Левицата спешно се събра, Станишев засега мълчи

Няма чуваемост, кабинетът трябва да работи, възропта Манолова
Обновена: 26 юни 2013 11:22 | 26 юни 2013 10:39,
300
Левицата спешно се събра, Станишев засега мълчи
Мая Манолова. Снимка: архив, БТА

Левицата се събра на заседание на парламентарната група, след като днес кворумът на парламента беше провален. Председателят на БСП Сергей Станишев отказа коментар за проваленото заседание, като обеща да говори по-късно.

Днешните действия на “Атака“ в парламента показват, че партията не подкрепя кабинета, заяви Станишев. От пленарна зала отсъстваха депутатите на „Атака“ и ГЕРБ. ДПС и БСП не могат сами да направят кворум.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова отново призова за диалог. Още сутринта тя се опита да отиде при протестиращите пред НС, но те отказаха да говорят с нея.

Тя обясни, че основните проблеми са липсата на търпение и чуваемост, както и липсата на желание за диалог.
На това правителство на практика не му дадоха въздух от първия момент, заяви Манолова в кулоарите.

Тя отново повтори добре познатата теза на левицата, че има неотложни проблеми, които могат да се решат само при действащ кабинет.

Още по темата
По нейни думи решението им е било заложено в плана „Орешарски“ и трябва парламентът да се остави да действа по него.

Там е цялата програма, която сме обещали на хората и хората искат тя да се случи, заяви Манолова. Зам.-председателят на НС не коментира отсъствието на„Атака” от пленарна зала. Тя призова да се изчака до утре, за да се разбере дали ще продължи да работи парламентът”.

Манолова отново заговори за промените в Изборния кодекс. Тя отново покани всички заинтересовани днес в 15.00 часа днес в парламента, за да се обсъдят предложенията.

По нейни думи единствените, които имат интерес да не се приемат промени в ИК, които искат избори по старите изборни правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: парламентМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
22
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Тепърва ще се сещате за възпитания, ерудиран, можещ и смел политик Иван Костов, но талазите от фекални - политици кресльовци заляха и задушиха всичко нормално в родната ни политика. Съшитите те, с решаващото участие на червените медии успяха да оклеветят най свестния ни политик на прехода и мат"реала налапа безмозъчно цялата тази мръсотия и папагалски я повтаря. Всеки народ си заслужава управниците, а от там и съдбата, така че всичко е нормално...
209
3
 
33
 
! Отговори
**A** преди 10 години
Проста логика: Всеки спечелен ден е пари и интереси, а от предизборната кампания има да се избиват 7 млн. лева (4 ДПС и 3 БСП). Така че кротко вие си протестирайте, ние ще си гепим.Мирно няма да стане - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.....
208
25
 
8
 
! Отговори
пълен хаос преди 10 години
кой подкрепя спешни нови избори и има интерес от клатене на държавата, от създаване на хаос в момента? еуфоричният (но подсигурен) президент, неспазващ конституцията да работи за стабилност на държавата и институциите; олигархията зад президента, нуждаеща се от повече власт, не само от мнооого пари; бб и герб,доскоровластващи за да покрият следите от безобразията си ; сините- които не прескочиха бариерата. не е нормално да не се даде шанс на законно правителство да работи в интерес на хората?!
207
4
 
52
 
! Отговори
do 231 преди 10 години
Не се залъгвай, платените протестиращи са малка част. Повечето хора са по своя воля на улицата
206
44
 
9
 
! Отговори
ТУЙ ОНУЙ преди 10 години
ИМА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО РЕШЕНИЕ - ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА НА БОРИСОВ , ПАШАТА И ЦВЕТАНОВ - ЩЕ СПРАТ ПРОТЕСТИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОНЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ПОДГОТВИ ЗАКОНОПРОЕКТИ И ПАРЛАМЕНТА ДА ГИ ПРИЕМЕ ЗА НОВИ ИЗБОРИ - ТЕЗИ МАФИОТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ ПО 1000 ПРИЧИНИ ................В МОМЕНТА ТЕ ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ДЪРЖАВАТА , ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА - НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС ИЛИ ПОДОБРЕНИЕ ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ ............ИСКАТ САМО ДА СПАСЯТ КОЖАТА-КРАДЛИВА
205
3
 
49
 
! Отговори
МОРАЛ преди 10 години
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО САМО НЕ СИ ДАДЕ ШАНС , ЗАЩОТО БЕ ЗАЧЕНАТО В ЛЪЖА И В ТЪМНИ ДОБИ ! ЕРАТА НА ВОДОЛЕЯ СМЕ ! ДРУГИ СА ПРАВИЛАТА И МОРАЛЪТ !!!
204
9
 
