Путин очаква да има повече руснаци по морето ни

С Борисов обсъдили работни групи да прегледат енергийните проекти
68
Путин очаква да има повече руснаци по морето ни
Владимир Путин. Снимка: архив, Ройтерс

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Руската федерация Владимир Путин обсъдиха създаването на работни групи, които да направят преглед на енергийните проекти между двете страни. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Експертите ще обсъдят проблемите и възможностите за тяхното преодоляване при спазване на правилата, валидни за Европейския съюз.

Часове по-рано пресслужбата на Кремъл информира за разговора между двамата, който е бил по инициатива на Борисов.

Той се провежда ден след получения отговор от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по поставените от българското правителство въпроси, отнасящи се до реализацията на различни енергийни проекти като газоразпределителния център "Балкан", "Южен поток", "Бургас-Александруполис", ядрена енергетика.

Премиерът Борисов е подчертал, че и към момента на пристанищата в Бургас и Варна се съхраняват тръби, предназначени за изграждане на проекта "Южен поток".

Бойко Борисов и Владимир Путин са изразили задоволство от обсъжданията и резултатите от сесията на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, проведена през януари т. г. в София.

Те са акцентирали на необходимостта от интензифициране на нейната работа, което би допринесло за увеличаване на стокообмена между двете страни, който в последните години не отговаря на потенциала си.

Министър-председателят и президентът са обсъдили и възможностите за увеличаване на туристите, като са отбелязали, че туризмът продължава да играе важна роля в отношенията между двете страни.

В рамките на разговора е било посочено, че през 2015 г. България е била посетена от близо половин милион туристи, като президентът Путин е изразил очакване през настоящата година да има значително увеличение на броя им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
3
 
! Отговори
читател преди 7 години
Под мъдрото ръководство на тов. Путин Русия от 8-мо място по БВП се срина на 10-то.Нашата мома в Бразилия го изтика - хах ха ...А червенити драскачи тук да са си купили някаква руска стока, просто нещо ей- така, една ютийка да речем - нищо. Някой да е виждал руски процесор? Едва ли ...Казва се "Байкал", тази пролет го разработиха, първия! И понеже не могат да го направят, го поръчаха на тайванска фирма....сега го чакат.Страна която живее от износ на енергоносители, но до кога?
53
3
 
5
 
! Отговори
Вангел преди 7 години
Вижте Турците бре адиоти фибани!!! Казаха фук оф на НАФО и на ФАРЕМИКА!!! Защо да сме със АРАЗИТИТЕ? Колко фабрики затриха? защо да не продаваме КРИВИ краставици и изгнили домати на роснаците?
52
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До SpaceXМисля че не разбираш от англичани...
51
5
 
7
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Анонименкакво ви да ес затвориха каквото беше останало предприятия от живково време.сащ чрез други фирми купи ни златните мини на нас ни остана средният пръст.поне руснаците ни купуваха всичко от златните мини даваха 50процента я сега кажи кои е почестен и добър.чисто просто вие сте платени ваисали на сащ
50
6
 
10
 
! Отговори
123 преди 7 години
Всички тук плюещи РУСИЯ И РУСНАЦИТЕ, най вероятно сте от най- мало умния лош матрял естиствено създаден от боко тиквата, който сега се умилква като *** на товарищ ПУТИН. 9 години на власт направи всичко възможно да спре южен поток
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците не искат да идват вече в БГ.Тук освен да ги оберат и рекетират друго нищо не ги очаква.
48
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин очаква да има повече руснаци по морето ниАз очаквам догодина съвсем да няма руснаци, както ги е налегнала мизерията и недоимъка след година няма да имат пари да си купят банички. Дано да почнат спешно да си продават и имотите, че заради тях може да ни навестят руски зелени човечета.
47
15
 
11
 
! Отговори
троолгеносен преди 7 години
Утре се прибирам в БГ. За съжаление и аз ги "очаквам". "Очаквам ги' в съседния апартамент на морето/65 м2/ 15 колхозника. "очаквам" ги пак да "ухае " на борш в целия комплекс. "Очаквам" ги да си мият краката в басейна. Очаквам.................нали разбирате............ Т.е. ..не очаквам. Знам го. Ще трябва умно да клепам във собствената си държава и да изтрайвам колхозна селения . И как ватенката си мисли, че той е тук господар.............Отврат пълен.......
46
2
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 46 анонименобясни дълбоката си мисъл)
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 26 год. демократична-улигофрения и анархия , най после и свтлина в тунела....
44
13
 
9
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
51 и какво по точно имаш срещу англосксонците , какво лошо са ти направили те . Срещу турци разбирам срещу руснаци може , срещу гърци понятно , срещу сърби защо пък не , но специално англосаксонците какво общо имат с теб . Вярно бихме се с тях през ПСВ , малко ни бомбардитаха през ВСВ но това беше като на война , на война е така . Друго , какво отнели са ти земи , държали са те в подчинение и си бил тяхно владение , какво
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин откри топлата вода мистър Очевидност като не ходят в Египет и Турция а в русия няма къде Италия и Испания скъпо Какво остава освен БГ и Гърция
42
12
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
aman ot rusnaci po dobre bez turisti
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Taralejicкакво правиш тук?
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искате да кажете, че ветропоказателя ББ пак смени посоката, дрънкайте за рускините! Може и да ви огрее....
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Ако 1917 е било руски Майдан, то тогава сигурно и френската революция е някъде там! Ти си супер ***!
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26За справка, през османското робство сме имали право на :бизнеспътувания извън границите на империятасобственост собственост на земя------------------------докато не са решили след освобождението да се приберат в свободна българия.оставили са всичко и са тръгнали само с най-важните неща...дай некъв по-добър пример
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на социализма на "гларусите" по морето за всяка " свалена" чужда туристка трупаха точки,но ако е рускиня им се отнемаше точки от натрупания актив.
36
3
 
6
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 23.25.26. АнонименБраво!
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано дай боже да има и повече рускини