Местан редом до посланика на Турция – в Могиляне

В селото има възпоменателен митинг за Възродителния процес
Обновена: 26 дек 2015 11:56 | 26 дек 2015 10:57,
245
Местан редом до посланика на Турция – в Могиляне
Снимка: архив Булфото

Детронираният лидер на ДПС Лютви Местан се появи в село Могиляне, където предстои провеждането на възпоменателен митинг, посветен на годишнина от Възродителния процес.

Още по темата
Местан пристигна заедно с посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче и турския консул в Пловдив. С тях беше и областния лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, съобщи ”Нова телевизия”.

В Могиляне днес българските турци отбелязват годишнина от събитията през 1984 година. На този ден именно там умират четирима български турци, сред които и 17-месечната Тюркян.

Местан и посланикът на Турция са придружени от още около стотина души. Те обаче са на около половин километър от Тюркян чешма и вероятно няма да се смесят с другите хора. 

Наблюдава се засилено присъствие на турски дипломати.

В Могиляне пристигна и триумвиратът, който в момента управлява ДПС. Временните лидери обаче се разминаха с Местан и до среща не се стигна, информира "24 часа".
 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
13
 
! Отговори
ДС 90 преди 8 години
До Божо, много точно казано. Само някой да не си направи изводи, че подкрепям Ердоган и политиката на днешна Турция, тя е авторитарна и на границата на диктатура. Между другото същата е и политиката на Путин. Затова спасението за България е в ЕС
95
1
 
11
 
! Отговори
янев преди 8 години
До гурбетчия, четете и учете историята невежеството и простотията вървят ръка за ръка
94
5
 
22
 
! Отговори
Хайме преди 8 години
Пас с тоя възродителен процес. Ето истината - за да са начисто сметките между османската империя и България заради зверствата на османските *** България е трябвало да изколи половината империя и всички *** на нейна територия. Не само не го е направила, но се е държала добре с тях и ги е толерирала. За благодарност когато е поискала лоялност от тези хора чрез смяна на имената те са се цупели и сърдели за "лошото" отношение към тях. За лошо отношение вижте геноцидите извършвани втурция
93
3
 
23
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯПриятелски съвет - недей да спориш с фанатици, но не се превръщай във фанатик :))) Комунистическата държава тероризираше и българи, и български турци, защото беше диктатура !!! Всяка диктатура тероризира собственото си население, а в един момент и съседите си !!! ОТ НАС ЗАВИСИ ДА НАПРАВИМ РОДИНАТА СИ БОГАТА И НЕЗАВИСИМА !!!
92
15
 
14
 
! Отговори
ДС 90 преди 8 години
До АФУЗАЛИ, Не знам, за Могиляне, аз съм от Търговищко. Не се правя и на умряла лисица, но съм чист Българин и се гордея с това. Но ме е срам, че нямахме смелостта тогава да се опълчим комунистическия режим. Виждал съм с очите си как пребиват бащата на мой приятел Хасан, как влачат майка му за косата по двора... Комунизма се държеше на насилие и СТРАХ
91
2
 
7
 
! Отговори
Autoservice Gaz преди 8 години
Kade sa germanskite zaplati, kade sa turskite zaplati, kade sa amerikanskite zaplati, kade sa bulgarskite zaplati - merite li si gi?!:-)
90
7
 
18
 
! Отговори
янев преди 8 години
ДО ГОРБЕТЧИЯ, И ДРУГИ ТУРСКИ *** НЯКОЙ ОТ ВАС ДА СИ Е СПОМНИЛ ЗА ИЗБИТИТЕ И ИЗСЕЛЕНИ БЪЛГАРИ ОТ ТРАКИЯ ? ЗА АТЕНТАТИТЕ КОИТО ПРАВИХА И НА ГАРА БУНОВО А ЗА ДВЕТЕ ДЕЦА ОТВЛЕЧЕНИ ОТ ДОБРИЧ НА ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ ВЗРИВИХА ГРАНАТА ДО ИНТЕРНАЦИОНАЛ А ЕДНОТО ДЕТЕ ОСТАНА БЕЗ КРАК И ПО ЧУДО ОЦЕЛЯХА СЛЕД УДАРА С БТР-А ТОВА ЗНЕТЕ ЛИ ИЛИ НЕ? ВИЕ БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ ИЛИ ? ИМА ЛИ ДРУГА ПО БЕЗРОДНА НАЦИЯ ОТ БЪЛГАРИНА ТУРЧИНА ДОГАН ДОКАЗА ЧЕ Е ПО БЪЛГАРИН ОТ МНОГО КИРЯК СТЕФЧОВЦИ СРАМ И ПАК СРАМ АНАТЕМА
89
0
 
