Местан редом до посланика на Турция – в Могиляне

В селото има възпоменателен митинг за Възродителния процес
Обновена: 26 дек 2015 11:56 | 26 дек 2015 10:57,
245
Местан редом до посланика на Турция – в Могиляне
Снимка: архив Булфото

Детронираният лидер на ДПС Лютви Местан се появи в село Могиляне, където предстои провеждането на възпоменателен митинг, посветен на годишнина от Възродителния процес.

Още по темата
Местан пристигна заедно с посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче и турския консул в Пловдив. С тях беше и областния лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, съобщи ”Нова телевизия”.

В Могиляне днес българските турци отбелязват годишнина от събитията през 1984 година. На този ден именно там умират четирима български турци, сред които и 17-месечната Тюркян.

Местан и посланикът на Турция са придружени от още около стотина души. Те обаче са на около половин километър от Тюркян чешма и вероятно няма да се смесят с другите хора. 

Наблюдава се засилено присъствие на турски дипломати.

В Могиляне пристигна и триумвиратът, който в момента управлява ДПС. Временните лидери обаче се разминаха с Местан и до среща не се стигна, информира "24 часа".
 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Възродителен Процеси аз искам да знам кога кога турската държава ще ми изплати парите от заграбените имоти и чакам вече 100 години *** нагла турска ***
115
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯа от преди 100? Турчина няма чест и достойнство, ако имаше най-малко щеше да признае Арменския геноцид
114
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В *** ще става страшно
113
0
 
3
 
! Отговори
23 преди 8 години
До Го4оГо4о, за какви жертви говориш?
112
17
 
10
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Местан имаше смелост да почете жертвите! Въпроса е защо Доган се крие като МИШКА! Гузен ли е? Срахливец ли е, та плащаме милиони да охраняват този човек от ромски произход!
111
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересна логика има русофилщината. Когато ги командмат от руското посолство като безгласни пионки и когато национални предатели като Гоце, Сидеров, Каракачанов, Гестапото, Денчев и т.н. руски слуги денонощно слухтят каква заповед ще получат от посол Исаков и когато ядат и пият с него във вражеската руска амбасада това не е предателство, но ако някой застане редом с посланик от НАТО независимо дали е турския, френския или американския това е голямо предателство лично срещу руския царчок Путин.
110
12
 
3
 
! Отговори
turkyan преди 8 години
Hayde bulgarski zlobilo yurush na foruma da si izplyuete zlobata ama porazmardayte tratkata da ne vi se poyawqt hemoroidi ot mnogo sedend pred kompa
109
2
 
19
 
! Отговори
БОСТАНДЖИ преди 8 години
ЩОМ МЕСТАН Е ПРЕДАТЕЛ, ТО ТРЯБВА ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКТ БОСТАН ДА ШКАРТИРАМЕ!!!!!
108
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ай ще ви и кривите манерки,взимайте си куфарите и си бегайте в майка Турция да ви дупят кат едно време по границите.
107
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гурбетчия",говори за последните 20 години ти.Говори за шестте убити деца и майки на гара Буново от турските терористи,които вие почитате сега като светци.Говори за турските знамена които развявахте и викахте по площадите "ние сме турци" или за слагането на кръстчета по вратите на комшиите ви българи с които трябваше да се саморазправяте след като обявите автономия.Българите са толкова толерантни,че ако бяхте в друга държава до сега да ви бяха изселили.
106
1
 
6
 
! Отговори
ДС-90 преди 8 години
До Маринов Шумен, Вярно е и това Маринов. Виждал съм след това как се саботираше прибирането на реколтата. Но те търсеха някакъв отговор. А насилието ражда насилиеА ние които се мислим за нормални, и сме чели повечко трябва да не допуснем насилието да се отприщи, защото след това е трудно да се върнем към нормалния живот
105
0
 
30
 
! Отговори
КОЙ натиска бутона ? преди 8 години
До ФарсИ какъв цинизъм ? Организират честване на жертвите от Възродителния процес именно ония, които са участвали в провеждането му. А се извинява за това (за кой ли път?) целокупният български народ, който е бил подлаган на масово физическо унищожение, репресии и денационализация от същите служби и от почти всичките му съседни държави - от Турция и от Гърция и от Сърбия... Някой да му се е извинил, питам, досега за всичко това ?
104
0
 
20
 
! Отговори
Фарс преди 8 години
И агент Сава, и агент Павел и останалите агенти от ДПС са инструменти на ДС, а най-вероятно и на чужди служби. Така че нека не преувеличаваме ролята и значението на който и да е от тях. Друг ги активира и дезактивира ! Такава е за жалост вече 26 години нашата реалност. И какъв цинизъм ? Организират честване на жертвите от Възродителния процес именно ония, които са участвали в провеждането му. А се извинява за това (за кой ли път?) целокупният български народ, който е бил подлаган на масово физическо унищожение, репресии и денационализация от същите служби и от почти всичките му съседни държави
103
1
 
28
 
! Отговори
Жужу преди 8 години
Какво ни занимавате с този човек ! Той използва трибуната на Парламента да сипе обиди срещу българите !!! СРАМ !!!
102
2
 
47
 
! Отговори
Маринов Шумен преди 8 години
Интересни думи се цензурират тук! Значи след като турците крещяха Смъ-рт на гяу-рите около половин час дойдоха момчетата от Вътрешни войски и разтуриха седянката, действайки на принципа Каквото повикало такова се обадило. Вечерта разказах на родителите ми и баща ми каза Днес си видял как се защитава България, сине! Виждам, че и в Турция така действат, затова, моля, който се чувства турчин, да си вземе багажа и да отиде в неговата родина.
101
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DESETKI HILIADI BIAHA MALTRETIANI PO VREME NA VAZRODITELNIAT PROZES.
100
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Маринов Шуменda sashtoto beshe i v Dulovo i Silistra .Da smyanata na imenata ne tryabvashe da e taka a po amerikanskiyat model
99
1
 
40
 
! Отговори
Маринов Шумен преди 8 години
Аз пък съм от Шумен. Аз също много добре помня, защото цо видях с очите си...Видях как турците се събраха на кръстовището на зала Младост. Тогава бях тийнейджър и тренирах баскетбол в залата. Турците от селата в северната част на окръга се бяха самоорганизирали и с държавните трактори се бяха изсипали в града. Поне 30 минути скандираха "Смърт на ***". Изгориха няколко български знамена и вееха знамето на Турция и на Османската империя. После дойдоха момчетата от Вътрешни войски...
98
0
 
10
 
! Отговори
янев преди 8 години
До *** : убийството на детето е през 84 година за последните 20 години както искате да пиша не се е случвало нищо с турското население,господин анадолски ***
97
5
 
16
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Много се надявам да не се случи това, което си мисля !!! От дпс ще се отцепи някаква маргинална структура, огледална на кремълската атака и ще се почнат идиотии !!! Донякъде оправдавам нашите сънародници - български турци, които са объркани точно толкова , колкото и ние , българите !!! Не трябва да се гласува за "чужди образувания" - атака, абв, бсп, дпс ... !!! Трябват ни НАШИ политици, независимо дали се казват Боян или Бейхан !!!