9
 
! Отговори
KИРО преди 10 години
Започна се Ангелов ще купува самолети за един милиард лева. Ако комисионните са 10% ,майко каква лапачка сто милиона. Да е жив и здрав
203
2
 
36
 
! Отговори
социалист преди 10 години
за провала на правителството е виновен и трябва да носи отговорност станишев.безумното назначение на дпс-мутрата за шеф на националната сигурност и въобразяването че е спечелил изборите,той никога не е печелил избори,напротив шест пъти ги губи.бсп си има истински лидер и това е първанов.можете да го наричате всякакъв,обаче е политик с премерени и разумни действия,диалогичен и умен,и не е гей.вън станишев и станишковци от партията
202
1
 
12
 
! Отговори
steeefan преди 10 години
До lunaticСъщо да усвоят около 15 милиарда в следващия програмен период на ЕС ,ако не им ги спрат но колкото толкова каквото могат ще откраднат за това не искат да си ходят.
201
1
 
26
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
а бе вие не рабрахте ли , че този Прламент е обречен , какво повече се инатите ОСТАВКА на Правителството ,а вие да гласувате това което искаме в новия Кодекс и чао , нали сте демократи ,а
200
51
 
8
 
! Отговори
trayan.petkov преди 10 години
Герберите отчаяно наливат пари в опити за саботажи и блокаж на държавата.В никакъв случай не трябва да се стига до оставка. Това ще рече ГЕРБ да се върнат и да си узаконят мизериите и на Цветанов да му се размине! Трябва да дадем шанс на правителството на Орешарски!
199
8
 
9
 
! Отговори
realist преди 10 години
Струва ми се, че това за БКП, ДС е най-голямата манипулация на прехода, БКП и БСП нямат нищо общо, след като Сергей ги поведе към американската мечта и социалдемокрацията. Най-големият проблем са мафията и олигарсите, а те имат хора във всички партии. Най-големият проблем са масонските общества, които процъфтяват в България!!!
198
0
 
16
 
! Отговори
Paco Raban, Armani & преди 10 години
За да си покаже поредния сто и n-ти скъп тоалет елате ме вижте колко съм богата на ваш гръб, а вие си крякайте по площадите, ние ще ви преметнем за пореден път, защото аз си искам паразитните парцалки и не ни пука, че вие изнемогвате, че купувате дрешки за децата си от магазините секънд хенд- здравословно, повишава се имунитетът им, пък и от малки нека знаят, къде им е мястото и че ние сме висшата класа, а те трябва да ни обслужват. Затова сме столетници ... независимо от кризата .
197
0
 
36
 
! Отговори
lunatic преди 10 години
Тая овца какви неотложни пробелеми има да решава, може би да рестартира проекта Белене ..? Аре оставка докато не ви е линчувал народа, гадове мръсни. А Сидера сигурно предоговаря комисионната за да се въне утре, само че да внимава няма да знае от къде ше му дойде - дали от *** му избиратели, които предаде или от спонсорите ... от алчност се обърна против всички.
196
1
 
5
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
EI VIJDA6TIQ PROROK Q KAJI KOQ DYRJAVA V EVROPEISKIQ SIUZ CYFNA I VYRZA S SOCILISTI I I SOCIALIZYM XAIDE 4AKAM.GLEDAM I NIE SME BEDNI I POSLEDNI NO DA JIVEI BSP I DPS A )))
195
1
 
2
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
EI A MLYKNI S TVOITE TYPNI.BKP.BSP MAFIQTA DS KADRITE DYRPAT KONCITE DO DNES,TI LUD LI SI ILI XORATA NA LYDI ISKA6 DA PRAVI6.AI MAXAITE SE 4UGUNENI KOMUNISTI4ESKI GLAVI KEF VI V KOREQ.VIETNAM NA MARS SE PRYJDOSVAITE ,4E SASIPAXTE BYLGARIQ
194
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде да го намерим този план на Орешарски най после, само за него говорите а никъде го няма дайте да го прочетат гражданите
193
29
 
5
 
! Отговори
gledam преди 10 години
а българина е тъпо същество като му кажеш виш направих 100 километра магистрала и ти се кланя
192
31
 
8
 
! Отговори
gledam преди 10 години
и бсп са крали ама герб са оляха
191
11
 
4
 
! Отговори
gledam преди 10 години
кой та докара бе *** кой управляваше последните години