Шефът на НЕК се сбогува с поста

Красимир Първанов си отива заради "грубо нарушаване на правилата"
Обновена: 14 апр 2011 23:22 | 14 апр 2011 22:10,
137
Шефът на НЕК се сбогува с поста
Заради скандала Трайков получи последно предупреждение от Борисов. Снимка: БТА

Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг ЕАД взе единодушно решение за освобождаване на Красимир Първанов от поста изпълнителен директор на НЕК, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Мотивите за освобождаването му са грубо нарушаване на йерархичните правила и неспазване на установената процедура за водене на преговори.

Изпълняващ длъжността изпълнителен директор на НЕК ще бъде Михаил Андонов – настоящ главен счетоводител на компанията и член на Съвета на директорите. Заместник-министър Марий Косев поема овакантеното място в Съвета на директорите на НЕК.

Ще бъдат предприети действия за стартиране на конкурс за избор на нов изпълнителен директор на дружеството.

Припомняме, че енергийният министър Трайчо Трайков поиска Първанов да бъде освободен от поста, след като шефът на НЕК подписа споразумението за проекта АЕЦ "Белене" с руската "Атомстройекспорт".

Още по темата

Трайков обвини Първанов, че въпреки изричната му забрана е подписал Допълнение 12 към договора, което съдържа обвързваща клауза - до два месеца да се подпише окончателно споразумение по проекта.

Първанов пък се оправда, че съгласувал подписания текст с вицепремиера Симеон Дянков, според когото той не ни задължава да построим централата. Първанов е категоричен, че е „бушон“ и няма нищо вярно в думите на енергийния министър.

Скандалът обтегна отношенията между премиера и енергийния министър. Заради него Трайчо Трайков получи "последно предупреждение" от Бойко Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: НЕККраасимир Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
до приятеля 50 преди 13 години
Франция е развита индустриялна страна,а ние НЕ!Енерго-потреблението там е много по голямо!Инвестицията в тази ЕКО енергия се връща за 15 години!
51
4
 
1
 
! Отговори
HIHIHI преди 13 години
Ало с какво ще избиете тия 2 милиарда вече наляти и лихвите за 10 години!!? С картофите на костов ли?
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С една АЕЦ - бедни, с две АЕЦ - още по-бедни !
49
3
 
4
 
! Отговори
tyrki6 преди 13 години
za 49И като няма вятър ще духаш ти.....
48
1
 
6
 
! Отговори
do 49 преди 13 години
много болен народ,Франция не може да си позволи еко ток та ние ли бе смешници!!Бегайте на картофите...уст...
47
2
 
8
 
! Отговори
До колегата 37 преди 13 години
Затова не ни трябва нов АЕЦ,тези страни за които изнасяме ток сами си строят АЕЦ и няма да има на кого да продаваме!По добре да се инвестират тези пари в ЕКО енергия тя е и неизчерпаема,поне докато съществува планетата!!!
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайчо ще си ходи,Първанов ще си ходи,Трайчо,Първанов, явно днес се е паднал ред на Първанов да си ходи.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще се научат много хора че има ред даже и за лежащите по високите етажи на власта.
44
1
 
2
 
! Отговори
fenbgn преди 13 години
И още нещо до 37 да помисли каки са исканията и поводите турците да искат членство в EU и после да се сети че това никога няма да се случи защото самите турци искат само да е техното без да се съобразяват че етническата тлерантност е двустранен процес за това ще гризнат дръвцето .))))))
43
4
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА..... преди 13 години
ТРАЙЧО, ИЗЛЕЗЕ АДСКИ УПОРИТО КОПЕЛЕНЕЦЕ......!ТЕ ТОЯ ,.... АКО СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ , ЩЕ ИЗКАРАМ ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ И КОМШИЙТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО!КОЙ ЛЪЖЕ----ДА УМРЕ.....!!!!!!МАЙНАТА МУ НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ....ДУПКАТА ЗА 2-млрд.!!!!!ТОЯ , РАЗБИРА ОТ СМЕТКИ И ПОЛИТИКИ---СИЛЕН БЪЛГАРИН!
42
3
 
0
 
! Отговори
КФНТЗМЧ преди 13 години
СГ ХВВ(Ч
41
3
 
3
 
! Отговори
дедо преди 13 години
Рушвета и к****те са вечни.Да живее рушвета !
40
5
 
10
 
! Отговори
фф преди 13 години
Според мен, Трайков е един от един от малкото министри ,не само в това управление, който е последователен, логичен и на който думите му не са в противоречие с действията. Знае къде се намира и какво прави, надявам се.
39
3
 
22
 
! Отговори
МДА преди 13 години
Започна ръфането на кокала-10% комисионна от милиарди не са малко,ей-голяма работа са това гейбарите.....
38
4
 
3
 
! Отговори
MAPA преди 13 години
do 37Само картофи на тях!!!Та дано им стигнат поне за лихвите,пак пенсионерите и майките ще чакат още най малко 20 години
37
7
 
6
 
! Отговори
tyrki6 преди 13 години
не мога да ви разбера що за племе сте,абе руснаците чистиха турците заради нас и турците ще правят руска АЕЦ в скоро време защото турците имат нещо в главата което вие го нямате.Племе ще си останте и след 100 години,затова не ви искат в шенген ни в ЕС,да,да и в ES vie ne сте още пълни членове
36
7
 
6
 
! Отговори
TATO преди 13 години
Та нали серго започна Белене и вече са налети 2 милиарда и плащаме лихви,вие да не искате да хварлим на вятъра тия 2 милиарда а да продължаваме да плащаме лихвите.Абе вие в 1 век ли живеете или сте прекалено прости
35
2
 
31
 
! Отговори
ZHKA преди 13 години
Както вече е ясно, министър Трайков уволни Красимир Аврамов, заради подписването на шокиращия анекс за АЕЦ Белене. Моментално премиерът Борисов скочи и защити Красимир Аврамов, атакувайки министър Трайков в угода на Валентин Златев. Циркът настъпи, когато Аврамов рече, че бил бушон, а Борисов го върна на работа като ужасно читав.След последвалите задкулисни руско-български врътки Борисов млъкна по темата и поднесе главата на Аврамов на енергийния холдинг.Луда работа.
34
3
 
36
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 13 години
Какво значи "грубо нарушение на правилата" ! ? ?Кои правила !?Защо не кажат , че освен , че се е окъкал в Москва , тоя наглец си тръгва и щото бая е КРАДНАЛ ! Щото синчето му се оказа с инвестици за 100-200 милиона , нищо , че е само на 22 годинки ! Но това напоследък е модерно - 26 годишен пък купи Кремиковци !Има още много наглеци като този - до един трябва да ги изметем - ДОЛНИ КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ! ! !
33
3
 
1
 
! Отговори
kkkk преди 13 години
Eiii edin ENERGETIK ima6e i go mahnaha, vijte gi teq v BEH samo ikonomisti i finansisti /LOBISTI/, i s4etovoditel za 6ef???????????????????????