6
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До до петър 57и за финал, напълно съм съгласен с Божо. Това, че съм против вмешателството на Русия в българския политически живот, въобще не означава че подкрепям вмешателството на Турция и САЩ.
88
0
 
3
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 8 години
Г-жо Александрова добре публикувате Но не трийте думи който са строго фиксирани в законите на държавите по Европа за дадено престъпление.Не ви прави чест ако сте журналист.В съда не заменат думата с м ъ р т с много точие.На както казват това е ? на чест и достойнство да се пише и казва истината.Вземете си поука от Френските журналисти
87
4
 
4
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До до петър 572. Комунизма подмени ценностната систеа на хората и ги наорви апатични към собствения си живот. Ако се огледаш по-внимателно, ще видиш че навън е пълно с възможности. Повечето хора обаче не могат да се възползват от тях, защото са научени, да чакат някой друг да им оправи живота.
86
6
 
8
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До Анонимен108Аз също се чудя за това , но се чудя и ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИМА ТОЛКОВА РУСКИ ПАРТИИ !!! абв, атака, бсп .. /по азбучен ред/ !!!
85
4
 
11
 
! Отговори
къде е ДАНС преди 8 години
Ако ДАНС не се активизират България няма да я бъде.
84
0
 
7
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До до петър 57по-мизерно е защото:1. Все още ни управляват същите хора натрапени от Москва. Огледай се, 90% от капитлите и политическото влияние е в ръцете на "бивши" висши фунционери от ДС. Може ли да го отречеш? Работя в университет, в който за първи път от 15 години избраха ректор, който не е агент на ДС. Главния секретар на университета е на поста си от 25 години (майка му е една от "големите" червени бабички), можеш ли да познаеш къде е учил и от кой е вербуван?
83
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помнете ми думата.До няколко месеца ще се пръкне ислямистка протурска партия,която ще обяви автономия на някои погранични райони в Родопите и Кърджалийско.И това ще стане пред очите на сегашните управници,които тогава пак ще се изпокрият като мишки.
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ибрик май не разбира от дума най скоро време си мисля че ще добие УМ
81
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Сега ще се строи Местан Чешма от която обаче няма да тече нищо ! Целта и е да напомня че когато предадеш родината си , ще има кой да те проклина до 9-то коляно
80
7
 
3
 
! Отговори
Божо преди 8 години
С какво може да се задържа на власт един диктатор ??? Със страх !!! Цената на горивата е "под нулата" , от какво ще се издържа путин ??? ОТ ОРЪЖИЯ И СТРАХ !!! С какво може да задържи властта ердоган - със страх от кюрдите !!! НИЕ, българи и български турци , от тези комплексирани диктатори ли трябва да зависим ??? България трябва да следва свои интереси, а те изключват напрежение между етноси !!! Разберете, и Кремъл, и Анкара не искат да ни помогнат, те могат да ни "оправят" !!!
79
0
 
1
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 8 години
До блогъра думата е точна и е пише в закона СМЪРТ не я трий
78
0
 
3
 
! Отговори
sunay преди 8 години
До Божоjalko 4e mnogo malko bilgarski grajdani mislqt kato teb,pirvo BULGARIA
77
6
 
4
 
! Отговори
Чужденец преди 8 години
До INFО браво братле твоят Левски много работи е писал но едно забравяш той е бил негамотен