След преговорите: ПФ остават, но пак са против. To be continued...

Борисов се надява на решение в продължаващите разговори
Обновена: 10 май 2016 13:50 | 10 май 2016 13:46,
69
След преговорите: ПФ остават, но пак са против. To be continued...
Снимка: БТА, архив

Патриотичният фронт не отстъпва от решението си да се намали броят на секциите в чужбина и ще гласува против ветото на президента.

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов обаче са и за стабилно и силно правителство. Затова те са склонни да обсъдят някои предложения на ГЕРБ и РБ за намиране на изход от заплетената ситуация около промените в Изборния кодекс за гласуването в чужбина. Разговорите в управляващото мнозинство продължават. 

Още по темата
Това стана ясно след почти тричасови преговори между лидерите на ГЕРБ, ПФ и представители на РБ.

Освен Бойко Борисов, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, на срещата в парламента присъстваха и вицепремиерът Румяна Бъчварова, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, здравният министър Петър Москов, шефът на правната комисия Данаил Кирилов и реформаторите Найден Зеленогорски и Димитър Делчев. 

След разговорите Борисов обясни, че ГЕРБ е гарант както за правата на българите в чужбина, така и за националната сигурност, за която имат опасения патриотите. Той изрази надежда, че продължаващите разговори ще стигнат до решение, което да гарантира и двете. 

"ПФ е за стабилно и силно правителство, в това не трябва да има съмнение. Нашите аргументи винаги са били насочени към това не да се ограничават правата на българите, а да се гарантира националната сигурност, суверенитетът и достойнството на България като държава", повтори позицията си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той допълни, че патриотите не искат да се допуска други държави да организират изборите за български институции и така да определят българската политика. 

Каракачанов обясни, че ПФ ще гласуват против ветото на президента върху текстовете, с които се ограничават секциите в чужбина. Ветото трябва да бъде отхвърлено, защото се създаде истерия на база неверни факти. Няма никакво ограничаване на правата на български граждани", каза лидерът на ВМРО. 

Той обясни и че е искал среща с президента, но държавният глава е отказал. "Както се среща с едни хора, които протестират и които не представляват никой освен себе си, така да се срещне и с политическите сили, които са изработили този текст. Той не пожела диалог с парламента и наложи вето", обясни лидерът на ВМРО. 

Зеленогорски обясни, че РБ са доволни от срещата. "Смятаме, че имаме добри предложения, както и колегите от ГЕРБ, за гарантиране на правата на българските граждани. Консултациите ще продължат", каза той.  

Никой обаче не се ангажира да каже какви точно са предложенията, около които властта ще продължи да търси допирни точки. 

"Нямаме конкретни текстове", каза по-късно в кулоарите Валери Симеонов. "Много са предложенията, които се обсъждат", обясни Цветан Цветанов. "Имаме политическа воля да направим добър законопроект", увери пък Румяна Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Максим Клейтман преди 8 години
До електорат. Електронното дистанционно гласуване е най -удобно за манипулиране на изборателите. Казано по-просто ще се засили търсенето на компютри в *** махали и под строй на опашка гласуваш 20 лв. ит н. И друго ако в най- напредналите в информационните технологии държави това не е обичайна практика а изключение защо ние да си вдигаме крака да ни го подковават? Вече 20 години правим един провален навсякъде по света модел - валутния борд ,който ни обрича на бедност.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 30Ония браконер от пернишките села с кривите зелени зъби по читав ли беше ?
27
1
 
9
 
! Отговори
ЦИРК преди 8 години
ГЕРБ И ДПС ЩЕ СИ ПРИЕМАТ ПРОМЕНИТЕ А ПФ ЩЕ ГЛЕДАТ КАТО *** И ПАК ЩЕ ВИКАТ СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО НИЩО ,ЧЕ ЗА ВСИЧКО КОЕТО СА ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ГЕРБ СИ ГО ПРОКАРВА С ДПС ТЕ СА ЗА СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО НО ВСЪЩНОСТ ПРИКРИВАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ С ДПС
26
5
 
