Соц велокрос за Столетницата на Бузлуджа

Георги Христов и Валя Балканска с програма за 125 г. БСП
29 юли 2016 09:37,
28
Соц велокрос за Столетницата на Бузлуджа
Снимка: архив, Bulphoto

БСП ще отбележи 125-та годишнина на организираното социалистическо движение в България с поредица от събития в Габрово, на връх Шипка и на връх Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на партията.

В Габрово днес ще се състои национално съвещание на БСП за задачите на партията за президентските избори през есента. В него ще участва лидерът на социалистите Корнелия Нинова, членове на Националния съвет на партията, депутати от "БСП лява България", евродепутати от левицата, председатели на местни структури и кметове.

Следобед председателят на БСП Корнелия Нинова, членове и симпатизанти на левицата ще поднесат цветя на паметната плоча "Бузлуджански конгрес", паметника на Васил Априлов и паметника-костница на площад "Възраждане" в Габрово.

По-късно Нинова ще даде старта на колоездачно състезание за Купа "Бузлуджа 2016 г." от централния площад в Габрово, а награждаването на победителите ще бъде на връх Шипка. След церемонията на храм-паметника на върха ще бъдат поднесени венци и цветя.

В събота хиляди социалисти ще се съберат на връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата. Рано сутринта ще се състои туристически поход от подножието на връх Шипка до историческата поляна на Бузлуджа.

Началото на програмата на събора е в 11:00 часа. Тази година той е под наслов "За България, която обичаме". За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат гайдарите от формация "Орфикус" и дуо "Родопи", както и група "Белканто".

В 11:30 часа лидерът на БСП Корнелия Нинова ще даде началото на политическия митинг.

След официалните изказвания програмата ще продължи с изпълнения на Георги Христов, Валя Балканска, Михаела Маринова, Йордан Здравков, група "Виво Монтана".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БСПБузлуджаНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Предоставям велосипед марка "Украйна",чудесен за планинско спускане,няма спиране по нанадолнището.
19
1
 
1
 
! Отговори
22 преди 7 години
Не, просто мразя всякакви комунисти - и розови като тези на Серго Съсела и ***, и прясно пребоядисани като Мутран Тикварев и ордата му Калинки. Нека позная, моля те! Ти си една от Калинките, нали?
18
2
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Ти не си ли тръгнал вече към Бузлуджа или си дежурен да дращиш опорни точки?
17
0
 
1
 
! Отговори
:) :) :) преди 7 години
За да стане плакт не ГЕРБ, този на снимката трябва да се корегира съвсем малко. Вместо "партийо" пишем "Вожде Бойко" и става перфектно. Може да не ви се вярва, но дори БСП е по-демократична и модерна партия от ГЕРБ, ако изобщо можем да наречем тази мафиотска структура "партия".
16
1
 
