Тунелът "Витиня" готов до края март. На всяка цена!

Облицовката от бетон е без арматура, явно е във вилите, каза Павлова
18 сеп 2016 11:40, Александър Попов
69
Тунелът "Витиня" готов до края март. На всяка цена!
Снимка: Булфото, архив

Надявам се до месец март следващата година ремонтът на "Витиня" да приключи. Колкото и да ни струва, трябва да го направим, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV.

Павлова припомни, че тунелът не е ремонтиран от построяването му.

"Факт е, че е лошо поддържан назад във времето през последните 20 години. Има много сериозни течове, които са компрометирали електросистемата. Извън стандартното, което трябва да направим като изолация и системи за безопасност, въздух и т.н., когато започнаха да свалят старите облицовки се оказа, че когато тунелът е правен, е направена облицовка от бетон, в който е нямало капчица арматура. Тази арматура вероятно е на вилите в околовръстно, но е и в тунела. Ние виждаме един бетон, който не се държи на нищо, и както знаете стана инцидент с единия от работниците, след падане на кампада", посочи министър Павлова.

Тя обясни, че 120-тонните кампади и облицовки вътре в тунела трябва да бъдат свалени и да бъдат направени наново изцяло.

"Това всъщност ни удължава не само времето, а и технологията и всичко, което ще се прави. Екипите се стараят да го направят максимално бързо, но все пак трябва да го направим и качествено, ще се направи допълнителна облицовка и изолация, за да няма течове", каза още регионалният министър.

Тя заяви, че се надява до края на март ремонтът да е приключил, но зависи и от времето.

"Зависи каква ще е зимата – ако има много сняг трудно ще се работи. Под 5 градуса не могат да се извършват определени работи, ако всичко е наред би следвало до края на март да се справим. Колкото и да ни струва трябва да го направим", каза още министър Павлова.

"За този тунел имаме над 11 милиона лева и ще добавим всичко, което е необходимо. Няма как да си позволим да рискуваме", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: ВитиняЛиляна Павлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 7 години
Когато правеха тунела много миньори от "Редки метали" - уранодобив, отидоха на тунела защото заплатите бяха 2000лв. Много миньори си направиха къщи в Чурек. Просто събирам 2+2, но е факт че кражбата беше национален спорт, защото нищо не можеше да се намери по нормалният начин. За това трябва да ги разстрелват, защото счупиха хората, не за друго.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да затворим крадливите комунисти в тунела, докато не върнат откраднатото ( милиардите, банките, предприятията, всичко, не само арматурата от вилите)! Чак тогава ще видим светлина в тунела!
59
1
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Като се знае че Лилето е дете на АБПФК и Витиня е строена когато дядо и е бил на власт да не се окаже че липсващата арматура е на вилата на баща и
58
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 7 години
А моста на "Елешница" колко години ще го правите? И там ли няма арматура?
57
1
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 7 години
До Команда Много си зле и имаш спешна нужда от лечение.
56
0
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
КОЙ МАРТ ....
55
3
 
17
 
! Отговори
Slu4aen преди 7 години
Този тунел е строен от бригадата на Минчо Папазчиков. За пръв път тогава екипа беше разделен на две части, които пробиваха скалата от двете страни едновременно-без лазери, GPS, навигации и жироскопи! Отклонението беше само два метра, което е смешно на фона на дължината на тунела! Бригадира лично ДАВАШЕ пари от джоба си (10 лв.), само и само бетоновозите да направят по още един курс... извън регламента... защото всички бяха много уморени...! Желязо имаше достатъчно и се влагаше ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА!
54
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За този тунел имаме над 11 милиона лева и ЩЕ ОТКРАДНЕМ ВСИЧКО, което е необходимо"
53
2
 
17
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"На всяка цена!" - е ключовото в изказването, сега гледайте новия дълг на кабинета борисов2 от 24 млрд. Ка ще нарасне на мноооого повече.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 54"... той обича само две неща, себе си и кинтите."---Аз пък прочетох "той обича ... себе си и КНИГИТЕ" и отначало се зачудих. :)
51
3
 
25
 
! Отговори
бай Тошо преди 7 години
направи пътя от Видин до Враца,дебелано,щото чуждите шофьори са кръстили участъка,,смъртоносното трасе,,премини веднъж с камион,не с джип последен модел,и виж за какво става дума по този ,,европейски коридор,,
50
2
 
1
 
! Отговори
Dai преди 7 години
Polzata na bg narod ot centralnata sofiiska arogantna nedouchena administracia e nula. Zatova e po-dobre da izhvarlim centralnata sofiiska administracia i da razvivame silni bg finansovo nezavisimi ot sofia regioni - federacia ot bg nezavisimi obstini.
49
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, нещастници, облицовка с бетон как се прави без арматура? Питам ви?Това да не е да забъркаш цимент с пясък и да го налепиш ***'тряла? Как се налепя бетон на свод бе, *** без да има арматура и да държи 40 години? Що я слушате тази с.виня на снимката? Започнала да демагогства по-зловещо и от Тиквата!
48
18
 
7
 
! Отговори
Команда преди 7 години
Селските майстори и руските *** да пълнят носа с барут и да се ударят в най-близката стена! Докато те се радвали на москвичи хората в европа караха мерцедеси с климатици през 70те, в България 500 000 селски къщи с външни тоалетни в западна европа с по 3 бани......мама им комунисти прости за 45 години само 1 мост над дунав вдигнали и половин магистрала до Правец и Пловдив....*** прогреса.....
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 45 Искаш ли да ти кажа че ако на тоя мост на Фичето има поне една десета от земната маса лоято има върху моста на Витиня и на Фичето моста ще пропадне за секунди??? Само една десета...Знаеш ли колко милиони тона пръст има над Витиня? К'во се правиш на интересен с тухли и глупшиости.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 45 Къде сравняваш на Фичето мостовете с бетон в тунел бе, тъ.панар?
45
0
 
19
 
! Отговори
XX преди 7 години
А АПРИЛ МЕСЕЦ ЗАПОЧВАТ РЕМОНТИТЕ ...
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А това дето го построиха "българомразците" днес за два мандата не можете да го боядисате.
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много по-добре и повече го може народът. И моженето го показа като построи магистралите, тунелите и виадуктите преди 89-та. Дето днес така ги ремонтиате, че след две години сгават негодни за употреба. И обяснете на Борисов що е тангента, че се излага като ром.
42
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехооо, Свинеткиеее!Дядо ти кой е?Колю Фичето да не би да е използвал армировка за неговите мостове, колко пъти сте ги ремонтирали, недейте, ще кажете че я е откраднал!Искаш ли да ти направя фокус, свод само от тухли, без арморивка!