Борисов – най-силната кандидатура на ГЕРБ!

Станишев за общ ляв кандидат, но скептичен към АБВ
Обновена: 31 юли 2016 11:42 | 31 юли 2016 11:32, Красимир Ангелов
108
Борисов – най-силната кандидатура на ГЕРБ!
Снимка: Булфото, архив

Бойко Борисов е най-силната кандидатура, която ГЕРБ може да извади за предстоящите президентски избори, обяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев в предаването "Тази неделя" по bTV. Според бившия лидер на БСП обаче премиерът ще реши в последния момент дали да се хвърли в битката за “Дондуков” 2.

Още по темата
Станишев изрази категоричното си несъгласие с Борисов, че президетският вот е битка на лидери.

"Президентските избори са преди всичко политически, до голяма степен са партийни, но и със силен мажоритарен елемент. Те далеч не са задължително битка на политически лидери на партии", обясни още Станишев. По думите му по-скоро парламентарните избори са мястото за битка на лидерите, защото на практика от тях се определя как ще се управлява страната.

Лидерът на ПЕС заяви още, че до голяма степен е бил изненадан от категоричното заявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ще има обща лява кандидатура за президент с АБВ. "Очевидно е, че на тези президентски избори състезанието ще е между ГЕРБ и БСП – със или без АБВ", категоричен беше лидерът на европейските социалисти.

Той посочи, че според него е добре да има общ ляв кандидат за президент, но допълни, че сред симпатизантите на БСП отношението към АБВ е противоречиво .

Станишев заяви още, че не съжалява за инициираната кампания #АзсъмБСП, която предизвика редица иронични коментари в социалните мрежи. "Това е позитивна кампания със самочувствие на партия, която навърши 125 години. Не са много политическите сили в цяла Европа, които имат такава дълга история", изтъкна бившият лидер на социалистите у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да стане президент Борисов. Гадно е това, защото той шикалкавеше и увърташе, за да не каже пряко, че ще се кандидатира за президент, което отдавна имаше намерение да направи. Като президент няма да е толкова опасен и наперен, колкото сега, когато е премиер. Няма да е с това надменно самочувствие като е президент и няма да личи колко безпомощен е в управлението на държавата. Така че е за предпочитане да е президент Борисов. Няма да се разпорежда така и да злоупотребява с власт до такава степен.
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът е безгласна буква в РБ! Така, че ББ по-добре да си остане премиер.
76
6
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Станишев прави реклама на "противника" защото е удобен-от БКП са и двамата.
75
3
 
7
 
! Отговори
акуд преди 7 години
бсп с единственото си оръжие , селска пропаганда , тип налагане на колеткивно мнение :)
74
6
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 7 години
.............. обикновен пожарникар
73
13
 
9
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Борисов и до сега беше министър председате и президент , защо да не бъде президент и министър педседател? Случехме на управленец.Никой не може да му сипе на малешката водица.А за Карнелия нямам думи.
72
8
 
9
 
! Отговори
дядо ви Гого преди 7 години
До АнонименКаквото си изработите - това ще ядете. Ако сте бедни и гладни, то е защото сте глупави, мързеливи, необразовани или некадърни.Не чакайте някой друг, било президент или министър-председател да ви даде в устанките да папкате, да ви оправи леглото да нанкате и да ви избърше дупетата, ако се наакате.
71
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 83Най-добрият премиер до сега....на килограми!!!
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
без скапани г.рберасти и червени крадливи и тем подобна ***
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук президента ще си го назначат, така че, не се впрягайте.
68
8
 
13
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Братя Българи,пред избори сме!Добре внимавайте какво ще изберете!Щом нещете да приемете,че Бойко е предател,поставям избора така-между ТИКВА И ДОМАТ! ТИКВАТА е куха и нищо няма в нея,празна е отвътре,а ДОМАТЪТ е жинен и дава енергични сокове на човека!Едното нищо не дава,кухо е,а другото е полезно,жизнено!
67
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С трън да завъртиш, няма кого да закачиш, дето да става за нещо в управлението. То, че БСП и ГЕРБ се договориха за президентските избори стана ясно и на глухите баби. И понеже си познаваме премиера, дето едно казва сутрин, друго на обяд и вечер трето, поради липса на личности и защото е харизматичен обединител на нацията, вярвам, че ще се жертва и ще се кандидатира за президент.
66
4
 
12
 
! Отговори
антисергейчо преди 7 години
Стига сте го хвалили !Ще си повярва и ще се кандидатира . Както направи един друг повярвал си шоумен .
65
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бориисов е най-силната фигура,то си е ясно.Станишев,по традиция -най слабата фигура.Патологичен измамник.
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започна се!!!!Тука има-тука нема!!!Ша са кандидатирам-не а са кандидатирам!!
63
25
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Серго гледа да подхлъзне Б.Борисов да участва на изборите.Борисов не ни трябва като президент,а като премиер,колкото и да не им се иска на някои хора .По-добър премиер никога не сме имали.
62
9
 
23
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Братя Българи,щом не се съгласявате с мен,че Тиквата е предател,тогава да го наречем милеещ за народа ни,да го направим не само президент,а и Господ след това!!!Да го пратим в АДА?! ИСКАТЕ ЛИ
61
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паталогичният лъжец от БКП- ГЕРБ - силна кандидатура . Този некадърник се провали тотално и така оплете в лъжите ,лицемерието и безсилието си и изведнъж бил ,,силна кандитатура ,,Явно даг -чахута Станишев играе комбина с него. Нали излизат от БКП.Дупе и *** са си . България е била управлявана от прости хора и лъжливи ,ама от такъв *** и лъжец и то сложен на най-високото място не е била управлявяна досега .Той за Карлуково- бил силна кандитатура . Цирк, стил БКП.
60
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нима антикомуниста- Червеният Гербер потънал до,, гуша,,в безсилие , в лъжи , демагогията, популизъм ,посегнал на историята ни ,поругал гробовете и паметта на изкланите, избитите ни предци по време на ,,съжителството и владичеството ,,натресъл ни над 30 милиарда ,,заеми ,,човекът защититил чужди интереси ,особенно на ,,нашият приятел Ердоган ,,и Турция, с иб.р...и...ка в ръка е ,,силна кандитатура ,,По скоро жалка карикатура на управник -лиц..емер и продажник ,първа класа .
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ ГИ ГЛЕДАЙ НА КАКВО СЕ ОБЪРНАХА- НА КАФЕ ГЛЕДАТ, БОБ МЯТАТ, С БОРИСОВ СЕ ЗАНИМАВАТ И НИТО ДУМА ЗА ПОЛИТИКИТЕ КОИТО ЩЕ ВОДЯТ- КАК ВИЖДА СТАНИШЕВ БОРБАТА НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ В БСП ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И КАКВО ЩЕ БЪДЕ УЧАСТИЕТО НА ЕДРИЯ КАПИТАЛ В БСП ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК, ЗАЩОТО ТЕ ГО ВЪВЕДОХА, А ТАМ КЪДЕ ИМА ПЛОСЪК ДАНЪК БЕДНИТЕ СТАВАТ ПО БЕДНИ, А БОГАТИТЕ ОЩЕ ПО БОГАТИ- КАКВО МИСЛИ ЗА ТОЯ ДЪЛБОК АНАХРОНИЗЪМ.