1
 
! Отговори
честито! преди 7 години
Честито! През 2015 година, българската икономика е стигнала нивото на българската икономика от 1989 година! Кого ще съдят за това? Комунизма или капитализма?
15
3
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Спомням си един подобен "нелегален" лозунг от онова време - "Води ни Партийо любима към топлата и светла зима". Тогава София беше като дискотека, тук сметне, там изгасне, защото имаше режим на тока и сериозни проблеми с отоплението...:)
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
15, НЕ ЖИВЕЕМ В КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ СТРОЙ- НИЕ ЖИВЕЕМ В ЕРАТА НА ОЛИГАРХИЧЕСКИ КОМУНИЗЪМ- НА ВСЕКИМУ СПОРЕД НУЖДИТЕ- ВИДЯХМЕ, ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ НИ ОЛИГАРСИ СА АЛЧНИ ДО БЕЗУМИЕ, ТА ПРОГОНИХА ДРУГАТА РОБСКАТА ЧАСТ, А СЕГА ОЧАКВАТ РОБИ ОТ ДРУГАДЕ, ЩЕЛИ ДА ВНАСЯТ РАБОТЕЩИ,НОВОДОВЕДЕНИТЕ ВЗЕМАТ ЕВРОПЕЙСКАТА КАРТА И ИЗЧЕЗВАТ ЯКО ДИМ, ДАЖЕ СИРИЙЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СТЪПЯТ В БЪЛГАРИЯ- ДЪРЖАВАТА НА ЧЕРВЕНИЯ ОЛИГАРХИЧЕН КОМУНИЗЪМ- СПРАВКА ПРЕДИ ДВА ДНИ ЕДИН СЕ ВЗРИВИ ЗАЩОТО ГО ВРЪЩАТ.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
16, МНОГО ОТДАВНА НЯМА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ- ИМА ИЗЯВЕНИ ФИНАНСОВИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ- ВСИЧКИТЕ НИ МИЛИОНЕРИ- СОЦИАЛИСТИ- КАКВА ИРОНИЯ, КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ- МИЛИОНЕРИТЕ ДА СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНИТЕ ПРАВА НА БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ, КАКВО ЖАЛКО РОБСКО ПЛЕМЕ СМЕ БЪЛГАРИТЕ, РАБОТНИЦИТЕ ДА ИЗЛИЗАМЕ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА- НЯМА ТАКЪВ РАБОТНИЧЕСКИ ПОЗОР, НЯМА ТАКАВА ГРОЗНА И ЛИЦЕМЕРНА ЛЯВА ПАРТИЯ КАТО НАШАТА ОГРАБЕНА И ПРЕВЗЕТА ОТ БЪЛГАРСКАТА ОЛИГАРХИЯ.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо така изпитвате такъв голям страх от БСП? Не бойте се деца, няма да ви ухапе. Гледайте си светлото капиталистическо бъдеще и се радвайте на живота си сега. БСП е партията, която вече 26 години ви гарантира капиталистическото бъдеще, но май вие не го искате щом имате такова отношение към гаранта му.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партията на безродниците, дори своя история не може да съчини. На Бужлуджа е основана Българската социалдемократическа партия. Не БКП/БСП. Това дементният им електорат дали го знае?
10
1
 
2
 
! Отговори
Баба Вуна преди 7 години
До 10. Ти пък ако мислиш че тва дето го написа има смисъл! Я дай пак,ама не толкова шизофренично.
9
4
 
2
 
! Отговори
ая преди 7 години
или копират velorazhodka, които обикалят в нощна софия и завършват на паметника на съветската (окупаторка) армия и на националният празник ходят на бузлуджа или може би са те, прекалено е съмнително, но не става ясно. но не са лоши хора по принцип.
8
6
 
3
 
! Отговори
Габровец преди 7 години
Да си поднасят цветята на костницата и на плочата, но каква работа имат при паметника на Васил Априлов?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали осъзнавате какви ги пишете 26-27 години след ноември 1989-та. След още 80-100 години вероятно пак ще има такива като вас, които пак ще пишат същото. И те ще са без грам мозък в главата.
6
3
 
4
 
! Отговори
Баба Вуна преди 7 години
Дали ако пуснат покемон с лика на Жеката около паметника на Бузлуджа,няма да се качат повечко хора?
5
3
 
7
 
! Отговори
Баба Вуна преди 7 години
Недей так бе! С бомби! Тях Алцхаймер и деменцията ги натиснаха вече. Още някоя годинка и няма да могат да напълнят бунгалата на пионерския лагер в Циговчарк.
4
6
 
6
 
! Отговори
they call him skunka преди 7 години
е сега нема ли некой suicider да се взриви на връх годишнината, да може поне малка част от тези политбюраджии да остане в историята..гадни ***!
3
5
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Купа Бузлуджа ?!Тенджера СъветскаиКюфтета Интернационал
2
3
 
5
 
! Отговори
дърт Реститут преди 7 години
И Веско Маринов ??
1
6
 
13
 
! Отговори
Баба Вуна преди 7 години
Старчоците на багажниците на соц-балканчета ли ще ги качват или с линейки?!