5
 
! Отговори
електорат преди 8 години
Хора, всички проблеми ще се решат с въвеждането на електронно гласуване по ИН. То може да е несравнимо по-трудно за фалшифициране и манипулации от хартиеното гласуване. Така в деня на изборите, дори да си в командировка, на работа, за риба, за гъби, при баба на село или на другия край на света, ако си български гражданин ще можеш да гласуваш. Но няма да го въведат, защото така политическата мафия ще загуби позиции.
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такъв жалък и смешен президент никога не не сме имали...не патриотите,а той се прави на мъж....и то доста неуспешно....така дискредитира и ГЕРБ
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не мога да ги разбера тези привърженици на ветото....от една страна признават,че има големи нередности в секциите в турция,а от друга казват да се осигури право на всички граждани да гласуват.....какви граждани на България са тези.....те са турци,доста от тях даже не знаят български...
23
2
 
31
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Решението на ПФ е като изказа.."Малко съм бременна", пълен цирк е това правителство.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 17А да си под ръководството на мутра и *** като Борисов е голяма гордост
21
2
 
23
 
! Отговори
55 преди 8 години
ГЛАСУВАЛИТЕ В ЧУЖБИНА ИМАТ ПРАВО ДА СИ ПРИБИРАТ ШАЙКАТА ИЗБРАНИЦИ ..
20
13
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
Чист българин съм и бях решил ПО ЗЗАДЪЛЖНИЕ НА ГОРНИТЕ да не гласувам за никой . но при такива мошенници като Симеонов и Каракачанов . ще гласувам за ДПС. КОЙ Е БЪЛГАРСКИЯТ П Р Е Д А Т Е Л .....
19
2
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 8 години
Набираме търговски представители за летният сезон на Слънчев Бряг,кандидатите да се записват във офисите на ГЕРБ във цялата страна или във най близкото управление на МВР
18
3
 
30
 
! Отговори
ист преди 8 години
Плащаш данъци в България -гласуваш.Плащат данъци в Турция и САЩ- нямат право да ми определят живота.Били патриоти - патриотите са в България въпреки мизерията.Патриоти са били хъшовете в Румъния, но са дали живота си да се върнат в нова България.Нашите мигранти са зарязали родината и нямат намерение да се връщат.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 40 сребърника на какво ли не е способен човек, колко му е да си потъпче принципите.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поклащането на кабинета Борисов ще се отрази ли на цената на амфетамина
15
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите трябва да се скрият поне от срам заради новата си шефка на БСП . *** Нинова беше директор и зам.министър при СДС при БСП и ДПС , т.е. при всички партии . Изгониха е за корупция и взимане на подкуп . При такъв ръководител е срамно да си от БСП .
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Теглите милиарди заеми, които ще се плащат и от внуците ни... разбира се, че правителството ще е стабилно... ще държите кокала до гроб нещастници такива...
13
2
 
19
 
! Отговори
77047 преди 8 години
Дайте да се разберем! Гласуваме всички, а после нашенците в чужбинско да приютят там (в чужбината) всичкото избрано/нагласувано: НС, МС, Прецедент + Обдусманка като бонус. Халал да са им, но добре да се грижат за тях, че обичат много да папкат на чужда софра.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да сменим ГЕРБ, това е единственият шанс за България. Досега цели 27 години какви ли не политици сменяхме и винаги беше катастрофа, но този път няма да е така, този път е по-различно, този път нещата ще се оправят като сменим ГЕРБ с БСП или може същаи с някоя от другите партии, защото капитализмът в комбинация с демокрацията е работеща и ефективна система, никой още не е измислил по-добра.
11
4
 
22
 
! Отговори
Лала преди 8 години
Надявам се ветото на президента да отпадне и ИК да мине. Доиде ми до гуша турци да ни определят живота. Правилно са ги изгонили явно!
10
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 45 години от 1944 до 1989 година коминистите три пъти фалираха България!