Политиците се заиграват с генералите!

Военните няма да решат проблемите на България, смята ген. Цветков
17 авг 2016 10:37, Анисия Иванова
15
Политиците се заиграват с генералите!
Архив: Булфото

Следващият президент може да бъде генерал, стига да отговаря на условията - най-вече трябва да е разпознаваем в света и в България. Това подчерта в "България сутрин" на телевизия Bulgaria ON AIR бившият командващ Сухопътните войски генерал-лейтенантът от резерва Кирил Цветков, който е председател на Обществения съвет към Министерство на отбраната.

"Направлението, което са поели политическите сили, много смущава. Това говори, че има проблем сред самите политическите сили. Не могат да намерят решение за вътрешните си състояния и се опитват с извънпартийни кандидатури да решат проблемите си", добави ген. Цветков.

Още по темата

Той не вижда ситуация в България, която да налага силова фигура за президент. Според него само с генералски решения не могат да се решат проблемите в страната.

Нито генерал Румен Радев, нито генерал Съби Събев са разпознаваеми лица навън, подчерта ген. Цветков. По думите му генерал Събев е работил във военните структури на НАТО, а генерал Радев дори не е излязъл навън. "Не отговарят на условията, въпреки че ги уважавам като генерали", заяви той.

Не ми харесва заиграването между генералите и политическите сили, добави още ген. Цветков. Според него следващите кандидати освен разпознаваеми, трябва да са запознати и с процесите, които се развиват навън. "Ще ги употребят, което ще им смъкне имиджа сред военните навън", прогнозира ген. Цветков.

Генерал Кирил Цветков, презна че харесва политиката на министър Ненчев.

"Може да не съм му поддръжник по някаква линия, но добросъвестно се опитва да реши проблемите на ВВС и ги решава. Може да е малко пресилено и по начин, който не се харесва на всички, но пък се опитва да ги реши. Преди не са правени опити да се решат проблемите на ВВС, а само вземат решения в техен ущърб", заяви той.

Българската граница се охранява с цената на всичко, подчерта ген. Цветков, но добави: "Погледнете обаче - "Гранична полиция" си изпълнява задълженията и нищо друго не прави. Пожарната си изпълнява задълженията и нищо друго не прави, Жандармерията - също. Армията, по-точно Сухопътни войски, са с бойна подготовка за отбрана на страната, с охрана на границите, с мисии, с подкрепа на населението при бедствия и аварии, и навсякъде. Малко много им идва и трябва да се обърне внимание, че без Сухопътни войски няма да има отбрана".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
Чудно ми е преди 7 години
Само аз ли си мисля,че голям страх тресе настоящите у-щи? То голямо плюене,голямо нещо,кой още ще изкарат да се изкаже"дълбокомислено" какъв може и трябва да е е Върховният Главнокомандващ?Нима българите са *** и и недоучени,населяващи родната си страна САМО ДА МЪЛЧАТ И ДА НЯМАТ СОБСТВЕНО мнение при избори?!УСПЕХ,ген.Радев,РОДЕНИЯТ ДА ЛЕТИ НЕ МОЖЕ ДА ПЪЛЗИ! ИМАТЕ МОЯТ ГЛАС!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо лощо в това,да се издигне генерал.Никой генерал не е толкова луд,за да плаши Турция или Русия или когото си щете.Но в случай на нужда един генерал ще вземе най-адекватното решение,за разлика от интелектуалеца например.А що се отнася до дипломатите-къде ги виждате?
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни трябват генерали, а ДИПЛОМАТИ! Южната ни съседка е третата военна сила в света, след САЩ и Израел и е нужна умерена дипломация в интерес на държавата ни. Всички други "напъни" да се изкараме велики са смешни, велика военна сила сме били на Балканите преди 100 години, но какво е последвало?
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Генерала.На нас ни трябват силни сухопътни войски.Силна авиация и силен флот могат да си позволят само големите държави.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ген марин като вицепрезидент амнистира 600 криминални престъпници и вдигна два палата,един за него и един за любовницата. толкова за оправянето
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С политици като нашите, точно военните могат да решат проблемите.Има една подходяща дума - преврат. Имаме ли смели военни за това обаче?
8
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
В някакъв момент и народа ще и ще изпрати и генерали и ефрейтори и политици ,там където им е мястото .
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То щото политиците ги решиха проблемите на България.....
6
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Буря в чаша вода на "***" 20. Няма значение кой ще им е руския кандидат. Простата сметка показва, че имат 240000 гласа. ГЕРБ имат над милион гласа, като прибавим и на ДПС и ДОСТ на втори тур нещата са ясни. Тука във форума можете да се пените денонощно, все едно.
5
3
 
4
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Само за пожарникара е работа! ЯСНО!!!
4
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Още колко генерала ще привикате да говорят против ген Радев.Голям страх ви тресе бе "демократчета".Вчера някакъв си генерал Събев ,днеска генерал Цветков ,утре кой генерал ще ни каже че президента ни не трябва да е генерал.А защо мин.председателя ни е "генерал" той може или се страхувате истински генерал да не го конкурира.Вижте само как звучи генерел Борисов -голяма работа,по едно време само така го наричаха по телевизиите и сега какво стана истински генерал да го засенчи-нечувано!!!!!
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генералите са призвани , преди всичко , да решат проблемите на войниците .
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече всякакви сме виждали и вече няма никакво значение. Предните за кого точно бяха разпознаваеми? На българинът му писна от хора без приоритети. Навсякъде се назначават бездарни послушковци.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвсякъде започнаха да изскачат генерали и да се опитват да ръсят мозък.