Цветан Цветанов не очаква да го арестуват

Аз съм невинен, заяви бившият МВР шеф
Обновена: 1 юни 2013 19:29 | 1 юни 2013 10:36, Елка Василева
286
Цветан Цветанов не очаква да го арестуват
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не очаква да бъде арестуван във връзка със сигналите за незаконно подслушване в МВР при управлението му. „Не смятам, че ще се стигне до такива крайности, макар че всичко, което се случва, е лично – лично от главния прокурор, лично от Делян Пеевски,” коментира зам.-председателят на ГЕРБ пред bTV.

На въпрос дали смята, че Сотир Цацаров изпълнява политическа поръчка на депутата от ДПС Пеевски, Цветанов отговори лаконично: „Не смятам, че това може да бъде обосновано предположение, но човек може да си помисли нещо”. В подкрепа на тази логика той отново изтъкна аргумента, че „когато говори Пеевски, следва действие на прокуратурата”.

Цветан Цветанов продължава да държи на твърдението си, че Сотир Цацаров е завел Делян Пеевски на среща в кабинета му, въпреки че главният обвинител отрече категорично. „Ще е несериозно да влезем в режим на обяснение по тази тема. Трябва да мине време, за да се разбере истината,” каза Цветанов.

„Г-н Пеевски може би е искал да подчини поредния човек в неговите схеми. Аз не съм човек, който може да бъде подчинен, аз съм горд с това което съм правил и искам да благодаря на всички служители на МВР,” допълни в заключение бившият вътрешен министър.

„Аз съм невинен. Знам какво съм правил, знам, че никога не съм превишавал закона. Всеки говори за незаконни подслушвания, а нито прокуратурата, нито главният прокурор са казали, че има незаконно подслушване,” заяви Цветанов по повод скандала с незаконните подслушвания, избухнал в началото на предизборната кампания след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев до главния прокурор.

„Как си представяте вътрешен министър да разпореди незаконно подслушване?” попита Цветанов, а на въпроса дали разпореждането не е било устно, той попита: „Как е възможно някой да твърди подобно нещо?”

„Това, което се прави, е да спазваме закона и вътрешните правила,” заяви още Цветанов и отрече да е имало слаб контрол на използването на специални разузнавателни средства.

По думите му „прокуратурата свърши услуга на политическите партии, които още се упражняват по темата”, а причините са „политически, но и свързани с организираната престъпност”.

Още по темата

„Смятам, че всички служители в СДОТО, преки ръководители и директори, са спазвали закона, когато са изпълнявали задълженията си,” изтъкна още Цветанов.

В отговор на въпрос дали е нареждал подслушването на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, който преди беше шеф на Апелативния съд в Пловдив, Цветанов декларира: „Това е несериозно, този въпрос дори не искам да го коментирам. Няма как да се случи това. Как ще се появи свидетел на такова нещо?”

Накрая Цветанов сравни скандала с подслушванията с друг от 2009 г., когато в хода на предизборната кампания се появиха слухове, че жена чака от него бебе, което трябвало да се роди около изборите. „Имаше информация, че някаква е забременяла от мен и около изборите трябваше да се роди някакво дете. В момента ситуацията е „Цветанов има сестра, която е еди си каква, но Цветанов няма сестра”, обрисува той положението си.

Цветан Цветанов отправи призив, когато се „говорят такива неща”, те да бъдат аргументирани. Той сподели, че бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е приел обвинението за подкуп и престъпление по служба много по тежко от новината за онкологично заболяване, с което се преборил преди години.

