо нарушаване на йерархичните правила и неспазване на установената процедура за водене на преговори.

Изпълняващ длъжността изпълнителен директор на НЕК ще бъде Михаил Андонов – настоящ главен счетоводител на компанията и член на Съвета на директорите. Заместник-министър Марий Косев поема овакантеното място в Съвета на директорите на НЕК.

Ще бъдат предприети действия за стартиране на конкурс за избор на нов изпълнителен директор на дружеството.

Припомняме, че енергийният министър Трайчо Трайков поиска Първанов да бъде освободен от поста, след като шефът на НЕК подписа споразумението за проекта АЕЦ "Белене" с руската "Атомстройекспорт".

Още по темата

Трайков обвини Първанов, че въпреки изричната му забрана е подписал Допълнение 12 към договора, което съдържа обвързваща клауза - до два месеца да се подпише окончателно споразумение по проекта.

Първанов пък се оправда, че съгласувал подписания текст с вицепремиера Симеон Дянков, според когото той не ни задължава да построим централата. Първанов е категоричен, че е „бушон“ и няма нищо вярно в думите на енергийния министър.

Скандалът обтегна отношенията между премиера и енергийния министър. Заради него Трайчо Трайков получи "последно предупреждение" от Бойко Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: НЕККраасимир Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ли е виновен човекът това са му казали Бойко и дянков.
111
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аме нали Бойко уж защити Първанов? Кво става вече в тази държава? Сутринта крив , след обет прав, а вечерта си ходи.Време е за нови СРС-та.
110
2
 
24
 
! Отговори
Тиквеник преди 13 години
Бойко, Бойко! Пак не уцели вярната посока!
109
4
 
8
 
! Отговори
до 104 преди 13 години
ще поевтинее жена ти, която се продава на околовръстното.стига вече *** рублофилски пропаганди.щетите от авариралата аец във фукушима кой ще ги плаща според теб? и дали ако попиташ японците сега не биха се съгласили да плащат повече, но да не ги засипват радиоактивни отпадъци? здравето и животът са по-важни и не се измерват в стотинки на киловат час.*** рублофили
108
5
 
15
 
! Отговори
Инженер преди 13 години
Тъпо е да се дават ръководни постове на счетоводители....тъпо! И совалката Challenger на американците се взриви поради намесата на счетоводителски нещастни мозъци...Световно зло са ...
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мене ми се струва, а и ми се ще до десетина години да започне масово строителство на автономни сгради със собстени локални енерго източници, защото тоя АЕЦ евтин, ама баба ми вика евтиното скъпо излиза. Не че някой ни пита нас електората де.
106
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А другия Първанов кога ще го уволнят?
105
5
 
9
 
! Отговори
Сефтето!!! преди 13 години
Уволнен рублофил!!!
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уф, тва ся НЕК счетоводител ли ще го управлява - баси и малуумниците!!!!И кво е прескочил ерархията,като той си каза човеко -Трайко мълчеше кат пукел и зада не ни осъдят за 600 милиона питах шефа му и той каза - "ПОДПИСВАЙ". Тия от герб сичките са меки китки и ни един неможе да понесе поражение мъжки.Трайчо трябваше след тоя гаф да си даде оставката,а не шефа на НЕК
103
2
 
10
 
! Отговори
до Колегите преди 13 години
Лека нощ,само да кажа,че цената на ЕКО енергията не е по скъпа от АЕЦ,просто европейското законодателство задължава отделните държави да изкопуват ЕКО енергията на по висока цена за да насърчът инвестициите.И да с този закон тази енергия за сега е по скъпа но един ден инвестицията се възвръща и се печели от въздуха и слънцето!Нов АЕЦ е лошо!!!
102
9
 
1
 
! Отговори
do 102 преди 13 години
Не,той взима изчисленията на сарко за ЕКО енергията, където продава тока на народа си за 30 стотинки,а ние не можем и 5 стотинки да платим за коловатчас.Имаме АЕЦ имаме най евтиния ток в Европа а когато пуснем Белене тока още ще поевтинее
101
2
 
3
 
! Отговори
do 99 преди 13 години
САЩ да имат ресурси но Франция няма нищо!!!Имат TOTAL а нямат нефт?Имат АЕЦ а нямат уран?Газ ще купуват от Русия.За 6вецария,абе те имат банки и пари и могат да си позволят скъп ток от Франция!!За *** може но да задвижи един генератор за 3 месеца хотелите са ски сезона.Ама не мисля че с *** ще стигънат само за трамваите ни.Тока от Белене ще го продаваме и без това нямаме никаква индустрия,всащост нямаме нищо само дървени философи
100
2
 
2
 
! Отговори
към 99 преди 13 години
Ти сигурно имаш големи интереси за развитието на еко енергията или нищо не разбираш. Няма по-скъпа енергия от нея, а народа почти приритва от глад. Кой ще може да си позволи да я ползва или искаш да минем на свещи?
99
5
 
14
 
! Отговори
Поздравления Трайков преди 13 години
Най -после някой да бъде уволнен за защита на руските интереси............това май се случва за сефте у нас от 67 години
98
4
 
9
 
! Отговори
за 96 преди 13 години
Канадците направиха АЕЦ на румънците за около 4 милиарда ДОЛАРА .......исканата цена от рашките е лудост, да не говорим за технологиите им.......а в светлината на Фукушима, само ненормалници ,като българите могат са искат ''мирен'' атом
97
1
 
6
 
! Отговори
до Paris преди 13 години
Прав си,че САЩ и Русия са независими,не само защото са големи държави,а и защото имат природните ресурси,точно за това трябва да използваме алтернативни източници на енергия,да се пробваме поне енергийно да сме независими.Знаеш ли,че(не се хващай за думата но)в Швейцария и от лаината на кравите произвеждат енергия?За малка държава като нашата ЕКО енергията има бъдеще.
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На французите може за много неща да се завижда, но най-малко за огромния им брой АЕЦ. Представете си ги до две-три десетилетия с тези "кютуци". А кютуците ако се разрушат ще погълнат още много средства, а пък ако останат ще искат вечна поддръжка. Тука имат думата икономистите !!!
95
3
 
5
 
! Отговори
ПРАВИЛНО ,95..... преди 13 години
...ТОВА Е РЕШЕНИЕТТО----ДРУГОТО Е РУСКА ДАЛАВЕРА И ШАНТАЖ!!!!
94
2
 
2
 
! Отговори
do 95 преди 13 години
Френските АЕЦ е на двойна цена и те искат да правят в Италия та да ни вземат мършетата на балканите!!!А аа да,не ни са приятели французите,ама вие продължавайте да ги обичате
93
2
 
5
 
! Отговори
за 89 преди 13 години
Да го духат рашките- ще си направим един френски реактор в Козлодуй -3 пъти по евтин от тяхния самовар ще е