„И аз съм объркан от това, което се случва около Цветлин Йовчев. Всеки избира личния си професионалния си живот. Той е избрал да извърши една политическа поръчка за ликвидиране на МВР, която ще доведе до демотивация в състава и намаляване на ефективността на работата,” коментира бившият вътрешен министър намерението на новата власт да извади ГДБОП от МВР.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
7
 
! Отговори
Надзирател преди 10 години
Дали ти очакваш или не - няма никакво значение! Ние те очакваме с нетърпение!
198
1
 
1
 
! Отговори
Делян преди 10 години
До DDD 67Аааа,по въпроса с ла*ната другарю се обърнете към ефенди Дудуков,той най-големият спец в тази област и като такъв е приет в цялата държава.
197
2
 
12
 
! Отговори
mila преди 10 години
докога този разтреперан от страх физкултурник ще мърси въздуха, който дишаме...марш в затвора, гаден плъх...
196
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само ГЕРБ
195
2
 
8
 
! Отговори
ЛУД преди 10 години
АБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ***, КВО ЗНАЧИ ДА ПРЕВИШИШ ЗАКОНА?С КОЛКО КМ. ГО ПРЕВИШИ?
194
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SIKADJIA MARSH OT TAM OT KADETO SI IZPALZIAL
193
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Che i nagal - ne ochaka da go arestuvat - izka da mine metar pak ... nahalitet
192
2
 
7
 
! Отговори
DDD 67 преди 10 години
Искам да дам едно предложение на организаторите от глупировката ГЕРБ на "Л***йняната революция": като отпочнете военните действия, накарайте вашите поддръжници да се омажат с фекалии. Така ще станат лесно разпознаваеми и няма да бъдат обърквани с противниците ви. Пък и никой от вашите противници няма да иска доброволно да се омаже. При изявен интерес от ваша страна да ми платите за идеята, съм готов да ви дам банковата си сметка. Да живее революцията!
191
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Признай си Цвъки, даже и най- върлите герберисти те искат в затвора, щото без теб тиквун сега пак щеше да е на власт
190
2
 
8
 
! Отговори
bojinkata преди 10 години
До Бл.Благов А на флашките да си чул гласа на любимия ти Цвъки - НЕ. Сам си отговори защо!!!!Ако не можеш - тогава си поредния *** герберист-комунист!!!
189
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Степенуване при ЦЕцо:1.Факт (може би)2.Обосновано предположение3.може да си помислиш нещо...4.Имам 6 апартаментаЦеци-спри коката батка... :D
188
4
 
18
 
! Отговори
Цецка преди 10 години
Имам обосновано предположение, че този интелектуален колос няма да бъда арестуван. За съжаление! Защото той е създал такава мрежа от себеподобн гадняри,че всеки се страхува (все още от него). Страхува се и смелчагата Бойко. Дано обаче се намери някой наистина смел мъж, за да ни освободи от присъствието на тази неприятна физиономия, излъчваща злоба и простащина! И дано се разбере всичко за престъпленията му!
187
6
 
19
 
! Отговори
не очаквам... преди 10 години
как ще ме вкарате като офейквам от родината ви и съм подготвил агентите да правят революция, да организират *** с торбичките ла.на и *** всичките за по 50 лева при оцелини с торбичка с ла.но по 300, айда аз се омитам кат са върна всичко да е в ла.на и ни с буда пак да са шириме .будалите да действат.
186
5
 
19
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
Бързо в затвора ве ушатко
185
7
 
41
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 10 години
Целия народ се надява, а Цветан Цветанов не очаква да го арестуват
184
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Народа е глупавНикой не ги избира от народа, но те наистина си имат достатъчно номенклатура, пенсионери и котилата им. А 50 %, най малко, е от фалшификации, Даже и турците фалшифициратза н да стигнат до процента си от населениет и тия турци които не гласуват за ДПЦ. Само гласовете на малките партии и АТАКА са достоверни...
183
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понякога очаквайте Неочакваното Г-н Цветанов
182
3
 
34
 
! Отговори
Танев преди 10 години
А, брато, а аз очаквам да те арестуват! Първо, да кажеш отде имаш пари за 6 апартамента, Второ,ти си ми почти набор, били сме на една и съща заплата , пък аз нямам такива имоти! Второ, да речеш отде реши, че лекарите в ГО са убийци! И че ги накова от трибуната на НС. Трето, вярно ли, че си натискал бизнеса да снася за ГЕРБ? Четвърто, ти ли пращаше слухарите при бизснесмени, пхолитици и журналисти. ...Като "спазваш върховенството на закона" на колко години затвор се оценяваш? Ама, честно.
181
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само той не очаква.
180
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още по-добре, ще го арестуват неочаквано!